Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO NATO promite sisteme anti-drone și alte echipamente militare Kievului: Ucraina se poate baza pe noi oricât este nevoie

Publicat

in

Aliații NATO sunt pregătiți să sprijine Ucraina pe termen lung, a declarat miercuri secretarul general Jens Stoltenberg, în timp ce a anunțat sprijin militar suplimentar pentru Kiev, relatează Reuters.

Stoltenberg Foto: Captura video

„Ucraina se poate baza pe noi atât timp cât este nevoie”, a spus el reporterilor în a doua zi a summit-ului NATO de la Madrid.

El a spus că liderii au convenit asupra unui pachet cuprinzător de asistență pentru Ucraina, inclusiv comunicații securizate, combustibil, consumabile medicale, echipamente anti-mine și sute de sisteme anti-drone.

  • „Liderii NATO au luat decizia de a întări alianța în aceste momente cruciale pentru securitate. Războiului lui Putin a creat cea mai mare criză de securitate în Europa de la Al Doilea Război Mondial. NATO a răspuns cu putere unitar. Curajul președintelui Zelenski este o inspirație pentru noi.
  • Ucraina se poate baza pe noi oricât este nevoie. Aliații vor furniza ajutor militar și financiar. Liderii au fost de acord să întărească sprijinul”, a spus Stoltenberg.

„Cruzimea îngrozitoare a Rusiei cauzează suferințe umane imense și strămutare în masă, afectând în mod disproporționat femeile și copiii. Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru această catastrofă umanitară”, au spus liderii NATO într-o declarație comună publicată cu ocazia summitului lor de la Madrid.

Urmărește ultimele evoluții din a 126-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

A 18-a execuție din SUA în 2023: Un bărbat condamnat pentru uciderea unei tinere în 1996

Publicat

in

Un bărbat american în vârstă de 44 de ani, condamnat la moarte pentru uciderea și violarea unei studente în 1996, a fost executat joi prin injecție letală în Oklahoma, au anunțat procurorul și autoritățile penitenciare din acest stat din centrul SUA, potrivit AFP.

Camera de executie cu injectie letala in TexasFoto: Texas Dept of Criminal Justice via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Violul și uciderea lui Juli Busken, în vârstă de 21 de ani, studentă la Universitatea din Oklahoma, au rămas nerezolvate până când au fost efectuate teste ADN asupra lui Anthony Sanchez, după ce acesta a fost încarcerat în 2002 în Oklahoma pentru tâlhărie.

Poliția statală a identificat atunci ADN-ul său cu cel găsit pe victimă, ceea ce a dus la condamnarea lui Anthony Sanchez la moarte în 2006.

Sanchez și-a susținut întotdeauna nevinovăția și a pus recent crima pe seama tatălui său, care s-a sinucis în 2022 și care, potrivit acestuia, a mărturisit că a comis-o.

Însă testele ADN efectuate asupra decedatului au infirmat această teorie, iar apelurile lui Anthony Sanchez pentru suspendarea execuției au fost respinse.

El a fost executat joi dimineață la penitenciarul de stat din orașul McAlester.

Oklahoma a reluat execuțiile în 2021, după un moratoriu de șase ani din cauza execuțiilor ratate din 2014 și 2015. Execuția lui Anthony Sanchez este cea de-a treia de la începutul anului.

Ea este a 18-a execuție din SUA în 2023, toate efectuate prin injecție letală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Nicolae Stanciu, reușită fabuloasă în duelul contra lui Neymar

Publicat

in

Damac și Al Hilal s-au întâlnit în etapa a 7-a a primei ligi din Arabia Saudită, iar confirmarea s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Nicolae Stanciu a fost titular și a marcat cu o execuție de senzație.

Nicolae StanciuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nicolae Stanciu, marcatorul unei bijuterii în Damac – Al Hilal

Damac și Al Hilal au remizat în etapa a 7-a a primei ligi din Arabia Saudită, într-un meci în care Nicolae Stanciu a fost titular pentru Damac.

Neymar a fost și el pe teren încă din primul minut al confruntării, însă a fost eclipsat de internaționalul român.

Malcom a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 8 al partidei, iar Nicolae Stanciu a restabilit egalitatea în minutul 68, cu o lovitură liberă executată perfect, de la aproximativ 35 de metri.

Sergej Milinkovic-Savic, Koulibaly şi Aleksandar Mitrovic au fost și ei titulari la Al Hilal.

Cu acest rezultat, Al Hilal a rămas pe primul loc, cu 17 puncte, în timp ce Damac a urcat pe locul 15, cu 4 puncte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend