Conecteaza-te cu noi

Campulung

Tanţe Fleancu a participat la Campionatul Mondial de Tenis de Câmp din Statele Unite ale Americii

Publicat

in

f60b6282eb52ba6ce9c02faeccfd82ff.jpgExperienţă de neuitat în Miami pentru un muscelean
Tanţe Fleancu este, în acest moment, cel mai bine clasat senior din România. Cu toate că a intrat în lumea tenisului de performanţă la 35 de ani, acesta a reuşit în decursul timpului să ajungă campionul României la grupa de seniori. Performanţa l-a împins să aducă rezultate şi pe plan internaţional, iar, recent, a reprezentat ţara la Campionatul Mondial ce a avut loc în Miami, Statele Unite ale Americii. Experienţa trăită pe coastele Floridei ne-a relatat-o şi nouă la scurt timp după ce a revenit în ţară.

Impresionat de frumuseţea locurilor şi de amabilitatea localnicilor

Experienţa prin care a trecut Tanţe Fleancu este, după spusele sale, unică. Frumuseţea locurilor, dar şi amabilitatea oamenilor l-au făcut pe musceleanul nostru să se îndrăgostească de ţara tuturor posibilităţilor. Nu degeaba este numită aşa, pentru că acolo chiar ai impresia că orice este posibil. Acesta ne-a declarat că a fost în 14 cluburi de tenis şi fiecare avea câte 3.000 de membri, cu echipe de jucători de la 10 ani şi până la plus 80 de ani. „Am rămas surprins când am văzut tablou de joc pentru participanţi de plus 80 de ani. La noi, deja considerăm că la 50 de ani s-a terminat viaţa, trebuie să ne ocupăm de nepoţi şi atât. Ei ştiu să pună accent pe sport la toate vârstele, inclusiv la persoanele cu handicap. Am participat la un eveniment care era destinat persoanelor cu handicap şi a fost ceva incredibil. Mi s-a părut extraordinar câţi spectatori şi sponsori îi susţineau de pe margine pe aceşti copii care au avut o neşansă în viaţă.”, ne-a declarat Tanţe Fleancu.
Fost campion naţional în ultimii doi ani, musceleanul a fost selecţionat în echipa naţională de seniori a României. Anul trecut, Campionatele Mondiale au avut loc în Turcia, într-o perioadă în care, din cauza serviciului, nu a putut face deplasarea. Anul acesta, ştiind că mondialele vor avea loc în America, şi-a programat concediul în aceaşi perioadă şi a reuşit să participe. „A fost ceva incredibil, mai presus de orice imaginaţie a mea, parcă a fost un vis. Au fost peste 1.500 de participanţi din toată lumea. A fost o festivitate de deschidere grandioasă, extraordinară. Dacă toate celelalte state aveau cel puţin patru membri, noi am fost doar doi şi, din acest motiv, am fost cel mai aplaudaţi şi încurajaţi. Am avut parte de condiţii incredibile, atât de cazare, cât şi de joc. Cu ajutorul ecusonului aveam acces la orice bază sportivă şi aveam totul asigurat, de la protocol, la facilităţi de orice natură.”, a explicat musceleanul impresia lăsată de ţara care l-a dat tenisului pe Pete Sampras.

Au terminat în primii 20 de jucători ai lumii

Tanţe Fleancu şi colegul său, Octavian Mustăreaţă, au ajuns în America tocmai pentru că sunt cei mai buni din ţară la categoria lor. Nu se aşteptau ca meciurile să fie uşoare şi au dat piept cu cele mai bine două clasate ale turneului, America şi Canada. Cu toate acestea, cei doi români s-au descurcat mai mult decât onorabil. „Venind din urna a patra valorică, am fost nevoiţi să jucăm cu echipe tari, am picat cu SUA şi Canada. Am terminat la general pe locul 19, intrând în primele 20 ale lumii, vom avea un traseu mai avantajos la următoarele Campionate Mondiale, ce vor avea loc anul viitor, în luna martie, la Paris.”, a povestit cu mândrie Tanţe Fleancu. 
A jucat 14 meciuri, la simplu şi dublu, din care a reuşit să câştige 8. Acesta a pus cele şase înfrângeri pe seama schimbării de climă cu care s-a adaptat foarte greu. După cum ne-a povestit, a plecat din România, de unde era o vreme ploioasă şi a ajuns la Miami, unde, noaptea, era de două ori mai cald decât era în România, ziua.
Dacă cu clima s-a obişnuit mai greu, zona şi oamenii l-au impresionat cel mai mult. „Este una dintre cele mai bogate zone din America. Au mers aici pe ideea de a-şi păstra proprietăţile, o zonă aerisită, foarte bine pusă la punct. Totul era simplu, natural, oameni foarte binevoitori, nu vedeai pe nimeni supărat. Cei care ieşeau din tiparele acestea cred că erau foarte repede înlăturaţi, pentru că nu îmi explic de ce nu am văzut niciun câine pe stradă, niciun cerşetor sau orice care să iasă din tipar.”, ne-a spus seniorul muscelean. Acesta este de părere că americanii încearcă să facă totul simplu şi bun. A văzut câteva lucruri pe care vrea să le implementeze la baza sportivă „Adelina”, pe care o deţine în cartierul Vişoi. „Ei nu udă terenurile de zgură cu furtunul. Au un sistem de udat prin pardoseală cu serpentine pe senzori. Un alt lucru interesant, pe toate bazele de la noi am văzut că este plin de zgura de pe teren, care este luată pe adidaşi. Acolo am văzut două sisteme ca să te cureţi pe încălţăminte, primul cu două role mici, care aplicau o presiune, şi în 15 secunde erai curat, şi încă unul cu două tăviţe în care se afla un material sintetic de care frecai talpa. Sunt lucruri simple, pe care vreau să le aplic şi eu aici la bază.”, a relatat antrenorul şi sportivul muscelean.

A cunoscut-o pe Venus Williams

Cum, în România, nimic nu se face pe gratis, acţiunile de voluntariat nu există. În America, voluntariatul este ceva obişnuit, iar grupurile de voluntari sunt bine puse la punct prin O.N.G.-uri. Musceleanul a fost impresionat de cei care vroiau să ajute, fără a cere ceva în schimb. Acesta ne-a povestit că în comitetul de organizare făceau parte 20 de arbitri, ceea ce a însemnat ca organizatorii să facă o selecţie a voluntarilor, pentru că erau mult mai mulţi decât era nevoie. „Voluntarii te ajutau cu orice aveai nevoie, inclusiv îşi puneau maşina la dispoziţie ca să te ducă oriunde doreai. Mai mult, aceştia au organizat şi o petrecere, o seară de socializare, unde au invitat toţi concurenţii.”, ne-a spus Tanţe Fleancu.
Impresionat a fost şi de preţul combustibilului. Dacă preţurile la mâncare sau orice alt produs erau încă o dată mai mari ca la noi, preţul combustibilului era la jumătate. A închiriat o maşină şi s-a plimbat pe ţărmul Atlanticului.
Picând în grupă cu Statele Unite ale Americii, la antrenamentele echipei venea şi Venus Williams. „Am reuşit să schimb şi câteva mingi cu ea şi am făcut câteva fotografii. Este o fată foarte de treabă, amabilă, respectuoasă şi modestă.”, spunea despre sora numărului 1 mondial, Serena Williams.
Vedete la scară mai mică au fost şi cei doi români. Au fost cazaţi la un hotel mai modest, iar pentru că posturile locale au televizat competiţia, musceleanul era recunoscut pe stradă şi încurajat de localnici. „Noi am stat la un hotel mai retras, iar pentru că pe posturile locale se televiza turneul, eram un fel de vedete ale hotelului. Ne recunoştea lumea pe stradă şi ne dădeau suveniruri cadou prin supermarket-uri. A fost o experienţă frumoasă, de neuitat.”, a încheiat musceleanul Tanţe Fleancu. Această experienţă a fost una de bun augur pentru câmpulungean şi speră ca anul viitor să poată merge cu echipa naţională la Paris, acolo unde va avea loc Campionatul Mondial.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend