Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO / HARTĂ – Momente TENSIONATE la granița Poloniei: migranții au luat lopețile în mână și vor să rupă gardul

Publicat

in

Situația este din ce în ce mai tensionată la granița Poloniei cu Belarusul. Migranții vor să rupă gardul și încearcă cu orice preț să intre în Polonia. Noi imagini video au apărut pe canalele de informare din Belarusl.

Serviciile speciale poloneze au estimat numărul migranților la graniță la 4.000. Și în total pot fi 12-15 mii dintre ei în Belarus.

Ministrul german de interne spune că Polonia are nevoie de sprijin pentru a face față „amenințării hibride” a migrației organizate politic. Germania trebuie să includă „întreaga lume democratică” pentru a sprijini imigrația ordonată în Europa, a declarat ministrul său de interne, pe fondul agravării crizei la granița Polonia-Belarus. Horst Seehofer a acuzat Belarus și Rusia că exploatează refugiații și migranții în încercarea de a destabiliza Occidentul și a spus că țările UE trebuie să fie unite în fața unei „amenințări hibride” reprezentate de „migrația organizată politic”.

Poliția poloneză a blocat luni intrarea în țară a sute de oameni, după ce autoritățile din Belarus i-au escortat până la graniță.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Rachete Patriot pentru Ucraina. Ministrul Apărării, poziție clară: ‘Sistemul este indispensabil României’

Publicat

in

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat să sistemul de apărare Patriot este „indispensabil” României.

„Nu a spus nimeni că trebuie să o dăm. Noi avem un astfel de echipament funcțional și încă trei care sunt în curs de a deveni funcționale. Până atunci nevoia noastră este satisfăcută de acest echipament, urmează să avem și alte discuții. Momentan nu se pune problema. Noi le-am luat, cele patru sisteme, tocmai pentru nevoia României de a-și apăra teritoriul național. Din acest punct de vedere, acest sistem operațional este indispensabil. Cred că discuțiile vor fi purtate la nivelul CSAT. Nu știu când, n-aș putea să avansez o dată”, a spus Tîlvăr.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, în timpul vizitei în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România.

Șeful statului a adăugat că a vorbit despre acest subiect și cu Joe Biden și că va trebui să discute în CSAT pentru a găsi o soluție. El a precizat însă că „e inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Profitul net al Nuclearelectrica a scăzut în primul trimestru cu 26,5%, la 563,27 milioane lei

Publicat

in

Profitul net al Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a scăzut în primul trimestru cu 26,5%, la 563,27 milioane lei, în timp ce veniturile din exploatare s-au diminuat cu 43,1%, la 1,2 miliarde lei, faţă de primul trimestru din 2023, arată datele transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit news.ro.

”Producţia brută de energie electrică a celor două unităţi operaţionale ale CNE Cernavodă a fost de 3.000.292 MWh în trimestrul I 2024 (din care 2.998.845 MWh în trimestrul I 2023); din această producţie brută, consumul propriu tehnologic al Unităţilor în timpul funcţionării, a fost de 232.000 MWh în trimestrul I 2024 (din care 229.000 MWh în trimestrul I 2023). În trimestrul I 2024 cantitatea de energie electrică produsă şi livrată în SEN a fost de 2.767.990 MWh, în scădere cu 0,06% faţă de nivelul înregistrat în trimestrul I 2023 de 2.769.639 MWh. Programul de producţie de energie electrică netă aprobat de Consiliul de Administraţie pentru anul 2024 (revizie martie 2024) a avut în vedere o cantitate de 10.179.063 MWh; pentru trimestrul I 2024, este prevăzută o cantitate de 2.747.369 MWh, fiind realizat în proporţie de 100,7%”, arată raportul companiei.

Factorul de utilizare a puterii instalate, înregistrat de fiecare unitate operaţională din cadrul CNE Cernavoda în trimestrul I 2024, precum şi cumulat de la începerea exploatării comerciale (Unitatea 1 la 2 decembrie 1996, Unitatea 2 la 1 noiembrie 2007) până la 31 martie 2024.

Valoarea totală a programului de investiţii al SNN pentru anul 2024 este de 1,599 miliarde lei (fără componenta alocată plăţii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung), program de investiţii aprobat prin Hotararea nr. 1/28.02.2024 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SNN SA. Programul de investiţii al SNN pentru anul 2024 cuprinde proiecte de investitii necesare în cadrul Sucursalei CNE Cernavodă, al Sucursalei FCN Piteşti şi al sediului central, estimate a se realiza până la sfârşitul anului 2024, precum şi obiective de investiţii cu finalizare în următorii ani.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 14,59 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend