Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un pilot ucrainean spune care ar fi arma chiar mai utilă Ucrainei decât avioanele de luptă

Publicat

in

Deși președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali de la Kiev au cerut Occidentului avioane de luptă încă din primele zile ale invaziei rusești, un pilot ucrainean spune că în prezent Ucraina are mai mare nevoie de o altă armă, relatează Insider.

Livrare de armament in UcrainaFoto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia Images

Pilotul care a cerut ca identitatea sa să fie protejată din motive de securitate le-a declarat jurnaliștilor de la Insider că, deși avioanele de luptă sunt importante, ele nu ar trebui să reprezinte în prezent prioritatea numărul unu pentru oficialii de la Kiev.

Avioanele de luptă vor fi necesare „pentru a ne obține înapoi teritoriile și crea cealaltă linie de apărare aeriană”, spune pilotul, explicând însă că achiziționarea, transferarea și apoi antrenarea echipajelor și construirea infrastructurii necesare pentru acestea – mai ales în cazul unor avioane noi precum F-16 – vor dura luni de zile.

„Acum, privind în retrospectivă, am învățat cum să ne apărăm (…) loviturile aeriene rusești au devenit din ce în ce mai puțin precise cu fiecare săptămână”, spune el, afirmând că Forțele Aeriene ale Rusiei au renunțat la atacurile asupra avioanelor și bazelor aeriene ucrainene.

„Ceea ce vedem acum este că ei au învățat că nu ne pot distruge activele folosind acele rachete de croazieră așa că pur și simplu lovesc obiective civile”, afirmă pilotul.

Pilotul spune că Ucraina are nevoie de rachete sol-aer

„Cred că în acest moment pentru Ucraina prioritatea numărul unu în ceea ce privește [armele] de obținut de la țările occidentale, de la NATO, ar fi rachete sol-aer”, spune acesta.

El își explică poziția prin faptul că avioanele rusești „nu intră prea adânc în spațiul nostru aerian dar tot folosesc acele rachete de croazieră pentru a lovi ținta din întreaga Ucraină” și că rachetele sol-aer s-au dovedit cele mai eficace împotriva rachetelor de croazieră rusești.

În pofida faptului că a lansat în Ucraina mai multe rachete decât orice altă țară de la al Doilea Război Mondial încoace și a faptului că beneficia de o superioritate covârșitoare în aer la începutul războiului, Rusia nu a reușit nici până în prezent să își asigure superioritatea aeriană.

În mod interesant, ministerul rus al Apărării susține că a doborât mai multe avioane de luptă decât avea Ucraina la începutul războiului deși niciun stat nu a oferit Kievului aeronave militare după declanșarea războiului pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

De unde vine, de fapt, Lumina Sfântă de la Ierusalim! Părintele Pimen Vlad face dezvăluiri cutremurătoare

Publicat

in

De

Fiecare dintre noi probabil că s-a întrebat măcar o dată în viață, de unde vine, de fapt, Lumina Sfântă. Părintele Pimen Vlad a dezvăluit care este adevărul din spatele acestei minuni!

Fenomenul Învierii aduce în fiecare an o dovadă clară a existenței minunilor, chiar dacă doar câțiva au privilegiul de a fi martorii martori ai momentului în care Lumina Sfântă se aprinde la Ierusalim. Cu toate acestea, în ciuda scepticismului multora, Părintele Pimen Vlad a dezvăluit cum flacăra se aprinde la Mormântul Sfânt în noaptea Învierii și cum se manifestă pe cer, înainte de a fi dăruită celor prezenți pentru a vedea miracolul și pentru a se ruga.

„Lumina Învierii, ce se întâmplă.. ne-a lăsat Dumnezeu ca în fiecare an să trăim o minune acolo, cum este de Înviere. Se adună toată lumea, se roagă, au povestit mulți care au văzut-o. Ori vine ca un fulger, ori ca niște globuri care cad acolo, este Sfântul Mormânt acoperit, dar luminile vin, intră acolo și deodată se aprinde, de acolo ia Patriarhul lumină și preiau toți de acolo. La mulți care sunt sus, pe la Golgota, li se aprind direct lumânările.”, a povestit părintele Pimen Vlad în cadrul unui podcast, scrie romaniatv.net.

În timp ce mulți se îndoiesc și astăzi, foarte mulți sunt și cei care au fost marturi de-a lungul timpului la acest fenomen

În timp ce mulți se îndoiesc și astăzi cu privire la existența Luminii Sfinte de la Ierusalim, foarte mulți sunt și cei care au fost marturi de-a lungul timpului la acest fenomen, iar părintele Pimen Vlad a dezvăluit două povești de acest gen.

„Povestește chiar un stareț din Grecia că s-a dus la un moment dat cu un grup, erau vreo 30 de oameni și s-au urcat sus, pentru că aveau vedere. Cum stătea el acolo, a venit un om și-l întreabă de ce a venit. I-a zis că e aici pentru Sfânta Lumină. „Ce sfântă lumină, astea sunt minciuni, nu vine nicio Sfântă Lumină”. El a rămas așa.. și l-a întrebat cum poate spune asta și a început să se roage ca să vină Sfânta Lumină, la tot grupul său de 30 s-au aprins lumânările singure. Cu atâta bucurie s-a întors să-i spună celuilalt că a venit Lumina Sfântă, dar el dispăruse.”, a continuat preotul.

Părintele Pimen Vlad spune că a auzit de-a lungul timpului extrem de multe mărturii cu privire la modul în care Lumina Sfântă s-a arătat pentru oamenii care au crezut în ea și care s-au rugat fără întrerupere.

„Sunt o grămadă de mărturii. Îmi mai spunea cineva o dată că veniseră dintr-o țară străină, însă nu-i mai lăsaseră să intre în cetate. Era cu mai mulți oameni, printre care și români, iar când au început să plângă și să se roage, s-a aprins la toți lumânarea, ei erau tocmai la poarta cetății. Ca să vedem câte minuni se fac în zilele noastre.”, a mai spus acesta.

Citeste mai mult

NATIONAL

Bursele europene în declin, afectate de raportările financiare ale companiilor și de decizia Rezervei Federale a SUA privind dobânzile

Publicat

in

De

Acţiunile europene au închis joi în scădere, în condiţiile în care pieţele globale au reacţionat la o serie de rezultate financiare raportate de companii şi la cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale din SUA, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, sectoarele având o evoluţie mixtă.

Acţiunile bancare au încheiat sesiunea în creştere cu 0,6%, în timp ce titlurile companiilor de tehnologie s-a retras în ansamblu cu 1%.

Factorii decidenţi ai Rezervei Federale americane au menţinut dobânzile constante la şedinţa din mai, la un interval de 5,25% până la 5,5%, aşa cum era aşteptat.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că este puţin probabil ca următoarea mişcare a băncii centrale să fie o majorare a ratei dobânzii.

Pieţele din Asia-Pacific au fost în mare parte în creştere, peste noapte, deoarece traderii au reacţionat la poziţia Fed, în timp ce acţiunile din SUA au avansat joi, pe măsură ce investitorii au analizat mai multe câştiguri corporative.

A fost o zi încărcată pentru raportarea rezultatelor financiare ale companiilor din Europa. Cea mai mare companie din regiune în funcţie de capitalizare, Novo Nordisk, a depăşit estimările de profit, deoarece cererea pentru medicamentele sale pentru slăbit continuă să crească.

Gigantul petrolier Shell a depăşit, de asemenea, aşteptările, cu marjele de rafinare şi tranzacţiile mari cu petrol.

Acţiunile băncii olandeze ING au crescut cu 6,5% până la sfârşitul sesiunii, după ce a anunţat o răscumpărare de acţiuni de 2,5 miliarde de euro.

AXA, ArcelorMittal, Orsted, Vestas, Hugo Boss, Pandora şi Standard Chartered s-au numărat printre celelalte companii care au raportat joi rezultele financiare.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,2%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,88%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a contrazis tendinţa negativă generală, cu o creştere de 0,63%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,03%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid a avansat cu 0,16%.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend