Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Gheorghe Lupescu, colonelul de jandarmi care a ordonat acțiunea de la Topoloveni, candidat la o primărie din Argeș din partea partidului lui Dragnea și Carmen Dan

Publicat

in

Liviu Dragnea și Carmen Dan nu își uită ciracii din instituțiile de forță care i-au protejat in perioada în care cei doi se aflau la cârma României. Astfel, Partidul Mișcarea România Suverană (MRS) – partidul fostului vicepremier PSD Liviu Dragnea, condus oficial de fostul ministru de interne Carmen Dan, l-a recuperat de prin sălile de judecată pe Gheorghe Lupescu, fostul comandant al Jandarmeriei Argeș și l-a făcut membru de partid. Mai mult, pentru a-și plăti datorii mai vechi, Liviu Dragnea și Carmen Dan l-au trimis pe colonelul Lupescu să candideze la primăria comunei Dobrești din județul Argeș. Candidatura acestuia a fost acceptata de Biroul Electoral de Circumscripție zilele trecute și nu a fot contestată de nimeni.

Colonelul de jandarmi care a ordonat acțiunea de la Topoloveni și implicat și în protestul din 10 august, candidat la primărie din partea lui Dragnea și Carmen Dan


Fostul șef al Jandarmerie Argeș este același colonel care, în mai 2019, a dispus ridicarea protestatarilor de la Topoloveni care manifestau împotriva lui Liviu Dragnea, același care a fost implicat și în acțiunea jandarmilor din 10 august din Piața Victoriei. Colonelul doctor Gheorghe Lupescu și-a obținut titlurile la controversata universitate Bioterra, care a fost în centrul unei anchete după ce mai multe VIP-uri au beneficiat de diplome universitare pe bandă rulantă.

Fostul inspector-șef al Jandarmeriei Argeș, col. dr. Alin-Gheorghe Lupescu s-a retras la pensie începând cu data de 1 august 2022. Acum, el va intra în campania electorală pentru alegerile locale din 9 Iunie, în postura de candidat al Partidului Mișcarea România Suverană (MRS) la primăria comunei Dobrești, Argeș.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend