Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patru soluții esențiale pentru protejarea de atacuri cibernetice a companiilor tip Enterprise

Publicat

in

​Creșterea volumului de date operat de companii a dus la formarea unor modele de business complexe. Multe companii au date și aplicații administrate pe infrastructuri externe, prin urmare un control redus asupra rețelei. De asemenea, apar mai multe categorii de servere – fizice sau virtuale pe rețele de cloud private sau publice – fiecare cu nevoi specifice de securitate. Atacurile cibernetice vizează, însă, de multe ori dispozitivele fizice utilizate de angajați – laptopuri, telefoane inteligente sau alte dispozitive mobile. Toate acestea devin porți prin care infractorii cibernetici transmit viruși sau obțin acces la informații sensibile. În acest context a crescut și oferta de soluții de securitate. GTS Telecom, una dintre companiile din România cu cea mai vastă experiență în domeniu, a ales să ne prezinte patru astfel de soluții, esențiale pentru orice companie mare.

Sorin Drăghici, director de vânzări GTS Telecom, afirmă că preocuparea constantă a companiei pentru extinderea ofertei de servicii este determinată de preocuparea în creștere a companiilor pentru a obține un nivel optim de securitate cibernetică și să asigure continuitatea operațiunilor, în cazul unor incidente. GTS Telecom este una dintre puținele companii care oferă clienților săi produse complete, bazate pe infrastructura proprie din România și care integrează serviciile de telecomunicații, Data Center și Cloud proprii. „În fiecare an, alocăm investiții pentru a menține standardele de performanță ridicate necesare clienților noștri” a declarat acesta.

1. Firewall-as-a-Service

Firewall-as-a-Service este un unul dintre serviciile GTS Telecom, fiind o soluție de securitate cibernetică pe bază de abonament lunar, prin intermediul căreia companiile pot analiza, controla și securiza traficul de date. Anul trecut, Firewall-as-a-Service a fost una dintre cele mai solicitate soluţii din partea clienţilor. Soluția acoperă funcţionalităţi precum IPS, antivirus, analiză trafic criptat, antispam etc. „Conexiunile VPN au fost căutate pentru că erau site-uri nesecurizate, iar Firewall-as-a-Service este un instrument important care permite companiilor să analizeze, securizeze şi controleze traficul de date. Soluţiile de firewall oferă utilizatorilor acces doar la resursele necesare”, spune Sorin Drăghici.

GTS Firewall as a Service reorganizează politicile de firewall și modul de abordare a securității, pentru ca traficul companiilor din surse multiple (centre de date, birouri, utilizatori remote, infrastructură de cloud) să fie adunat într-un cloud specific. GTS aplică ulterior politici de securitate pe întreg palierul, pentru toate locațiile și utilizatorii, garantând transparența și controlul asupra rețelei.


2. Server Security

Securizarea datelor în cloud sau back-up în cloud a înregistrat în 2020 o creştere de 25–30%, potrivit datelor GTS Telecom. Serverele sunt vizate deseori de atacatori cibernetici. Tipurile de servere folosite de companii s-a extins în ultimii ani. Azi, GTS Server Security protejează atât infrastructura de servere fizice aflată on-premises sau colocată în centrele de date GTS, cât și serverele virtuale ridicate pe o infrastructură de tip Private Cloud sau pe o infrastructură Public Cloud.

Securitatea este asigurată prin limitarea accesului la server doar pentru persoane autorizate. Intrările, ieșirile și activitatea fiecărei persoane sunt înregistrate în fișiere de tip log, care asigură control și trasabilitate. Accesul de la distanță este monitorizat, fiind urmărite activitățile suspecte, logările, schimbările de configurație sau de administrație. Specialiștii GTS se asigură că sistemul de operare și orice software sau aplicație sunt la zi din punctul de vedere al patchurilor de securitate, iar softurile inutile sunt eliminate. GTS dispune și de proceduri de backup implementate pentru fiecare server. Back-up-ul pentru loguri se face pe servere separate.

3. Endpoint Protection

„Pericolul cibernetic vine deseori din neglijenţa sau necunoaşterea angajaților. Utilizatorii au nevoie să de device-uri actualizate. Trebuie asigurată aplicarea regulilor şi procedurilor de securitate, pentru că atunci când utilizatorii accesează site-uri necorespunzătoare, acestea pot fi periculoase pentru companie, putând duce la atacarea dispozitivului de pe care sunt accesate”, crede Sorin Drăghici.

GTS Endpoint Protection oferă siguranță pentru companii în zona de endpoint: desktop, laptop, dispozitive mobile. Aceste dispozitive sunt deschizătoare de drumuri pentru posibile atacuri asupra organizațiilor. Experții GTS în securitate garantează că dispozitivele conectate la rețeaua companiei îndeplinesc standarde de siguranță similare cu cele ale rețelei. GTS Endpoint Protection folosește instrumente de prevenție, detecție automată, investigație și răspuns, management și protecție contra scurgerii de date, astfel încât activele digitale ale companiilor sunt protejate mereu.

4. Backup-as-a-Service

Volumul și complexitatea datelor operate și stocate de companii face absolut necesară contractarea unor servicii de backup care au rolul de a salva și recupera date. Soluția este recomandată, cu atât mai mult companiilor care au date stocate în locații diferite. GTS Telecom oferă clienților săi un serviciu propriu numit Backup as a Service prin care asigură protecția și disponibilitatea datelor companiilor oriucând, inclusiv pentru infrastructuri virtuale. Contractarea unui serviciu extern de acest tip oferă economii de costuri și resurse, dar și o viteză superioară de procesare. Procesul de salvare și recuperare a datelor este facilitat, în cazul serviciului oferit de GTS de existența unor centre de date moderne, amplasate în București și Cluj Napoca. Compania chiar a anunțat recent un proiect de investiții de circa trei milioane de euro pentru consolidarea și extinderea centrelor sale de date și de Cloud.

GTS Telecom oferă o gamă completă de servicii de securitate care include: Firewall as Service (Fwaas), Backup as a Service, GTS Anti DDoS, Managed Network Security, produse anti malware și soluții integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție și incendiu).

Pentru mai multe informații, contactați echipa de vânzări GTS – sales@gts.ro.

Articol susținut de GTS

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cum evaluează spionajul american războiul din Ucraina și relația cu China

Publicat

in

De

Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că evoluţiile interne şi internaţionale tind să îi fie favorabile şi probabil că va continua cu tactici agresive în Ucraina, aşa că este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând, a declarat joi oficialul american cu rangul cel mai înalt din domeniul informaţiilor, Avril Haines, care a fost audiată în Comisia pentru serviciile armate din Senatul SUA, relatează News.ro citând Reuters.

Avril Haines, şefa serviciilor de informaţii ale SUAFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a arătat că Rusia şi-a intensificat loviturile asupra infrastructurii Ucrainei pentru a împiedica Kievul să mute arme şi trupe, pentru a-i încetini producţia de apărare şi pentru a forţa Ucraina să ia în considerare negocieri.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să inducă Ucrainei impresia că prin continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele şi că nu are nicio cale plauzibilă spre victorie”, a spus ea.

„Este probabil ca aceste tactici agresive să continue şi este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând”, a punctat Haines.

Ea şi generalul-locotenent Jeffrey Kruse, directorul Agenţiei de Informaţii a Apărării, au fost audiaţi în comisia Senatului cu privire la evaluarea comunităţii de informaţii a ameninţărilor cu care se confruntă Statele Unite în 2024.

Cum este evaluată relația cu China

În ceea ce priveşte China, considerată de Statele Unite drept principalul său rival global, Haines a declarat că preşedintele chinez Xi Jinping şi liderii chinezi se aşteaptă la o anumită instabilitate viitoare în relaţiile cu Washingtonul. Dar, a continuat ea, vor încerca să proiecteze stabilitate în aceste legături, deoarece prioritatea lor principală este lupta cu economia chineză aflată în dificultate.

Mai degrabă decât să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investiţiilor, se pare că aceştia „dublează” o strategie pe termen lung bazată pe producţie şi inovaţie tehnologică, a spus ea. Această abordare, însă, „aproape sigur va adânci pesimismul publicului şi al investiţiilor pe termen scurt”, crede directorul naţional al informaţiilor.

China se confruntă cu instabilitate economică, inclusiv cu o cerere internă slabă, şomaj ridicat în rândul tinerilor şi o criză imobiliară. Beijingul a accelerat investiţiile în infrastructură şi s-a orientat spre investiţii în producţia de înaltă tehnologie, dar unii economişti avertizează că acest lucru ar putea exacerba dezechilibrele pe termen lung.

Xi Jinping şi liderii săi de vârf sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de capacitatea SUA de a perturba obiectivele tehnologice ale Chinei şi „şi-au modificat abordarea în ceea ce priveşte represaliile economice împotriva Statelor Unite”, a declarat Haines. Cu toate acestea, agenţiile de informaţii americane evaluează că, în următoarele luni, China va limita probabil astfel de represalii economice pentru a evita să îşi afecteze economia internă, a spus ea.

„În special, scăderea semnificativă a investiţiilor străine directe în China, cu 77% în 2023, este probabil să determine RPC (Republica Populară Chineză) să fie mai măsurată în răspunsurile sale, în absenţa unei escaladări neaşteptate din partea Statelor Unite”, a spus ea, citată de Reuters. (News.ro)

Citeste mai mult

NATIONAL

Jurnaliștii palestinieni din Gaza au primit Premiul Mondial pentru Libertatea Presei al UNESCO

Publicat

in

De

UNESCO a acordat joi Premiul Mondial pentru Libertatea Presei tuturor jurnaliştilor palestinieni care relatează din Gaza, decimată de mai bine de şase luni de ofensiva israeliană pe acest teritoriu în urma atacului Hamas din Israel, relatează AFP.

Jurnalisti palestinieni la un protest de Ziua Mondiala a Libertatii PreseiFoto: Omar Ashtawy \ apaimages / imago stock&people / Profimedia

„În aceste vremuri întunecate și tulburătoare, dorim să transmitem un mesaj puternic de solidaritate și recunoaștere jurnaliștilor palestinieni care relatează despre această criză în circumstanțe dramatice”, a comentat Mauricio Weibel, președintele Juriului internațional al profesioniștilor din mass-media.

„Omenirea are o datorie imensă față de ei, pentru curajul și angajamentul față de libertatea de exprimare”, a continuat el într-un comunicat de presă.

Audrey Azoulay, director general al UNESCO, organizația ONU pentru educație, știință și cultură, a subliniat, la rândul ei, „importanța mobilizării colective pentru ca jurnaliștii, pretutindeni în lume, să își poată continua să își desfășoare activitatea esențială de informare și investigare.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), o asociație cu sediul în New York, cel puțin 97 de jurnaliști și angajați din mass-media au fost uciși de la începutul războiului, din 7 octombrie, între Israel și Hamas, dintre care 92 sunt palestinieni. Alți șaisprezece au fost răniți.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend