Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ungaria dorește reducerea la jumătate a impozitelor pentru câştigurile din criptomonede

Publicat

in

Ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga a anunţat marţi că, începând din 2022, guvernul de la Budapesta va reduce impozitul pe câştigurile de capital pentru veniturile generate din criptomonede de la 30,5% până la 15%, pentru a-i încuraja pe investitori să declare veniturile rezultate de pe urma tranzacţiilor cu monede digitale, transmite Bloomberg.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Varga a dezvăluit că guvernul ungar se aşteaptă să strângă “mai multe miliarde de forinţi”, adică câteva milioane de dolari, sub formă de venituri din taxe ca urmare a acestei reduceri. În plus, ministrul Finanţelor a apreciat că măsură va fi un “pas important” în creşterea vizibilităţii pieţei criptomonedelor din Ungaria, scrie Agerpres.ro.

Guvernele din întreaga lume se străduiesc să reglementeze piaţa în creştere explozivă a activelor digitale, alimentată de ascensiunea meteorică a Bitcoin. O prioritate este asigurarea că tranzacţiile sunt vizibile pentru autorităţi, iar veniturile sunt taxate în mod adecvat.

În timp ce alte ţări, precum Canada, au adoptat o atitudine agresivă cu privire la limitarea tranzacţiile cu criptomonede, abordarea autorităţilor de la Budapesta este în linie cu strategia lor generală care prevede reducerea impozitelor pe venitul personal şi profitul companiilor în ideea de a extinde baza de impozitare şi a majora veniturile fiscale.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Avertisment ONU: Operațiunea Rafah ar putea fi un „măcel”

Publicat

in

De

Operațiunea Rafah ar putea fi un „măcel”, susține un oficial ONU. În oraș se adăpostesc sute de mii de palestinieni. Operațiune militară în zonă ar opri și ajutorul umanitar pentru întreaga Fâșie Gaza, mai spune oficialul.

O incursiune israeliană în Rafah ar pune în pericol viețile a sute de mii de locuitori din Gaza și ar fi o lovitură incredibilă pentru operațiunile umanitare din întreaga enclavă, a declarat, vineri, Jens Laerke, un purtător de cuvânt al biroului umanitar al ONU.

„Ar putea fi un măcel de civili și o lovitură incredibilă pentru operațiunea umanitară din întreaga fâșie, deoarece aceasta se desfășoară în principal din Rafah”, a spus Jens Laerke, la un briefing de presă la Geneva, potrivit Reuters, titrează Mesiafax.

Israelul a anunțat că pregătește o operațiune împotriva Hamas în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. Membrii comunității internaționale, inclusiv aliații Israelului, au criticat operațiunea care ar putea provoca o criză umanitară de proporții.

Citeste mai mult

NATIONAL

„Mă stresează să văd că el face treaba «de mântuială» și adesea ne certăm.“ Există reguli când împărțim sarcinile casnice în cuplu?

Publicat

in

De

​În numeroase cupluri, în continuare, femeia este cea care își asumă majoritatea sarcinilor casnice, precum și îngrijirea copiilor, iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care are și un loc de muncă cu program întreg. Desigur, există un număr mare de cupluri în care sarcinile sunt împărțite, dar, chiar și atunci, împărțirea nu este întotdeauna echitabilă. Există reguli? Ce avem de făcut când suntem nemulțumiți?

Niciunul dintre parteneri nu este obligat să se ocupe singur de sarcinile casniceFoto: Shutterstock

Potrivit statisticilor, majoritatea cuplurilor heterosexuale împart sarcinile domestice în mod tradițional, astfel încât femeia preia majoritatea sarcinilor de îngrijire a gospodăriei și a copiilor. Sunt unele studii care spun că, în țara noastră, mai mult de 90% din îngrijirea gospodăriei (gătit, călcat, spălat, avut grijă de copii), revine femeii, în condițiile în care femeile au un loc de muncă cu normă întreagă, la fel ca și bărbații lor.

Cu toate acestea, s-a constatat și o creștere a numărului de cupluri care încearcă să împartă sarcinile în mod echitabil, în funcție de abilitățile și preferințele fiecărui partener. Totuși, această schimbare este încă relativ lentă și există încă o inegalitate semnificativă între sarcinile preluate de femei și bărbați într-un cuplu.

Kate Mangino, autoare și expertă în îmbunătățirea egalității între sexe, a stat de vorbă cu 40 de bărbați considerați „parteneri egali” în relațiile lor de cuplu, respectiv, parteneri care împart în mod egal sarcinile cu partenerele de viață. Specialista spera să identifice un tipar, o rețetă, câteva noțiuni despre comportamentele dezirabile ale acestor bărbați.

Ea concluzionează că mediul în care bărbații respectivi au crescut nu este un criteriu – doar 2 proveneau din familii în care tații împărțeau în mod echitabil sarcinile casnice cu soțiile). Însă stabilirea așteptărilor încă de la începutul unei relații este un aspect important. Este mai greu să schimbăm lucrurile după ani de relație decât să o facem încă de la început. Nu înseamnă că discuțiile legate de tiparele de gen și cum ați ajuns în acel punct nu sunt utile și pe parcursul relației, însă contează ca acestea să nu vină critic spre partener.

CITEȘTE CONTINUAREA PE SMARTLIVING.RO

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend