Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-a stabilit cine pregătește echipa națională pentru preliminariile EURO 2024 – FRF a făcut luni anunțul

Publicat

in

Federația Română de Fotbal (FRF) a decis luni să continue colaborarea cu selecționerul Edward Iordănescu. Contractul acestuia la echipa Națională a fost prelungit pentru preliminariile pentru EURO 2024, potrivit mediafax.

Luni a avut loc o întâlnire a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal în cadrul căreia directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a prezentat raportul Comisiei Tehnice ca urmare a întâlnirii avute vineri. Ulterior, Edward Iordănescu a prezentat raportul activității sale ca selecționer și a anunțat care este planul pentru viitor, mai exact care este strategia staff-ului tehnic în ceea ce privește preliminariile pentru EURO 2024.

Potrivit unui comunicat al FRF, după ce a primit votul de încredere al membrilor din Comitetul Executiv, decizia a fost oficializată printr-un Comitet de Urgență. Ulterior a fost semnat noul contract, valabil până la finalul preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată pe durata turneului final din Germania, în cazul obținerii calificării.

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe. În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează. Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic la FRF.

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club. Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a spus Edward Iordănescu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Dumitru Crudu: Pe jos, împreună cu tata

Publicat

in

De

Dumitru Crudu este un poet și dramaturg de limbă română din Republica Moldova. Este câștigător al Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) și de Fundația Principesa Margareta a României, ediția 2003. Este membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Teatrale din Republica Moldova, cât și al ASPRO.

După ce am ieșit din spital, am mers cu tata la autogară, de unde am luat un autobuz spre Flutura, așezați pe scaunele din spatele șoferului, care a ținut tot drumul telefonul la ureche, nu mi-am dat seama cu cine discuta și nici despre ce, pentru că mai mult a ascultat decât a vorbit. De felul lui, tata era un om vesel și prietenos, pe toți îi saluta și cu toți intra în vorbă, dar acum nu se uita la nimeni. Se uita în podea și se ținea cu mâinile de burtă. Gemea. Tanti Ileana m-a întrebat de ce nu-l duc la spital.

– Păi, de la spital și venim, azi l-au externat. Tanti Ileana l-a privit pe tata cu milă.

Autobuzul se scutura din toate încheieturile, aruncându-ne când în sus, când înainte, de fiecare dată când nimerea în vreo groapă, iar de la zdruncinăturile astea tatei i se făcu și mai rău. Mă înșfăcă de mână și îmi îngăimă cu o voce pierită să coborâm. L-am auzit doar eu nu și alți oameni din autobuz.

– În plin câmp? mă întrebă șoferul.

– Da.

– Dar cum o să ajungeți de aici acasă?

– Nu mai rezistă.

– Vasile, nu fi nebun, Vasile, cum ai să ajungi de aici acasă? îi strigă tatei Costeluș Condrea, dar tata nu-l asculta. Nu-i asculta. El se târî spre ușă și ieși afară. După noi coborî tanti Ileana care îl îmbrățișă pe tata, apoi urcă înapoi și autobuzul plecă. Tata se tăvălea pe pământ, cu mâinile ținându-se de burtă. Când am ieșit din spital, nimic nu prevestea criza de acum, iar eu nu știam ce să fac.

Flutura nu se vedea de pe podișul din Rezina. Simțeam cum se apropie și se îndepărtează de noi ca o corabie. Mă temeam să nu ne prindă noaptea pe câmp. Mă întrebam de ce oare medicul nu m-a prevenit că tata va avea asemenea crize și nu mi-a spus ce să-i dau în asemenea cazuri. I-am zis tatei că o să ies la marginea drumului ca să fac autostopul pentru a-l duce înapoi la spital, dar el nici n-a vrut să audă de asta. Striga la mine că n-o să meargă nicăieri. M-am gândit că, după ce o să-l duc acasă, o să mă întorc eu singur la spital și o să-l caut pe medicul care l-a tratat ca să-l rog să-mi recomande niște medicamente care să-i ia durerile. Pentru început însă, ar fi trebuit să-l car acasă. Cum să o fac însă, când el nu putea să se scoale de jos?

Am auzit un schelălăit pe câmp și am văzut o mogâldeață neagră zburând spre noi. Era Lupul, câinele tatei. Tata îl lua peste tot cu el. Vara trecută i-am găsit pe amândoi în mijlocul plantației de cartofi din Gurău.

Legănându-și coada, Lupul se băgă între noi și începu să-l lingă pe tata pe obraji, pe frunte, pe nas, pe bărbie, pe mâini. Câinele lătra. Lătra tot mai tare. Tata și-a deschis ochii și se ridică de jos, singur. Îi mângâie blana și câinele îi dădu roată, clătinându-și coada. Tata vorbea cu el. Tot drumul până la Flutura a vorbit cu el.

Acasă, și-a scos sapa din debara și a mers să prășească via, cu Lupul alergând voios în jurul lui.

Mama mi-a povestit că ea i-a dat drumul câinelui când l-a auzit schelălăind foarte jalnic. Nu și-a dat seama unde fugea. I se mai întâmplase și altădată să mai scheune la fel de jalnic și ea îl dezlega din lanț și îl lăsa să plece, iar el peste o vreme se întorcea acasă. Nu a aflat niciodată unde a fost și ce i s-a întâmplat. Ea presupunea că fugea de acasă când i se făcea și lui rău. Mama nici acum nu știa unde a fost, iar eu am evitat să-i povestesc. Mama mi-a mai spus că, după ce s-a întors din spital, tata arată cu mult mai bine. Ea era sigură că l-a ajutat tratamentul primit la Ungheni.

Tata s-a întors zâmbind din vie, cu Lupul alergând roată în jurul lui.

Lupul a murit peste cinci ani, iar tata, câteva săptămâni mai târziu.

Nota AUTORULUI: Acest text este o proză și trebuie citit în această cheie.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inundaţii catastrofale în Kenya: populaţiei i s-a oferit un termen 24 de ore să evacueze din zona barajelor – VIDEO

Publicat

in

De

Guvernul kenyan a ordonat evacuarea persoanelor care locuiesc în apropierea a 178 de baraje şi rezervoare, pe măsură ce ploile abundente continuă, conform BBC, citat de news.ro.

Ministerul de Interne a avertizat că acumulările de apă „s-au umplut sau sunt aproape umplute şi se pot deversa în orice moment, prezentând un risc mare pentru persoanele care locuiesc în apropierea lor”.

Populaţiei i s-a oferit un termen 24 de ore de la 18:30, ora locală, joi, să plece.

Ploile abundente recente au provocat inundaţii severe şi alunecări de teren în Kenya şi Tanzania.

Aproximativ 188 de persoane au murit în Kenya din martie, iar alte 90 sunt dispărute, conform ultimelor estimări oficiale. Alte 155 de persoane au murit în Tanzania.

Inundaţiile au afectat şi capitala Nairobi.

Oficialii se aşteaptă ca situaţia să se agraveze în următoarele zile odată cu venirea vremii mai extreme.

„În mod crucial, regiunea de coastă este probabil să se confrunte cu ciclonul Hidaya, care va avea ca rezultat precipitaţii abundente, valuri mari şi vânturi puternice care ar putea afecta activităţile marine din Oceanul Indian”, a anunţat biroul preşedintelui kenyan William Ruto.

Departamentul meteorologic din Kenya a transmis că Nairobi este de aşteptat să fie printre zonele cel mai grav afectate de furtună.

Ministerul de Interne a precizat că situaţia „ar putea deveni îngrozitoare, deoarece solul este ”complet saturat” cu apă.

Acesta a subliniat că evacuările nu ar trebui să aibă loc noaptea, ci să înceapă vineri de la ora 06:00.

Ministerul a adăugat că a înfiinţat adăposturi temporare şi că există rezerve de alimente şi articole de bază pentru evacuaţi.

Ordinul de evacuare a vizat zonele din apropierea barajelor Nairobi şi Titanic. Nu este clar câte persoane vor fi afectate de ordinul de evacuare.

Guvernul kenyan s-a confruntat cu critici pentru viteza de răspuns la dezastrul natural în curs.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend