Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Predicția fostului șef al armatei britanice: Care va fi momentul în care va „îngheța” războiul din Ucraina și vor începe adevăratele negocieri

Publicat

in

Lordul Dannatt, fostul șef al armatei britanice, a declarat că este de părere că Rusia va cuceri tot Donbasul și „în acel moment războiul va intra într-un îngheț total”, însă tot atunci vor începe și adevăratele negocieri.

Soldați ruși pe un blindat în UcrainaFoto: Twitter

După înfrângeri din prima parte a invaziei, trupele rusești s-au concentrat în ultimele săptămâni pe scoaterea forțelor ucrainene din regiunile Lugansk și Donețk, ce constituie Donbasul.

„Se bazează pe superioritatea lor uriașă în materie de artilerie”, a declarat lordul Dannatt pentru Sky News.

„Apoi, după ce reduc totul la stadiul de ruine, își trimit trupele pentru a intra în posesia lor”, a explicat fostul înalt comandant britanic.

„Vom vedea că această măcinare lentă va continua. Au reușit foarte aproape să cucerească provincia Lugansk și apoi își vor îndrepta atenția spre obținerea controlului asupra Donețkului.

Cred că ceea ce am văzut în ultimele săptămâni arată că în următoarele zile și săptămâni vor reuși probabil să obțină acest lucru”, a continuat Lord Dannatt.

El a adăugat că, dacă Rusia va cuceri ambele provincii, va obține o parte din ceea ce a dorit în războiul său împotriva Ucrainei, dar trupele sale vor fi „epuizate”.

„Ucrainenii vor fi, de asemenea, epuizați. Rușii nu vor câștiga, iar ucrainenii nu vor pierde”, a adăugat el.

„În acel moment, cred că războiul va intra efectiv într-un îngheț profund și acolo va trebui să înceapă negocieri semnificative”, a mai spus Lord Dannatt.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Klaus Iohannis a răbufnit: Dronele ruse nu atacă România, dar, cum cad în România, reprezintă o problemă reală

Publicat

in

Dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării noastre creează o „problemă reală” şi o situaţie „inacceptabilă”, a afirmat, joi, preşedinte Klaus Iohannis.

Şeful statului a participat la evenimentul World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei şi impactul acestuia asupra securităţii la Marea Neagră”, la Universitatea Columbia din New York şi a răspuns întrebărilor studenţilor.

El a amintit că au existat trei situaţii când au fost descoperite resturi de drone în ţara noastră. „Din fericire până în prezent nu a fost rănit nimeni, dar nu însemnă că aceste incidente nu contează”, a arătat Iohannis.
Preşedintele a explicat că forţele ruse atacă micile porturi de pe malul ucrainean. „Explicaţia mea e că Rusia vrea să lovească în tranzitul cerealelor ucrainene”, a punctat şeful statului.

Klaus Iohannis a calificat atacurile Rusiei drept crime de război.

„Este inacceptabil. Totuşi, aceste atacuri sunt crime de război, pentru că nu atacă ţinte militare, ci ţinte civile, infrastructură civilă, oameni care lucrează în acele porturi. A fost inacceptabil în sine, de la început, dar această propagare este complet inacceptabilă”, a susţinut preşedintele Iohannis.

El a menţionat măsurile luate în România în acest context.

„Am discutat cu aliaţii, ne-am consolidat apărarea antiaeriană în zonă, pentru a ne proteja cetăţenii, dar, în continuare (situaţia – n.r.) rămâne inacceptabilă, în ciuda faptului că intenţia Rusiei nu este să atace România. Aceste drone nu atacă România, dar, cum cad în România, aceasta este o problemă reală care trebuie să fie rezolvată”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a vorbit şi despre situaţia românilor de pe malul român al Dunării, foarte aproape de conflict.

„Oamenii sunt speriaţi. Dacă locuieşti într-un mic sat pe malul Dunării şi vezi cum cade o dronă lângă tine, te gândeşti – ‘Poate următoarea cade pe casa mea'”, a spus el.

Iohannis a subliniat, însă, că oamenii înţeleg importanţa susţinerii Ucrainei.

„Dincolo de teamă, (ei – n.r.) văd de ce trebuie să fim alături de Ucraina, pentru că văd bombardamentele de pe partea cealaltă şi se gândesc că dacă stăm şi nu facem nimic, poate acest lucru va veni şi peste noi”, a evidenţiat şeful statului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O stradă din orașul italian Portofino va fi denumită după Silvio Berlusconi, la câteva luni de la moartea fostului premier

Publicat

in

Bogatul oraș costier Portofino va deveni primul loc din Italia care va denumi o stradă după fostul premier Silvio Berlusconi, care a murit în iunie, după ce autoritățile locale au aprobat propunerea printr-o procedură accelerată, relatează Reuters.

Silvio BerlusconiFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

În mod normal, în Italia trebuie să treacă 10 ani de la un deces înainte ca cineva să primească o astfel de onoare, dar în acest caz a fost aplicată o excepție, deoarece Berlusconi a fost considerat unul dintre acei „oameni care au slujit în mod deosebit națiunea”, a informat ziarul regional Il Secolo XIX.

Strada urmează să fie redenumită pe 14 octombrie, la câteva săptămâni după ziua de de naștere a lui Berlusconi, care ar fi împlinit 87 de ani pe 29 septembrie.

„Va avea loc o mică ceremonie, de comun acord cu familia și în special cu cetățeanul local Pier Silvio (Berlusconi)”, a declarat primarul din Portofino, Matteo Viacava, pentru Il Secolo XIX.

Pier Silvio Berlusconi, care conduce afacerea de familie TV MFE-MediaForEurope MFEB.MI, are o vilă în oraș.

Strada aleasă este una pietonală pe care Berlusconi obișnuia să se plimbe când își vizita propria vilă din oraș, proprietate care acum este deținută de grupul de modă Dolce & Gabbana.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend