Conecteaza-te cu noi

Anchete

VIDEO FOTO INCREDIBIL ! Au lăsat în paragină locurile de joacă de milioane pentru a face unul … chinezesc! 

Publicat

in

– În loc să repare parcurile existente, primăria cumpără din China balansoare si echipamente ieftine pentru un nou loc de joacă mărginaş

Pare incredibil ce se întâmplă la Curtea de Argeş în privinţa parcurilor de joacă, mai exact in privinţa modului cum cineva îşi bate joc de milioane de euro dar şi de mii de copii. Nu mai e un secret că majoritatea locurilor de joacă arată groaznic, ca după bombradament dar numai primăria nu vede asta. Nu numai că nu vede dar nu are nici măcar iniţiativa de a le repara ba, mai mult, în loc să facă asta cu bani puţini, investeşte o sumă uriaşă într-un nou loc de joacă…. chinezesc !

Parcul de 1 milion a ajuns periculos şi arată în ultimul hal !

Parcul de 1 milion de euro, reabilitat pe vremea primarului Nicolae Diaconu aratǎ într-un hal fără de hal şi oricine trece pe acolo se închină şi fuge cât mai departe cu teama că s-ar putea accidenta. Nimic nu mai este întreg aici: bǎncile şi coşurile de gunoi sunt cu toate rupte sau lipsesc de tot, nu existǎ nici mǎcar o lumina dintre cele menţionate în proiect, sistemul de irigat nu a funcţionat niciodatǎ iar spaţiul cu bǎnci şi mese destinat jucǎtorilor de şah, aşa cum a fost trecut în proiect, a ajuns un real pericol, in paragină totală. Si asta pentru cǎ pavajul de lemn a putrezit şi s-a rupt, nu puţini fiind cei care şi-au prins picioarele printre scândurile şubrede. În plus, fostele mese de şah sunt pline de mesaje obscene şi sunt mutate dupǎ bunul plac al tinerilor teribilişti care periodic au creat probleme vandalizând zona. Reamintim cǎ amenajarea parcului situat lângǎ Centrul de Culturǎ şi Arte a costat aproximativ 1 milion de euro, banii fiind alocaţi de la Ministerul Mediului, pe vremea primarului Nicolae Diaconu. Aleile cu pavele pietonale sunt de-a dreptul impracticabile iar faptul cǎ nimeni nu s-a mai ocupat nici mǎcar de întreţinere, face ca imaginile alǎturate sǎ fie unele de coşmar. Mai mult, pe laterala cealalta a Centrului de Cultură, acolo unde aleargă zilnic zeci, poate sute, de copii, au apărut găuri adănci care pot provoca tragedii. Toată lumea se întreabă de ce nimeni nu face un minim efort pentru a reface acest parc situat central şi a-l transforma intr-un veritabil pol al distracşiei si relaxării pentru copii dar si pentru părinţi.

RUŞINOS ! Parc de milioane utilat cu chinezării ieftine !

Cum “gospodarii” oraşului au idei trăznite, ultima vizeaza nu repararea parcurilor deja existente şi aflate în paragină, ci realizarea unuia nou, intr-o zonă cam pustie. Dar nu asta ar fi problema, nu ca in loc să bagi ceva bănuţi să repari atatea parcuri rablagite şi să faci o bucurie copiilor tu bagi banii în alt parc departe de zonele locuite, ci faptul că toate echipamentele de joaca sunt chinezeşti, ieftine pentru

Echipamentele comandate pe portalul alibaba.com sunt foarte ieftine, dar in actele finale vor fi mai scumpe decat cele de marca sau cele produse in Romania.

Echipamentele comandate pe portalul alibaba.com sunt foarte ieftine, dar in actele finale vor fi mai scumpe decat cele de marca sau cele produse in Romania.

constructor, dar al dracului de scumpe pentru bugetul local. Manevrele le ştiţi ! Stdiind proiectul parcului şi dar şi ultimele informaţii oficiale, aflăm că toate echipamentele care vor utila parcul de langa Sala de Sport, au fost comandate in China, cel mai probabil pe cunoscutul portal de cumpărături alibaba.com. Cu proiectul in faţă, am comandat şi noi pe alibaba.com toate echipamentele descrise si ne-a iesit un total de circa 2900 Euro. Pai… si de ce atata banet din bugetul orasului, daca tot s-a optat pentru chinezarii ieftine în loc să cumperi de la producătorii români sau vest europeni ? Şi dacă tot s-a comandat în China, de ce s-a făcut economie şi la transport şi acum se vine cu vrăjeli de genul că e furtună pe oceane si nu ajung echipamentele la timp? Da, pare incredibil ce se întâmplă: să ai zeci de locuri de joacă dar în loc să le repari, te apuci să faci un loc de joacă nou cu echipamente chinezeşti şi care are mari şanse, mai ales având în vedere amplasarea, ca în scurt timp şi acesta să ajungă o paragina! Asta înseamnă să fii gospodar PSD ! Asta înseamnă să neglijezi mii de copii care acum îşi riscă integritatea prin multele de parcuri neîngrijite din Curtea de Argeş.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Anchete

DNA confirmă ancheta Bugetul.ro! Dosarul achiziției de BMW-uri de către Poliția Română a fost clasat de DNA

Publicat

in

De

În luna octombrie 2022 titram EXCLUSIV Istoria unei manipulări: Achiziția de BMW-uri făcută de Poliția Română”, dezvăluind că proiectul tehnic al licitației a fost avizat chiar de Cătălin Drulă, în perioada în care era ministru al Transporturilor.

Sursele reporterului Bugetul.ro au precizat, la acea vreme, că „Specificația tehnică a fost menținută în aceeași formă ca la licitația din 2021” – perioada în care Cătălin Drulă era ministru al Transporturilor din partea USR.

Direcția Națională Anticorupție (DNA)  a clasat dosarul achiziției de BMW-uri.

Dosarul cercetat in rem, adică față de faptă și nu împotriva unei persoane, a fost clasat încă din octombrie, scrie Europa Liberă.

Răspunsul DNA:

„La solicitarea dvs. din data de 08 noiembrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că, la data de 16 octombrie 2023, în dosarul la care faceți referire a fost dispusă soluția clasării”.

EXCLUSIV Istoria unei manipulări: Achiziția de BMW-uri făcută de Poliția Română

Pentru prima dată de la intrarea României în Uniunea Europeană, în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 a fost inclus, ca axă de finanțare, și domeniul siguranței rutiere. Printre potențialii beneficiari regăsim și Poliția Rutieră. La 30.05.2016, Autoritatea de Management din Ministerul Fondurilor Europene și Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor au lansat un apel în acest sens. În 2017, Poliția Română a făcut demersuri către Ministerul Transporturilor, în vederea finanțării propunerilor de proiect.

La 1 octombrie 2020, în timpul Guvernului Orban 1, pe când Lucian Bode era la Ministerul Transporturilor, nu la Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliției Române a depus cerere de finanțare pentru trei proiecte, documentele fiind încărcate în sistemul informatic la 30.09.2020.

De altfel, chiar președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut publice proiectele respective vineri, 21 octombrie 2022.

Cele trei proiecte încărcate în sistemul informatic, la 30 septembrie 2020, au fost:

– proiect tehnic autospeciale Poliția Rutieră
– proiect tehnic sistem de colectare a datelor
– proiect tehnic mijloace tehnice.

Acestea sunt semnate de Carmen Camelia Țuicu, adjunct al inspectorului general al Poliției Române. Se poate observa că, încă din toamna anului 2020, la specificațiile tehnice era făcută precizarea că autoturismele ce vor fi achiziționate trebuie să aibă o cutie de viteze automată, cu 8+1 trepte.

În ședința de Guvern din 12.11.2020 s-a concretizat solicitarea făcută de Poliția Română, prin Hotărârea de Guvern nr. 971/2020, publicată în Monitorul Oficial, la 23 noiembrie.

Ce spune HG nr. 971/2020? Art. 1 precizează că <<se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre>>.

<<Proiectul propus spre finanțare prin Programul operațional Infrastructură mare 2014-2020 constă în dotarea Poliției Române cu un sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație. Prin Nota-raport nr. 412.999 din 3.12.2019 actualizată prin Nota-raport nr. 933.823 din 14.09.2020 a fost aprobată depunerea cererii de finanțare a caracteristicilor principale ale proiectului de investiții „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație“ de către ordonatorul principal de credite. În cadrul proiectului se va realiza și modernizarea necesară a infrastructurii hardware și software a sistemului informatic al Poliției Române – SISPOL, precum și achiziția serviciilor de instruire pentru cele două aplicații care urmează a fi dezvoltate. Alte costuri vor fi reprezentate de achiziția de bunuri și servicii pentru realizarea informării și publicității implementării proiectului, precum și bunuri IT C necesare echipei de implementare a proiectului. Valoarea totală estimată a proiectului este de 126.807 mii lei, cu TVA inclus, și este depus pentru finanțare în cadrul Programului operațional Infrastructură mare 2014-2020, Axa prioritară 2 (A.P.) Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local, Obiectivul specific 2.5 (OS) Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului. Caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului de investiții „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație“>>, mai spune Hotărârea de Guvern citată.

La 25.05.2021, prin Decizia nr. 2162, Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport (DG OIT) aprobă cererea de finanțare.

La 5 iulie 2021, în perioada în care Cătălin Drulă era ministru al Transporturilor, se încheie Contractul de finanțare nr. 106 între Ministerul Transporturilor și Inspectoratul General al Poliției Române, care la Articolul 23, alin. (1), prevede că „următoarele documente sunt anexe la prezentul contract și constituie parte integrantă a prezentului contract de finanțare, având aceeași forță juridică”.

La 8 iulie 2021, DG OIT, prin directorul Felix Ardelean, dă undă verde. Trebuie făcută precizarea că DG OIT se află în subordinea MinisteruluI Transporturilor, instituție condusă, la acea vreme, de ministrul Cătălin Drulă.

La 25.10.2021, în Sistemului Electronic de Achiziții Publice este lansată procedura de achiziție a celor 300 de autospeciale. O lună mai târziu, la 25.11.2021, aceasta este anulată. Motivul? „Această procedură a fost anulată automat, deoarece, la data limită de depunere ofertă, nu au existat ofertanți care au depus oferta”, se precizează pe SEAP.

Se constată că nu a fost depusă nicio ofertă, deși pe piața auto existau produse ce îndeplineau cerințele tehnice: Alfa Romeo Giulia, BMW 320i xDrive, dar și modele de Jaguar, Volvo și Mercedes.

Potrivit raportului Corpului de Control al MAI, specificația tehnică de la acea vreme s-a făcut cu „respectarea cerințelor minimale din proiectul tehnic depus în 2020”. Practic, licitația s-a desfășurat cu respectarea detaliilor tehnice aprobate de Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă.

La 30 martie 2022 se aprobă mărirea valorii estimate de la 26.000 la 32.000 de euro per autospecială. Totodată, s-a prevăzut încheierea unui acord-cadru pe o cantitate de minimum 300 – maximum 600 de autoturisme, cu păstrarea caracteristicilor tehnice.

Ulterior, la 15 mai 2022, procedura a fost reluată cu termen de depunere 30.06.2022. „Specificația tehnică a fost menținută în aceeași formă ca la licitația din 2021”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Procedura a fost finalizată la 29 iulie, iar la 4 august, în urma unui control, Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) a dat „Aviz conform necondiționat final”.

Prețul unitar pentru o perioadă de 24 de luni este de 32.000 de euro fără TVA, în preț fiind incluse rampa de avertizare, inscripționarea, un acumulator suplimentar și un set de anvelope de iarnă.

La 16 august 2022, Poliția Română și Automobile Bavaria au semnat acordul-cadru, urmând ca la 12 septembrie cele două părți să parafeze primul contract subsecvent pentru 100 de autospeciale, cu termen de livrare de 270 de zile.

De ce nu s-au mai înscris alte firme la licitația făcută publică de Poliția Română?

Un răspuns în acest sens este dat de Alfa Romeo, al cărui model Giulia se încadra în specificațiile tehnice. Într-un răspuns pentru G4Media, Auto Italia, importatorul oficial în România al autoturismelor Alfa Romeo, a susținut că prețul stabilit de Poliția Română era prea mic, pentru a prezenta interes.

„Nu am ofertat modelele Alfa Romeo la această licitație pentru că prețul nostru nu s-a încadrat în bugetul licitației”, se arată în răspunsul transmis de Auto Italia, pentru sursa citată.

Autospecialele BMW, folosite doar pentru misiunile specifice Poliției Rutiere!

Având în vedere că vorbim de mașini pentru Poliția Rutieră, aceste autospeciale vor fi folosite doar în misiuni specifice.

Autoturismele nu vor ajunge la Ordine Publică sau la alte structuri ale Poliției Române, au informat sursele Bugetul.ro.

Acuzațiile aduse de Cătălin Drulă, vineri, Poliției Române și ministrului Bode:

Bode-BMW, demascat! A mințit Guvernul, Parlamentul și întreaga Românie

Documentele pe care le prezint azi demonstrează negru pe alb că doctor Bode a manipulat pozele prezentate în conferința lui de presă. Și că a cheltuit o mulțime de bani publici pe o campanie otrăvită, ca să mintă în legătură cu afacerea Iohannis-BMW. REALITATEA: nici eu, nici USR nu avem nicio legătură cu specificațiile tehnice cu dedicație. Nu sunt semnate, nu sunt aprobate, nu sunt asumate de mine. Este un document intern al Poliției, prezentat mincinos și manipulatoriu ca fiind semnat/aprobat de mine. Demonstrăm în continuare această colosală minciună.

Faptele, pe scurt:
Bode a aranjat o licitație cu dedicație pentru prietenul lui Iohannis deturnând un proiect pe fonduri europene pentru siguranță rutieră ca să cumpere 600 de BMW-uri. În loc de demisie, Bode a prezentat un document cu caracteristici tehnice insinuând că ar fi semnat de mine. Presa l-a cerut, dar nu l-a făcut public. Îl publicăm azi și demonstrăm că acel document, un proiect tehnic, e elaborat și semnat chiar de MAI/Poliție. În plus, din document, Bode a mascat o parte-cheie (caracteristicile dimensionale). De ce? Pentru că ulterior, când a făcut licitația la MAI, în caietul de sarcini, această parte era mult mai specifică: aproape întocmai dimensiunile BMW-ului. Dacă nu ar fi mascat-o, i-ar fi demontat minciuna că a fost forțat de proiectul tehnic să facă acest caiet de sarcini cu dedicație.

Pe larg:
În imaginea 1) vedeți ce a publicat mincinos Bode cu acuzația că eu aș fi aprobat achiziția de BMW-uri. A fost întrebat dacă este semnătura mea pe document, a evitat răspunsul pe care îl știa. NU este. Bode a arătat la camere doar un fragment. Realitatea este clară. Documentul este semnat de MAI/POLIȚIE! În imaginea 2) vedeți cum arată întreaga pagină a primei fotografii din minciuna lui Bode. E important să o vedeți în întregime, pentru că acolo Bode a ținut morțiș să ascundă ceva. Aici e dovada că a trucat licitația pentru prietenul lui Iohannis. Observați caracteristicile dimensionale din proiectul tehnic arătat de Bode: doar o lungime minimă de 4,50 m. Iar în imaginea 3) sunt caracteristicile dimensionale din caietul de sarcini al licitației. Pe toate 3 dimensiunile, cu intervale precise, minime și maxime. Interval de doar 4 cm la înălțime, spre exemplu, între 1,41 m-1,45 m. Se potrivesc la fix cu dimensiunile BMW-ului 320i. ÎNCĂ O MINCIUNĂ: Bode a zis că, vai, el nu putea face licitația altfel, că așa era în proiectul tehnic trimis cu cererea de finanțare. FALS. Se vede clar, pe documente, că în caietul de sarcini al licitației a modificat condițiile față de proiectul tehnic.

Spre deosebire de Bode, eu public toate documentele integral. Le găsiți la linkul de mai jos.

Un fapt extrem de interesant: Poliția a făcut cercetare de piață cu modele auto, care s-ar potrivi pentru achiziție. Apar acolo mai multe modele și mărci (altele decât BMW) care au fost considerate potrivite de polițiști când au făcut proiectul tehnic. TOATE acele modele au fost excluse ulterior prin caracteristicile tehnice din caietul de sarcini cu dedicație. Sunt curios să aflu părerea lui Ciucă sau a lui Ciolacu. Oare îl mai tolerează pe Bode acum, că e dovedit public că i-a mințit?! La moțiune au făcut scut în jurul unui corupt demascat public. Cât vor mai accepta să fie mânjiți (mai mult decât sunt oricum) de un mincinos? Părerea lui Don Klaus, capo di tutti capi al acestui sistem mafiot, nu mă interesează. Pe el, complice la această afacere, să-l întrebe DNA de sănătate”.

Vezi și EXCLUSIV Ministrul de Interne răstoarnă spusele lui Cătălin Drulă! Lucian Bode ne-a dezvăluit Articolul care îl contrazice pe liderul USR

Lucian Bode, la 6 octombrie, pentru Bugetul.ro: „Ce este periculos? Că Drulă recunoaște că a semnat contractul de finanțare și afirmă din neștiință, ca să nu zic altfel, că n-a semnat anexele. Păi, nici nu trebuia să le semneze

„Dincolo de concluziile raportului Corpului de Control, pe care le-am prezentat așa cum m-am angajat public, eu am prezentat și o cronologie a evenimentelor. Cum s-a derulat în timp această procedură? Sunt șase ani – 2017, 2018 și ajungem la anul 2020. În anul 2020, mai exact pe 1 octombrie, IGPR depune cererea de finanțare, însoțită de proiectul tehnic. Deci, subliniez: CERERE DE FINANȚARE, însoțită de PROIECTUL TEHNIC – proiect tehnic realizat de IGPR.

În 12 noiembrie 2020 se adoptă Hotărârea de Guvern în care se aprobă necesitatea cheltuielilor legate de acest proiect. În 25 mai 2021, Ministerul Transporturilor, condus de Drulă, evident!, aprobă cererea de finanțare, inclusiv proiectul tehnic. Deci, cererea de finanțare nu putea fi aprobată fără proiectul tehnic, în care se spune exact ce caracteristici vor avea cele 300 de autospeciale.
Mai departe, pe 5 iulie 2021 se semnează contractul de finanțare între Ministerul Transporturilor, condus de Drulă, și IGPR.

În contractul de finanțare, pe care Drulă nu neagă că l-a semnat, la Articolul 23, se precizează următoarele: „alin. (1) Următoarele documente sunt anexe la prezentul contract și constituie parte integrantă a prezentului contract de finanțare, având aceeași forță juridică”.

Așadar, cererea de finanțare cu proiectul tehnic, în care se specifică viteză, lungime, cutie de viteze, cilindri, 4×4, toate specificațiile în baza cărora Poliția dă drumul la licitație, toate sunt parte integrantă a acestui contract.

Ce este periculos? Că Drulă recunoaște că a semnat contractul de finanțare și afirmă din neștiință, ca să nu zic altfel, că n-a semnat anexele. Păi, nici nu trebuia să le semneze, atâta vreme cât la Articolul 23 se spune că ele sunt parte integrantă ale prezentului contract, având aceeași forță juridică.

Eu îi mulțumesc public, pentru că a facilitat finanțarea unui proiect important, că nu-s numai 300 de autospeciale, sunt și aparate de măsurare a vitezei, aparate radar, acoolteste, drugtest, etilometru, tablete, 4.000 de tablete – contractul este mult mai mare, doar că s-a oprit la mașini. Dar încă o dată, ne-a acuzat că am ales mașini cu 8+1 trepte, iar în proiectul tehnic, anexă la contractul semnat de el, scrie 8+1. Eu nu puteam să pun 7+1. Dacă tăcea, filosof rămânea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Lucian Bode.

Achizițiile planificate, prin POIM 2014-2020, pentru Poliția Rutieră:

– 300 de autospeciale de poliție rutieră;

– 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor (radare mobile tip pistol);

– 44 dispozitive electronice mobile de depistare a consumului de substanțe stupefiante de către conducătorii auto;

– 1 sistem informatic (soft și hardware) de colectare, stocare și analiză a informațiilor din teren referitoare la deficiențele de sistematizare a drumului public (ex: pericole din carosabil, lucrări nesemnalizate corespunzător, alte potențiale pericole);

– 4.000 de dispozitive mobile (tablete destinate polițiștilor rutieri din teren) – unde va funcționa aplicația aferentă sistemului informatic;

– 1.400 imprimante mobile – pe care se vor printa diverse rapoarte referitoare la deficiențele de sistematizare colectate

Eugen DINU

Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Carrefour, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin’

Publicat

in

De

Carrefour România anunță, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, retragerea de urgență a unui produs de la raft. Este vorba despre produsul „Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL”.

Motivul? O familie din județul Mehedinți a acuzat că a găsit viermi în conservele cu șprot, achiziționate de la Carrefour, după cum am scris AICI.

Familia respectivă a prezentat și un bon care dovedea că a achiziționat conservele respective la data de 27.10.2023, de la Carrefour Drobeta Turnu Severin.

Pentru a proba acuzațiile, oamenii au arătat și o filmare în care se vede cum se mișcă viermii într-o conservă de pește.

Bugetul.ro le-a solicitat duminică, 29 octombrie, un punct de vedere reprezentanților Carrefour România pe acest subiect.

„În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme.

Astfel:

  • Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi;
  • Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice;
  • Am notificat în mod prompt furnizorul privind conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere”, a explicat, pentru Bugetul.ro, Carrefour România.

De asemenea, Carrefour a precizat, pentru Bugetul.ro, că a demarat o anchetă internă, solicitând furnizorului să-i ofere toate detaliile privitoare la acest caz.

Carrefour România, răspuns pentru Bugetul.ro:

Carrefour România pentru Bugetul.ro

Siguranța clienților noștri este prioritară și acționăm conform principiului precauției pentru garantarea sa, astfel încât luăm întotdeauna toate măsurile necesare pentru fiecare caz în parte, în acord cu recomandările autorităților. 

În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme.

Astfel:

  • Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi;

  • Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice;
  • Am notificat în mod prompt furnizorul privind conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere. 

Conform analizei de risc, produsele preambalate marcă națională, precum produsul semnalat, prezintă un risc minor de contaminare microbiologică odată ce acestea ajung în spațiile de stocare și depozitare Carrefour România; drept urmare, verificările echipei noastre de calitate se concentrează pe produsele proaspete și ultra proaspete, iar calitatea produselor preambalate este în responsabilitatea directă a fiecărui producător. 

Acest tip de produse, aflate în conservă, trec în procesul de fabricație, printr-o etapă de sterilizare, ce constituie o fază importantă a procesului tehnologic de fabricare a conservelor, care este în responsabilitatea producătorului. Sterilizarea reprezintă tratamentul termic aplicat produselor ambalate și închise ermetic, la temperaturi de peste 100°C, care împiedică alterarea microbiologică și le asigură stabilitatea în timp. Prin sterilizare, sunt distruse formele vegetative ale microorganismelor și parțial, sporii acestora. Sterilizarea termică trebuie să asigure conservabilitatea produselor, menținerea calității și valorii nutritive. 

Ca în cazul oricărei suspiciuni legate de siguranța clienților, am demarat o anchetă internă și am solicitat furnizorului să ne ofere toate detaliile cu privire la acest caz și să verifice toate aspectele de siguranță microbiologică și de calitate ale produselor pe care ni le pun la dispoziție. În funcție de rezultatele anchetei furnizorului, acesta poate propune un plan de acțiuni corective de ameliorare a igienei etapelor de ambalare și depozitare ale produselor.

Dorim să ne reasigurăm clienții că întreprindem toate măsurile pentru a le pune la dispoziție în continuare produse de calitate

Reprezentanții companiei”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend