Conecteaza-te cu noi

Campulung

Presiuni la nivel de primărie pentru a se construi ilegal în centrul Câmpulungului

Publicat

in

Scandalul de pe marginea unui teren situat cât se poate de central, pe strada Negru Vodă 164, este de abia la început, în condiţiile în care proprietarii Blocului 7 nu doresc să-şi cedeze curtea interioară pe care o folosesc de zeci de ani, iar proprietarul terenului, Cătălin Buta, doreşte să-şi construiască clădire de birouri.
Cum punctul de vedere al arhitectului şef al primăriei Câmpulung, Dan Dumitrescu, a fost cât se poate de clar că zona nu se pretează construcţiei decât în condiţii destul de dificile, una dintre ele fiind acordul vecinilor, în schemă au intrat şi proiectanţii contractaţi de proprietarul Buta, care doresc prin orice mijloace să obţină o autorizaţie de construcţie de la primărie.
Numai că, pe rolul Judecătoriei Câmpulung există şi acţiunea locatarilor Blocului, care au solicitat instanţei de judecată sistarea lucrărilor începute de Cătălin Buta, dar şi anularea Titlului de Proprietate, emis Leliei Foarfică în anul 2007, cât şi anularea actelor subsecvente (de vânzare – cumpărare).teren negru voda 164
Cu toate acestea în spatele întregului circ a stat la bază o încercare a actualului proprietar Cătălin Buta de a schimba cu primăria Câmpulung suprafaţa de teren cumpărată în strada 164 cu o altă suprafaţă din domeniul public al municipiului, suprafaţă situată pe aceeaşi stradă, dar ceva mai în faţă de terenul aflat, acum, în litigiu.
Din câte am putut afla primarul Călin Andrei nu s-a arătat a fi de acord cu un eventual schimb de teren, astfel încât s-a ajuns la situaţia actuală, când arhitecţii plătiţi de Cătălin Buta (Anca şi Adrian Coşa) încearcă să obţină de la primărie imposibilul.
Însă se omite faptul că în caz sunt implicate şi câteva familii de câmpulungeni decise să meargă până în pânzele albe pentru a nu lăsa ca în curtea blocului să le crească o clădire de birouri care le-ar lua toată lumina zilei.
Interesant că scandalul a iscat şi în cadrul administraţiei publice locale o oarecare stare de încordare, dat fiind că nu puţini sunt cei care deja au început să vorbească de neregulile pe care arhitectul Anca Coşa le-ar fi făcut în perioada cât a fost arhitect şef al primăriei Câmpulung, dar şi după aceea (având influenţă printre vechii subordonaţi) pentru a obţine autorizaţii de construcţie puse sub mari semne de întrebare.
Un exemplu elocvent la cum au fost eliberate autorizaţii de construire de către primăria Câmpulung, sub „acoperirea” că nu exista până anul trecut un arhitect în instituţie, sunt construcţiile care mai au puţin şi ajung în Râul Târgului, precum şi alte construcţii ce sunt ridicate pe terenuri străbătute de conducte subterane, cazuri în care proprietarii şi-au luat angajamente de a muta conductele (exemplu construcţia de la intrarea principală pe stadionul municipal).
Pot fi nenumărate exemplele de construcţii cu multe semne de întrebare pentru care primăria Câmpulung a eliberat autorizaţii în ultimii zece ani, de fapt perioada cât administraţia publică locală nu a avut angajat un arhitect şef.
De precizat fiind că arhitectul Anca Coşa a preferat să plece de la munca pe banii statului pentru a face bani ca particular… cu statul, ca prim exemplu fiind proiectul Kretzulescu.

Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend