Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

România va avea o reprezentantă în competiţia de iahting – Ebru Bolat. Team Romania pentru Paris are în acest moment 80 de sportivi

Publicat

in

Ebru Bolat va reprezenta Team Romania la Jocurile Olimpice de la Paris în întrecerile de iahting, informează COSR.

Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la starul competiţiei olimpice sportivi la iahting.

În 1980, la JO de la Moscova au concurat Mihai Butucaru, locul 15 la Clasa Finn, Mircea Carp şi Adrian Arendt, la Clasa Flying Dutchman, locul 13 şi la Clasa Tornado au terminat pe locul 11, Andrei Chiliman şi Cătălin Luchian.

La Atlanta 1996, la Clasa Finn, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28 iar Horia Ispaş, clasa Laser, locul 48.

Ebru Bolat s-a calificat la ultimul turneu care a împărţit biletele olimpice, de la Hyeres, Franţa. La clasa Ylca 6, românca a terminat pe locul 1 asigurându-şi participarea la Jocuri. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori a doua şi odată a treia, restul întrecerilor a fost în top 10, o cursă fiind descalificată.

Ebru Bolat e dublă campioană europeană. Ea a obţinut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 şi Optimist, precum şi locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 şi pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deţine titlul de campioană naţională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, şi se află în top 50 mondial.

Ebru Bolat îşi propune să schimbe popularitatea iahtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulţi români să descopere acest sport şi să îl iubească.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Adio comenzi online din China: Gigantul asiatic care ‘a rupt’ piața din România s-a prăbușit

Publicat

in

Alibaba a înregistrat o creștere a veniturilor în cel de-al patrulea trimestru fiscal încheiat în luna martie, dar profitul net al gigantului chinez de comerț electronic a scăzut brusc.

Iată cum s-a descurcat Alibaba în trimestrul din martie față de estimările de consens ale LSEG:

Venituri: 221,9 miliarde de yuani chinezi (30,7 miliarde de dolari) față de 219,66 miliarde de yuani așteptați

Venitul net atribuibil acționarilor obișnuiți a fost de 3,3 miliarde de yuani, în scădere cu 86% față de anul trecut.

Acțiunile Alibaba au scăzut cu aproximativ 3% în tranzacțiile de dinaintea pieței din SUA, conform CNBC.

Alibaba a avut un an zbuciumat în 2023, când a făcut cea mai mare revizuire a structurii corporative din istorie. De asemenea, a implementat separat mai multe schimbări de management de profil înalt, iar veteranul companiei Eddie Wu a preluat frâiele ca director general în septembrie.

Gigantul tehnologic chinez a declarat la începutul acestui an că și-a majorat programul de răscumpărare de acțiuni cu 25 de miliarde de dolari până la sfârșitul lunii martie 2027, în încercarea de a da un semnal de încredere acționarilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă la 92 de ani

Publicat

in

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 92 de ani, a anunţat marţi cotidianul The Globe and Mail citat de Reuters, informează Agerpres.

Cotidianul canadian, care citează membri ai familiei scriitoarei, a precizat că Alice Munro suferea de demenţă de cel puţin un deceniu.

Alice Munro a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2013, fiind descrisă drept ”un maestru al artei nuvelei contemporane”, conform www.nobelprize.org.

Munro a fost a doua scriitoare născută în Canada care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, dar prima cu o identitate canadiană distinctă. Saul Bellow, care a fost recompensat cu acest premiu în 1976, s-a născut în Quebec, dar a crescut în Chicago şi a fost considerat în general un scriitor american.

Scriitoarea a fost, de asemenea, distinsă cu premiul Man Booker International Prize, în 2009, pentru întreaga sa activitate literară, dar şi cu Premiul Giller – cea mai importantă distincţie literară din Canada – de două ori.

Alice Munro, născută Alice Ann Laidlaw, a venit pe lume la 10 iulie 1931, în oraşul Wingham din provincia Ontario, Canada.

Autoarea s-a căsătorit cu James Munro în 1951 şi s-a mutat în Victoria, în British Columbia, unde cuplul a condus o librărie. Cei doi au avut împreună patru fiice – una a murit la câteva ore de la naştere -, însă au divorţat în 1972. Ulterior, Munro s-a mutat înapoi în Ontario. Cel de-al doilea soţ al său, geograful Gerald Fremlin, a murit în aprilie 2013.

În 2009, Munro a dezvăluit că a suferit o operaţie de bypass cardiac şi că a fost tratată pentru cancer.

De-a lungul carierei, Alice Munro a publicat peste o duzină de colecţii de povestiri, traduse în peste 13 limbi străine.

Povestirea sa “The Bear Came Over the Mountain”, publicată în colecţia ”Too Much Happiness” (2009), a fost adaptată pentru ecranizare de către Sarah Polley, care a semnat şi regia acestei pelicule. O altă ecranizare, filmul “Hateship, Loveship” (2013), a avut la bază povestirea “Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend