Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trafic restricţionat pe DN 2B, în judeţul Brăila, după ce un camion a lovit un limitator de înălţime

Publicat

in

Traficul rutier este restricţionat, vineri seară, pe DN 2B, în judeţul Brăila, după ce un camion a lovit un limitator de înălţime, fără a exista victime.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 2B, localitatea Lacu Sărat, judeţul Brăila, un camion a lovit un limitator de înălţime.

În urma incidentului, nu au rezultat victime, potrivit News.ro.

Circulaţia rutieră este însă restricţionată pe sensul de mers Brăila-Buzău, desfăşurându-se pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea Poliţiei.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Se pregătește creșterea vârstei de pensionare? Eurostat anunță că speranța de viață crește în UE

Publicat

in

De

Speranța de viață a început din nou să crească în Uniunea Europeană, conform celor mai noi date de la Eurostat. Pe baza acestor informații, România ar putea decide creșterea vârstei de pensionare.

Potrivit Eurostat, media de vârstă trece la nivel comunitar de 80 de ani, însă în România este de aproape 75 de ani. Anul record la acest capitol este 2019, când speranța de viață în Uniunea Europeană a fost de 81,3 ani, după care cifrele au scăzut pe fondul pandemiei și au revenit după această perioadă. Astfel, în 2022, speranța de viață a populației comunitare era de 80,6 ani.

Cele mai mari cote se înregistrează în regiunea Madrid din Spania – 85,2 ani, urmată de regiunea Trento din Italia, regiunea Parisului, Franța, și regiunea Stockholm, Suedia – toate peste 84 de ani.

România face parte din țările cu speranță mică de viață

La polul opus, cea mai mică speranță de viață se înregistrează în patru regiuni din Bulgaria și una din Ungaria, iar cifrele variază între 72,3 și 74 de ani. România are o medie de aproximativ 75 de ani, un scor mediu spre mic, cu specificația că jumătatea de vest a țării are o speranță de viață mai mare cu un an decât jumătatea de est, notează Radio România Actualități.

La o analiză între sexe, vedem că femeile din Uniunea Europeană trăiesc cu aproape 5,5 ani mai mult decât bărbații, respectiv 83,3 ani față de 77,9 ani. Cele mai mari diferențe la acest capitol se înregistrează în Letonia, unde femeile trăiesc cu 10 ani mai mult decât bărbații, urmează Estonia, Lituania și, pe locul patru, România. În țara noastră, diferența este de aproape 8 ani în favoarea femeilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Produsele care apar pe rafturile supermarketurilor după 50 de ani de la ‘dispariție’ stârnesc un val de controverse

Publicat

in

De

Sticlele de vin de dimensiuni mici, cât o halbă, vor fi disponibile în supermarketurile din Marea Britanie începând cu luna septembrie, conform noilor reguli comerciale post-Brexit. Această decizie vine ca urmare a introducerii unui nou format de 568 ml, care se va alătura măsurilor de 200 ml și 500 ml deja existente, anunțate de guvern în luna decembrie a anului trecut.

Înainte ca Marea Britanie să adere la Piața Comună Europeană în 1973, sticlele de vin cât o halbă – 568 de ml,  erau vândute în Regatul Unit, însă producția acestora a încetat din cauza neconformității cu normele UE privind măsurile și greutățile.

Kevin Hollinrake, ministrul pentru Întreprinderi, Piețe și Întreprinderi Mici, a subliniat că cele șapte modificări aduse dimensiunilor vinurilor preambalate vor sprijini sectorul vinicol britanic, oferind noi oportunități pentru inovație și diversificare.

Cu toate acestea, Patrick Grady de la SNP (n.r. Partidul Național Scoțian) a exprimat îndoieli cu privire la cererea pentru aceste sticle de vin de dimensiuni mici și a sugerat că această decizie ar putea fi unul dintre beneficiile discutabile ale Brexitului, potrivit Daily Mail.

În replică, Hollinrake a afirmat că industria vinicolă a Marii Britanii este în plină expansiune, cu peste 900 de podgorii în întreaga țară, care au produs 12,2 milioane de sticle de vin în 2022. El a subliniat că noile reglementări post-Brexit oferă noi opțiuni, inclusiv o legislație care aliniază dimensiunile existente ale vinurilor preambalate, atât liniștite, cât și spumante, pentru a fi vândute în cantități de 200 ml și 500 ml, pentru care există deja o cerere semnificativă.

În ciuda criticii aduse de Grady, guvernul a rămas ferm în privința deciziei sale, iar Kemi Badenoch, secretarul pentru afaceri, a subliniat că vânzarea de halbe de vin reprezintă o opțiune pentru consumatori și că aceștia nu sunt obligați să le cumpere dacă nu le doresc.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend