Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Îngâmfatul Cosmin Petrescu evita să vă spună adevărul: Poluarea în Curtea de Argeș s-a dublat în ultimii ani – NU ARE SOLUȚII

Publicat

in

Campania electorală la Curtea de Argeș arată incapacitatea partidelor și a candidaților acestora de a identifica adevaratele probleme ale urbei. Neidentificând aceste probleme care pot avea efect negativ pe termen lung, este clar că aspiranți la funcția de primar nu pot veni nici cu soluții concrete. Fie din necunoaștere, fie din rea credință, fie că așa le ordonă partidul. De aici și până la a vinde gogoși electorale bazate doar pe promisiuni în care nici ei nu cred și oferite prin intermediul unor așa zise programe sau filmulețe pe Facebook sau Tik Tok, e o cale atat de scurtă încăt numai unii habarniști le mai pot lua in seamă.

Un caz concret este cel al candidatului liberal Cosmin Petrescu, omul care este prezentat ca fiind un mare traitor pe cârca statului, nu pentru ca ar fi vreun mare expert sau câstigător al vreunor concursuri, ci doar pentru că a fost coleg de școală cu Alina Gorghiu. Vorba ceea, femeia te ridică… De când se visează primar, îngâmfatul liberal – așa cum este perceput de argeșeni, nu a prezentat până acum nicio soluție concretă la vreuna dintre problemele cu care se conftunta comunitatea pe care și-ar dori să o conducă. Doar vorbe goale și promisiuni fără credibilitate. De exemplu, problema bumperelor. Doar cu informații luate de prin ziarul nostru, Petrescu anunță ca va rezolva această problemă. Dar care e adevarata problema? Clar nu o cunoaște! Spunem asta pentru ca el nu cunoaște nici macar că aceste bumpere pot fi eliminate și inlocuite la fel cum nu cunoaște nici faptul că aceste bumpere nu au fost incluse in proiectul de mobilitate urbană.

Ieri, intr-un videoclip postat de FB și care a starnit rasete, Cosmin Petrescu iși arăta lipsa de informare și mințea lumea ca el va repara aceste bumpere. Da, civă le va repra,cum să nu râzi auzind asta… Mai spunea ca acestea nu pot fi scoase definitiv. Minciună! Ele pot fi scoase oricand și inlocuite cu exact ceea ce prevede un proiect de mobilitate urbană. Deci omul nu are habar.

Revenind la problema principală pe care Cosmin Petrescu nu o știe sau sau o știe dar evita să v-o spună: poluarea generată de aceste bumpere. Daca chiar îl durea de acest oraș și de viitorul său, mergea la ministrul cu care se laudă că face minuni pe Transfăgărășan și afla reala problemă generată și de bumpere: poluarea accelerată. Afla, de exemplu, că imediat după operațiunea de montare a acestor bumpere poluarea prin noxe s-a dublat la Curtea de Argeș. Astfel că, de anul trecut, Curtea de Argeș figurează în datele de la Mediu ca fiind un oraș care nu mai beneficiaza de o calitate bună a aerului. Grav este că, în comparație cu orașe aflate pe aceiași axă care își păstrează un aer cu mult mai curat ( Rm. Vălcea sau Fieni, de exemplu), Curtea de Argeș a decăzut și se află sub acestea in ceea ce privește poluarea, noxele. Dar de unde să știe îngâmfatul Cosmin Petrescu și echipa lui de habarniști aceste date? Sau probabil le știe și ar da ca dracu` ca ieri să vorbească de Curtea de Argeș turistic si statiune climetarică în perioada interbelică, cu un aer de o calitate de invidiat și azi să anunți că am decăzut sub Rm. Valcea și Fieni după ce, inclusiv aleșii liberali din CL, au agreat montarea acestor bumpere. Adică i-ar fi rușine să recunoască faptul că și grație PNL orașul este din ce in ce mai puluat iar efectele vor afecta pe termen mediu și lung generațiile viitoare care vor mai viețui în această urbe.

Iar dacă îngâmfatului Cosmin Petrescu, mare șef pe salarii babane la diverse companii de stat și turist electoral prin Curtea de Argeș chiar îi pasă de viitorul acestui oraș, să vină zilele acestea cu soluție concreta la această problemă aparent minoră a bumperelor dar extrem de toxica pentru viitorul orașului din perpectiva poluării. Pentru date concrete si indicii de poluare ai ultimilor doi ani la Curtea de Argeș îi recomandăm să și le ia de la Ministerul Mediului, ca tot se laudă că are pile acolo. Îl poate ajuta fosta sa colegă de purtat cheițe la gât.

Iar dacă i-e lene sa părăsească terasele orașului ( deh, ca turist pierzi vremea mai mult pe terase decat printre oameni), poate afla mult mai repede accesand siteul Rețelei Națională de Monitorizare a Calității Aerului și va afla parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României – inclusiv Curtea de Argeș – care alcătuiesc RNMCA.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend