Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

Publicat

in

Îm urmă cu puțin timp, un accident rutier a avut loc Bascov la intrare in pasaj dinspre Vâlcea. O masina a intrat în conductă de gaze care a luat foc. Intervin pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. În sprijin mai intervine o autospeciala de stingere cu apă și spumă și o ambulanță din cadrul serviciului județean. La acest moment gazele au fost oprite. Polițiștii rutieri sunt la fața locului, pentru asigurarea de masuri de restricție a traficului rutier, în vederea sprijinirii intervenției reprezentanților ISU.


Citeste mai mult

ACTUAL

PNL cu gargara electorală, PSD cu lupta pentru salvarea turismului argeșean – Vicele CJ Argeș merge mâine la Ministerul Mediului pentru a bloca un proiectul controversat al ariei protejate Vidraru

Publicat

in

De

În timp ce PNL Argeș pozează electoral în salvatorul turismului argeșean, PSD conduce o delegatie de investitori la Ministerul Mediului pentru a bloca proiectul ariei strict protejate Vidraru

Un ordin recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a stârnit controverse în județul Argeș. Ordinul prevede instituirea de zone stricte protejate, inclusiv în zona Vidraru, o zonă renumită pentru frumusețea sa naturală și potențialul turistic. Potrivit proiectului, activitatile economice in aceste zone vor fi strict interzise. Conform documentului, în viitoarea arie strict protejată se va afla și zona Molivișu dar și zonele de interes turistic maxim ce mărginesc barajul Vidraru. Potrivit surselor noastre, crearea acestei zone cu restrictii drastice care poate bloca turismul pe Transfagarasan a avut la bază interesele si intervențiile fundatiei Conservation Carpathia.

Miercuri, 17 aprilie 2024, o delegație formată la inițiativa PSD Argeș va merge la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor unde va avea o întîlnire cu ministrul liberal al mediului Mircea Fechet. Inițiativa de a incerca oprirea controversatului proiect al ariei strict protejate Vidraru aparține veicepreședintelui CJ Argeș, pesedistul Marius Nicolaescu. Alături de el vor fi oameni de afaceri si primari don zona de nord a judetului. Este vorba de primarul PNL de la Cicănești, primarul de la Brăduleț și cel de la Nucșoara și oamenii de afaceri Dumitru Grecu și Gheorghe Badea. Faptul ca PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș arată incapacitatea liberalilor argeșeni de a rezolva situații concrete care afectează mediul de afaceri local.

PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș

În timp ce pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL ) se află în dezbatere publică Ordinul privind instituirea de zone stricte protejate, inclusiv zona Vidraru, PNL Argeș se poziționează electoral ca salvator al turismului argeșean. Partidul a organizat o întâlnire cu investitori locali intr-un restaurant, promițând soluții pentru a relansa turismul în zonă, afectat, potrivit PNL, de implementarea regimului de protecție strictă. Cu toate acestea, demersul PNL pare a ignora complet dezbaterea publică în curs, menită să evalueze impactul real al instituirii zonelor protejate asupra turismului și a găsi soluții echilibrate care să protejeze mediul natural, dar să permită și dezvoltarea economică durabilă a regiunii. Mai mult, PNL invită la dialog reprezentanții Fundației Conservation Carpathia, o organizație non-guvernamentală cunoscută pentru implicarea sa activă în conservarea biodiversității și promovarea turismului durabil.

Gestul este criticat de unii activiști de mediu, care consideră că PNL încearcă să manipuleze opinia publică și să discrediteze organizațiile care pledează pentru protejarea mediului.

Este important de reținut că instituirea zonelor protejate nu este sinonimă cu interzicerea totală a activităților umane. Există numeroase modele de succes de gestionare a zonelor protejate care permit coexistența armonioasă a omului cu natura, stimulând totodată dezvoltarea economică locală prin turism durabil și alte activități compatibile cu conservarea mediului.

Dezbaterea publică privind Ordinul de instituire a zonelor protejate este o oportunitate importantă pentru a găsi soluții echilibrate care să satisfacă nevoile de protecție a mediului și cele de dezvoltare economică a regiunii Argeș. Este esențial ca toate părțile implicate să participe activ la acest proces și să își exprime opiniile într-un mod constructiv, bazat pe dovezi și argumente solide.

Citeste mai mult

ACTUAL

SCHIMBĂRI ȘOC LA SPITALUL VALEA IAȘULUI – PNL acuză PSD că vrea să închidă cel mai apreciat spital din Argeș

Publicat

in

De

Într-o altă notă de batjocură adusă cadrelor medicale, sub aparența unui simplu schimb de nume, prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului își schimbă denumirea în Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie “Sf. Andrei” Valea Iașului. Până aici, nimic deosebit. Dar substratul este altul. susține Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș

Ce înseamnă asta? Spital de pneumoftiziologie înseamnă că în acel spital se tratează bolnavi de TBC (tuberculoză). Și pentru acest lucru, personalul primește un spor pentru condiții deosebit de periculoase. Spital de recuperare respiratorie și pneumologie înseamnă un spital pentru bolnavi cronici care necesită îngrijire pe o perioadă mai lungă de timp sau periodică. Ca urmare, nu mai tratează TBC.

“Asta ar însemna pierderea sporului pentru condiții deosebit de periculoase acordat personalului. În stilul caracteristic al PSD, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului este pe cale să fie condamnat la o moarte lentă, fără resurse și fără speranță, după ce au anunțat cu surle și trâmbițe investiții masive prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, acum vor să-l închidă?!!!

Se pare că risipa banului public și lipsa empatiei, față de toți oamenii afectați, de măsurile defectuoase luate de PSD, sunt o constantă în administrația argeșeană, condusă de prea mult timp de oameni nepregătiți și ineficienți, puși în funcții de conducere de PSD!

Cine suferă în această situație? În primul rând pacienții care sunt primii afectați, aceștia ar fi lipsiți de îngrijiri medicale adecvate, nemaiavând unde să meargă în cazuri extreme. Apoi personalul medical, care este demotivat și epuizat, iar comunitatea în ansamblu este afectată, consecințele fiind resimțite de noi toți!!”

Cerem autorităților să revină asupra deciziilor lor iresponsabile și să ofere sprijinul necesar personalului medical și pacienților noștri. Să nu lăsăm indiferența să ne conducă către un dezastru umanitar!!”, anunță Cosmin Petrescu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend