Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Video | Creatoarea care i-a făcut rochiile lui Carmen Iohannis face dezvăluiri: Detalii mai puţin ştiute despre soţia preşedintelui României

Publicat

in

Video | Creatoarea care i-a făcut  rochiile lui Carmen Iohannis face dezvăluiri: Detalii mai puţin ştiute despre soţia preşedintelui României

Eli Laslean, una dintre creatoarele care i-au făcut ținute în ultimii 10 ani lui Carmen Iohannis, a vorbit despre cum îşi alege soția Preşedintelui României, Klaus Iohannis, ținutele oficiale.

În cei 10 ani, creatoarea de modă Eli Laslean a precizat că a conceput pentru Carmen Iohannis peste 50 de ținute, multe dintre ele fiind purtate la aparițiile oficiale alături de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Creatoare de modă o descrie pe Carmen Iohannis ca fiind un om vesel

Creatoare de modă o descrie pe Carmen Iohannis ca fiind un om vesel cu un vibe bun şi a oferit detalii despre ținutele care au fost apreciate la nivel înalt.

“Rochia perfectă pentru mine este totuși rochia care se așează pe persoană pe care o cunosc. Este o persoană (n.r Carmen Iohannis) foarte veselă și cu un vibe foarte bun și este o bucurie și o plăcere să-i creez ținutele. Este rezervată pentru că fiecare dată a apărut în public doar la brațul președintelui”, a spus Eli Laslean, una dintre creatoarele care i-au făcut ținute lui Carmen Iohannis.

Întrebată ce se întâmplă garderoba purtată de soţia lui Klaus Iohannis, creatoarea de modă a spus:

“Unele care îi plac le păstrează. Cele care doar le poartă o dată sunt la noi, ni le returnează. Eu le-am păstrat și chiar mi-aș dori să fac o expoziție pentru că ar fi o chestie foarte interesantă”, a spus Eli Laslean la Antena 3 CNN.

“Trebuie să cunoaștem limbajul vestimentației”

Referitor la cum se aleg ținutele pentru vizitele oficiale, creatoarea de modă a pus accent pe buna cunoaștere a limbajului vestimentar. În acest context, ea a prezentat un exemplu de rochie care a fost apreciată chiar şi de Papa Francisc.

“Am un album care mi-e foarte drag, realizat cu ocazia vizitei Sanctității Sale Papa Francis. Și cu ocazia aceasta i-am realizat patru ținute. Aceasta este după mine, una dintre cele mai frumoase rochii care i le-am făcută. Și-a dorit foarte mult o rochie senină ca cerul sau albastră ca cerul senin, ca să mă exprim mai clar. Și într-adevăr a fost foarte apreciată. Haina transmite un mesaj despre noi și atunci depinde ceea ce vrem noi să transmitem și trebuie să cunoaștem limbajul vestimentației.

Iar în biserică am optat pentru această culoare cardinal, care este foarte potrivită. (…) Știu că Papa i-a transmis felicitări și a clasat-o pe prima noastră doamnă cea mai bine îmbrăcată dintre doamnele țărilor care l-au vizitat și a transmis felicitări designerilor.

“Carmen Iohannis știe exact ce-i stă bine și ce-i face plăcere”

“Nu aș putea să spun că este ascultător. Îmi cere părerea de fiecare dată. Însă are propria personalitate și ca și orice femeie, știe exact ce-i stă bine și ce-i face plăcere. La vizita președintelui Macron, toate criticile astea cu scurtimea și așa, păi doamna noastră are fusta mai lungă decât a președintelui Macron. N-am auzit ca ca soția președintelui să fie criticată.

Noi, ăștia, românii, ne dăm cu părerea și criticăm orice. Nu cred că asta era problema. S-a întâmplat. Nu am dat importanță”, a mai spus Eli Laslean.

Eli Laslean, despre prima vizită a soţiei lui Emmanuel Macron: “Există un protocol”

“Deci numai că îmi amintesc că mă apucă emoțiile. Aveam o altă ținută realizată din acest brocar deosebit. Și doamna Macron știu că l-a admirat și a spus da, este stilul Melaniei Trump. Îi pregătisem trei ținute doamnei Iohannis pentru vizita președintelui Macron în România și în timpul zilei am primit un telefon din anturajul dânsei şi mi-au spus că vine doamna Macron în 10 minute la atelierul meu.

Am început să vorbesc în franceză și am spus doamnei Macron că eu visam să mă fac profesoară de franceză, dar că am studiat științe economice și fac modă. A fost doar o vizionare și o vizită de curtuazie.

Și doamna Iohannis, când a fost în Spania, a fost invitată să vizioneze sau să viziteze casa de modă care o îmbracă pe regina Letiția. Deci este un protocol care se obișnuiește aici”, a mai spus creatoarea de modă Eli Laslean.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Cum se face cafeaua decafeinizată? Beneficiile și problemele de sănătate, explicate

Publicat

in

Conform Food and Drug Administration (FDA) din SUA, cafeina poate fi consumată în general în condiții de siguranță până la 400 de miligrame pe zi. Aceasta este echivalentul a aproximativ patru sau cinci cești de cafea. Pentru o persoană obișnuită, un consum mai mare de atât poate declanșa efecte secundare, inclusiv insomnie, anxietate, creșterea ritmului cardiac, tulburări de stomac și nervozitate.

Dar alte persoane pot avea o toleranță mai mică la cofeină sau pot fi sfătuite de un medic să limiteze consumul de cofeină – cum ar fi cele care sunt însărcinate, care alăptează sau care iau anumite medicamente, notează FDA.

Dacă vreți să reduceți consumul de cofeină, indiferent de motiv, iată ce vor experții în nutriție să știți despre cafeaua decofeinizată, potrivit USA Today.

Cum se face cafeaua decofeinizată?

Există patru modalități principale prin care producătorii elimină cofeina din cafea, potrivit Asociației Naționale a Cafelei. Cea mai comună este metoda europeană, care folosește un compus numit clorură de metilen pentru a se lega de boabele de cafea și a elimina conținutul de cafeină.

Această metodă s-a dovedit a fi controversată în ultima vreme. În doze mai mari, clorura de metilen este un lichid folosit pentru decaparea vopselelor care poate cauza o serie de probleme de sănătate. Unii apărători ai sănătății au cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) să interzică acest produs chimic. De asemenea, legislatorii din California ar fi propus recent un proiect de lege pentru a interzice utilizarea compusului în cafea la nivelul întregului stat.

Clean Label Project, o organizație non-profit care luptă pentru transparența etichetării alimentelor, a descoperit că mai multe mărci populare de cafea, inclusiv Kirkland Signature, Kroger și Maxwell House, folosesc substanța chimică. Alte mărci importante, printre care Starbucks, Dunkin’, Tim Horton’s și Folgers, nu au făcut acest lucru.

Înseamnă că nu ar trebui să beți nicio cafea cu urme de compus?

“Doza contează”, a declarat dieteticianul Miranda Galati pentru USA TODAY.

În timp ce clorura de metilen a stârnit îngrijorări cu privire la posibile efecte cancerigene la rozătoare în doze mai mari, cantitatea care rămâne în ceașca ta de cafea conține “considerabil mai puțin”, notează Galati. Cea mai mare parte a compusului este eliminată în timpul procesului de decafeinizare, iar cantitatea rămasă – FDA a stabilit că mai puțin de 0,001% este OK – este suficient de mică pentru a nu avea un impact real.

Dacă sunteți totuși îngrijorat, Galati sugerează să optați pentru o altă formă de decafeinizare a cafelei, cum ar fi “soiurile procesate fără solvenți sau Swiss Water”, sau să treceți la ceai în schimb.

“În cele din urmă, depinde de tine cu ce te simți confortabil”, adaugă ea.

Este cafeaua decofeinizată mai sănătoasă?

Cei mai mulți dieteticieni vă vor spune că sintagma “cel mai sănătos” este subiectivă – cei care au obiective sau preocupări de sănătate diferite pot avea definiții foarte diferite a ceea ce este cel mai bine pentru ei.

“Cel mai sănătos aliment din orice categorie va depinde de tine, de bugetul tău, de cultura ta, de obiectivele tale de sănătate și de multe altele”, a declarat anterior Galati pentru USA TODAY.

Atât cafeaua cu cofeină, cât și cea decofeinizată oferă beneficii similare pentru sănătate, inclusiv legături cu niveluri sănătoase ale enzimelor hepatice și scăderea șanselor de a dezvolta cancer colorectal, potrivit Johns Hopkins Medicine. Cafeaua cu cofeină poate oferi “beneficii unice, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, a vigilenței și a performanței atletice”, spune Galati.

“Dar dacă te face nervos, anxios sau interferează cu somnul tău, cafeaua decofeinizată este cea mai bună alegere”, adaugă ea. “Cafeaua decofeinizată oferă o mulțime de aceleași beneficii ca și cea normală, fără potențialele dezavantaje ale cofeinei.”

Cafeaua decofeinizată, notează Galati, oferă, de asemenea, “antioxidanți care susțin sănătatea și alte substanțe fitochimice care pot proteja împotriva diabetului de tip 2, a declinului mental și a unor tipuri de cancer”.

Pentru cei care se confruntă cu efecte secundare fizice sau mentale din cauza cofeinei, Galati sugerează să apeleze la cafea decofeinizată sau la ceaiuri din plante.

Citeste mai mult

NATIONAL

OMS anunță că alcoolul duce la deteriorarea ireversibilă a creierului: Bețiile afectează somnul și duc la Alzheimer

Publicat

in

Consumul de alcool până la pierderea cunoștinței sau „leșin” este un lucru obișnuit în rândul celor care își permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetător în neuroștiințe.

Beneficiile alcoolului sunt îndelung dezbătute și tot mai multe studii au stabilit efectele sale nocive asupra sănătății. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „nicio cantitate de alcool nu este sigură”, se spune că un consum excesiv duce la deteriorarea ireversibilă a creierului.

Dr. Robert Love, cercetător și specialist în neuroștiințe, susține că persoanele care beau adesea până la pierderea cunoștinței sunt mai predispuse la Alzheimer.

Alzheimer este un tip de tulburare a creierului care afectează memoria și capacitatea de gândire, pe lângă mai multe modificări comportamentale. Potrivit cercetătorului în neuroștiințe, „dragostea” pentru consumul excesiv de alcool contribuie în mod direct la această afecțiune.

El a enumerat mai multe moduri în care consumul de alcool poate avea un impact asupra creierului, inclusiv afectarea amintirilor de moment. De asemenea, se crede că are un impact asupra somnului, afectând astfel imunitatea, conform The Focus.

Dr. Robert vorbește, de asemenea, despre efectele alcoolului asupra sistemului gastrointestinal, deoarece „afectează bacteriile intestinale”, ceea ce dăunează din nou creierului.

El încheie sfaturile spunând: „Vă rog să nu beți până la punctul în care vă pierdeți cunoștința sau vă pierdeți capacitatea de a vă aminti unde ați leșinat. Acest lucru vă crește semnificativ riscul de a suferi de boala Alzheimer în viitor”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend