Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Dăruiește Lumină 2024: Un gest mic, un impact major!

Publicat

in

E.ON România lansează ediția 2024 a campaniei “Dăruiește Lumină”, o inițiativă menită să ofere sprijin instituțiilor care sprijină copiii cu dizabilități. Anul acesta, campania se bazează pe implicarea activă a influencerilor și a publicului larg pentru a strânge 500.000 kWh de energie electrică, donați sub formă de lumină și căldură pentru a facilita accesul la un trai decent al copiilor aflați în dificultate.

Dăruiește Lumină 2024: Un gest mic, un impact major!Foto: Daruieste Lumina

Cum te poți implica?

Este simplu! Urmărește campania pe canalele de social media ale proiectului Dăruiește Lumină și ale influencerilor implicați:

Facebook: https://www.facebook.com/daruiestelumina

Instagram: https://www.instagram.com/daruiestelumina

#DaruiesteLumina

Vizionează filmările emoționante realizate de influenceri, care prezintă poveștile inspiraționale ale instituțiilor beneficiare și ale copiilor sprijiniți. Fiecare Like, Share sau comentariu la aceste postări generează donația a 100 kWh de energie electrică.

De ce este importantă implicarea ta?

Un gest mic, precum un Like, Share sau comentariu, poate avea un impact major asupra vieții copiilor aflați în dificultate. Donația de energie electrică le va asigura un trai mai decent, acces la educație și îngrijire medicală de calitate, oferindu-le șansa la un viitor mai bun.

Alătură-te ambasadorilor campaniei!

Influencerii implicați în campanie te provoacă să faci un gest mic de mare ajutor. Implică-te activ, dăruiește lumină și fii parte din schimbarea pozitivă din viața copiilor!

Împreună, putem face diferența!

Campania “Dăruiește Lumină” este o dovadă a spiritului umanitar și a dorinței de a construi o lume mai bună pentru cei mici. Fiecare gest de generozitate, oricât de mic ar părea, poate aduce un zâmbet pe chipul unui copil aflat în nevoie.

Campania “Dăruiește Lumină” nu se rezumă la un simplu gest de donație. Este o invitație la solidaritate, la empatie și la implicare activă în construirea unei societăți mai juste și mai grijulie cu cei care au nevoie. Este o demonstrație a puterii binelui și a capacității noastre de a face diferență în viața celor din jur.

Povești care inspiră

Pe parcursul campaniei, vei descoperi poveștile emoționante ale instituțiilor beneficiare și ale copiilor sprijiniți. Vei fi martor la dedicarea și dăruirea personalului care le oferă îngrijire și dragoste, precum și la speranța și optimismul copiilor care luptă zilnic pentru a depăși obstacolele. Fiecare poveste este o lecție de viață, o reamintire a fragilității vieții și a importanței solidarității umane.

Implicarea face diferența

Indiferent de resursele financiare pe care le ai la dispoziție, poți contribui la succesul campaniei “Dăruiește Lumină”. Un Like, Share sau comentariu la postările campaniei pot face o diferență semnificativă în viața copiilor aflați în dificultate. De asemenea, poți recomanda campania prietenilor, familiei și colegilor, amplificând mesajul de speranță și solidaritate.

Împreună, construim un viitor mai luminos!

Campania “Dăruiește Lumină” este o invitație la acțiune, o oportunitate de a face o diferență reală în viața celro ]n nevoie. Este șansa noastră de a demonstra că micile acte de generozitate, atunci când sunt unite, pot avea un impact imens.

Influencerii se alătură cauzei

Ediția din acest an a campaniei “Dăruiește Lumină” se bucură de susținerea unor personalități marcante din mediul online, care s-au alăturat cu pasiune demersului. Influencerii implicați cred în puterea exemplului și își folosesc platformele pentru a mobiliza publicul și a inspira generozitate. Ei vizitează instituțiile beneficiare, interacționează cu copiii și împărtășesc cu sinceritate emoțiile și gândurile lor.

Un mesaj de speranță

Într-o lume în care suntem adesea preocupați de propriile probleme, campania “Dăruiește Lumină” ne reamintește importanța empatiei și a compasiunii. Este un îndemn de a privi dincolo de noi înșine și de a înțelege greutățile cu care se confruntă cei mai vulnerabili dintre noi. Este o șansă de a ne aminti că un gest de bunătate poate lumina viața cuiva aflat în întuneric.

Responsabilitatea socială a companiilor

E.ON România, compania care a inițiat campania “Dăruiește Lumină”, demonstrează un puternic angajament față de responsabilitatea socială. Prin această inițiativă, E.ON își asumă un rol activ în îmbunătățirea vieții comunității din care face parte, arătând că o companie poate fi nu doar un furnizor de energie, ci și un generator de speranță și schimbare.

Dăruiește Lumină – Acum și Viitor

Campania “Dăruiește Lumină” 2024 este mai mult decât o inițiativă punctuală. Este o mișcare socială care își propune să construiască o tradiție a generozității și a implicării în sprijinul celor ]n nevoie. Este o promisiune că aceste pesoane nu vor fi uitate, că vor putea conta pe ajutorul nostru și pe speranța unui viitor mai bun.

Alătură-te nouă!

Implicarea ta este esențială pentru succesul campaniei “Dăruiește Lumină”. Fii parte din această frumoasă poveste de solidaritate și generozitate! Un Like, Share sau comentariu pot aduce zâmbete pe chipurile celor încercați de viață și pot schimba destine. Dăruiește lumină și ajută-ne să construim împreună un viitor mai bun pentru cei care au nevoie de noi!

#impreunafacemdiferenta #daruiestelumina #eonromania

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Regele Charles a marcat fără fast un an de la încoronare, „după modelul mamei sale”. Suveranul, tot mai popular în sondaje

Publicat

in

De

Luni se împlineşte un an de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-ea, dar suveranul britanic în vârstă de 75 de ani preferă mult mai puţin fast de data aceasta, după un an plin de evenimente neaşteptate. Regele va sărbători discret, cu prietenii apropiaţi, la Windsor, scrie The Daily Mail, citat de News.ro. Chiar şi soţia sa, Regina Camilla, este puţin probabil să fie prezentă, deoarece se află cu familia sa la casa privată din Wiltshire, Ray Mill House.

Regele Charles, apariție după ce și-a reluat aparițiile publiceFoto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Tabloidul britanic a aflat că Majestatea Sa doreşte să marcheze această zi „după modelul mamei sale”, fără prea multă agitaţie, deoarece ascensiunea sa este atât de intrinsec legată de trista pierdere a Reginei Elizabeth.

De asemenea, încă nu se ştie dacă se va întâlni cu fiul său cel mic, prinţul Harry, acesta fiind aşteptat să vină din SUA la Londra în această săptămână pentru Jocurile Invictus pe care le patronează.

Palatul Buckingham va marca aniversarea Încoronării Regelui pe reţelele de social media, în timp ce la Londra vor avea loc ceremonii militare. Trupa Regală de Artilerie Călare a Regelui va efectua o salvă regală cu 41 de tunuri şi 71 de cai, care vor trage şase tunuri de câmp din epoca Primului Război Mondial. La Turnul Londrei, regimentul Honourable Artillery Company va trage o salvă regală cu 62 de tunuri. Alte omagii vor avea loc la Edinburgh, Cardiff, York şi Hillsborough, în Irlanda de Nord.

Dar nu vor fi prea multe „sărbători” în familie, în special din partea regelui însuşi, care se va bucura mai mult ca sigur de o cină privată.

Regele Charles îşi continuă tratamentul împotriva cancerului

Charles se întoarce luni la Londra, după ce a primit permisiunea medicilor de a avea din nou mai multe angajamente publice în timp ce îşi continuă tratamentul împotriva cancerului.

În weekend, presa a scris că prinţul William ar fi îngrijorat de faptul că tatăl său îşi asumă prea multe sarcini.

La rândul său, prinţul Harry va zbura probabil luni spre capitala britnică, înainte de o slujbă la Catedrala St Paul, miercuri după-amiază, pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus, dar încă nu se ştie dacă se va întâlni din nou cu tatăl său, deocamdată nefiind trecut nimic în acest sens în agenda oficială.

Palatul Buckingham a refuzat în repetate rânduri să comenteze, hotărât să nu inflameze discursul public în jurul acestui subiect. Când, la începutul acestui an, Regele Charles a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer, prinţul Harry a venit din Statele Unite la Londra şi s-a întâlnit pentru nici o oră cu tatăl său, după care s-a întors a doua zi în SUA. Harry a declarat ulterior pentru emisiunea Good Morning America că speră ca boala tatălui său să poată „reunifica” familia.

Ce se ştie este însă că pe rege îl aşteaptă o săptămână extrem de încărcată, notează The Daily Mail. Miercuri dimineaţă are întâlniri oficiale, urmate de aşteptata sa apariţie la prima petrecere în grădină a sezonului de la Palatul Buckingham. Imediat după aceea se va întâlni cu prim-ministrul Rishi Sunak şi va ţine şedinţa săptămânală a Consiliului Privat.

The Daily Mail a aflat, de asemenea, că regele are un angajament public încă neanunţat, pentru joi, după care se va retrage, cel mai probabil la Windsor, pentru a-şi continua recuperarea.

Este posibil ca o întâlnire cu fiul său cel mic să fie totuşi programată, în special dacă Harry va cere personal să se întâlnească cu tatăl său, însă orice caz, orice astfel de întâlnire va fi de scurtă durată, punctează tabloidul britanic.

Relații reci între William și Harry

În ceea ce-l priveşte pe prinţul William, acesta nu intenţionează să se întâlnească cu fratele său. El se va afla la Windsor pentru o ceremonie de învestitură înainte de a pleca în West Country pentru mai multe îndatoriri oficiale. Cei doi fraţi au relaţii extrem de reci, mai ales după apariţia cărţii de memorii a lui Harry, Rezervă.

La rândul său, Regina Camilla nu a fost prezentă atunci când Harry s-a întâlnit cu regele ultima dată şi este puţin probabil ca ea să fie prin preajmă săptămâna aceasta.

Un sondaj Mail on Sunday a arătat că regele Charles se bucură de un vot de încredere majoritar, cei mai mulți britanici considerând că face o treabă bună.

Sondajul, făcut pentru a marca prima aniversare a Încoronării sale, arată o creştere puternică a sprijinului pentru monarh în ultimele 12 luni. Aproximativ 60% dintre cei chestionaţi cred că Regatul Unit ar trebui să păstreze monarhia, doar 28% dintre ei preferând o republică.

Un an teribil pentru Regele Charles

La 6 mai 2023, Anglia a sărbătorit urcarea pe tron a noului său rege. După o ceremonie somptuoasă în Westminster Abbey, regele Chales al III-lea, deja suveran oficial de şapte luni, a salutat poporul britanic de la balconul Palatului Buckingham, la braţul soţiei sale, regina Camilla.

La începutul lunii iunie, regele Charles a făcut prima sa vizită după Încoronare în România.

În septembrie, Franţa a găzduit prima vizită de stat a suveranului. El a fost primit la poalele Arcului de Triumf de Emmanuel Macron şi de soţia sa Brigitte Macron, iar seara a fost la un banchet în onoarea sa.

Luna noiembrie a fost plină de angajamente. Între o vizită de stat de patru zile în Kenya şi festivităţile prilejuite de împlinirea a 75 de ani, regele a participat la deschiderea anuală a Parlamentului britanic.

„Prioritatea guvernului meu este de a lua deciziile dificile, dar necesare pe termen lung pentru a schimba această ţară”, le-a spus el politicienilor, în timp ce în afara Parlamentului, opozanţii monarhiei îşi făceau auzite protestele.

2024 a schimbat totul

2023 prefigura un început de domnie relativ senin. Dar 2024 a schimbat totul. La sfârşitul lunii ianuarie, regele a fost internat la spitalul Clinic of London pentru o operaţie de hiperplazie benignă de prostată.

Trei zile mai târziu, zâmbind, Regele a părăsit clinica la braţul soţiei sale. Însă sentimentul de uşurare al britanicilor a fost de scurtă durată. O săptămână mai târziu, un comunicat de presă a anunţat că regele se confruntă cu o formă de cancer.

Forţat să renunţe la apariţiile sale publice, regele şi-a încheiat discret convalescenţa între Londra, Scoţia şi Windsor. La Windsor s-a întâlnit şi cu nora sa, Kate Middleton, înainte ca aceasta să dezvăluie public că şi ea are cancer.

Cei doi fuseseră internaţi aproape concomitent la Clinic of London în ianuarie, iar Charles o vizitase în spital pe nora sa, în vârstă de 42 de ani, care fusese operată cu câteva zile înaintea lui.

Regina Camilla, un mare sprijin al regelui în privat, a fost un mare sprijin şi în public, călătorind în lung şi în lat prin Anglia pentru a-şi întâlni poporul.

Planuri oficiale pentru luna iunie

Charles al III-lea, frustrat de faptul că îşi vede convalescenţa prelungindu-se, nu s-a putut abţine să rateze câteva evenimente importante. La sfârşitul lunii martie, de exemplu, el a prezidat procesiunea regală către Capela Saint George din Windsor pentru a participa la slujba de Paşte.

După o „perioadă de tratament şi recuperare”, în timpul căreia poporul britanic i-a arătat simpatia, regele şi-a reluat îndatoririle publice la sfârşitul lunii aprilie în compania Camilei, zâmbind şi vizibil în formă.

Pe 15 iunie, el este aşteptat să apară la balconul Buckingham Palace pentru ceremonia militară Trooping the Colour, care serveşte, de asemenea, la celebrarea zilei de naştere a suveranului.

La sfârşitul lunii iunie, el îi va primi pe împăratul şi împărăteasa Japoniei. Vizita de stat a cuplului imperial ar fi trebuit să aibă loc în primăvara anului 2020, dar pandemia a forţat amânarea ei, scrie Paris Match.

Citeste mai mult

NATIONAL

„O retorică foarte periculoasă”. Argumentele Kremlinului pentru anunțatele exerciții militare cu arme nucleare tactice în apropierea Ucrainei

Publicat

in

De

Kremlinul folosește ca argument pentru exercițiile militar care vor include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice în apropierea Ucrainei declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron privind posibilitatea trimiterii de „soldaţi ai NATO” în Ucraina.

Dmitri Peskov, alături de Vladimir PutinFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Exerciţiile nucleare ruse anunţate luni sunt un răspuns la afirmaţiile „reprezentanţilor occidentali”, între care preşedintele francez Emmanuel Macron, a susținut Kremlinul, scrie Agerpres, citând AFP.

„Un nou ciclu de escaladare a tensiunilor”

Luni, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata sa va organiza „într-un viitor apropiat” exerciţii nucleare la care vor participa în special trupe staţionate în apropiere de Ucraina, drept răspuns la „ameninţările” liderilor occidentali.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a spus că este vorba despre afirmaţiile lui Emmanuel Macron, al unor „reprezentanţi britanici” şi al unui „reprezentant al Senatului american, dacă nu mă înşel”.

Aceşti lideri „au vorbit despre voinţa şi chiar despre intenţia de a trimite contingente armate în Ucraina, respectiv de a plasa soldaţi ai NATO în faţa armatei ruse”, a spus Peskov.

El a susținutcă este vorba despre „un nou ciclu de escaladare a tensiunilor”, denunţând „retorica foarte periculoasă” a preşedintelui francez.

Anunțul Moscovei despre exercițiile nucleare

Ministerul rus al Apărării a transmis luni că exercițiul a fost ordonat de președintele Vladimir Putin și va testa pregătirea forțelor nucleare nestrategice pentru a îndeplini misiuni de luptă.

Exercițiile militare vor include antrenamente pentru pregătirea și desfășurarea în vederea utilizării armelor nucleare nestrategice, a precizat ministerul rus al apărării.

Unităţi de rachete din Districtul militar de sud şi forţe navale vor participa la exerciţii, potrivit Ministerului rus al Apărării. „În timpul exercițiului, vor fi efectuate o serie de măsuri pentru a exersa aspectele legate de pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a declarat ministerul rus al apărării.

Rusia deține cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume.

Declarațiile lui Macron pe care Rusia le folosește ca argument

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Rusia trebuie împiedicată să câștige războiul din Ucraina, indicând că în cazul unui succes nu există garanții că țările vecine, inclusiv România și Republica Moldova, nu vor fi în pericol într-un scenariu în care Moscova și-ar atinge obiectivele strategice.

Liderul de la Elysee a vorbit din nou despre posibilitatea trimiterii de trupe NATO pe teren în țara invadată, apreciind într-un interviu publicat de The Economist că va trebui să „ne punem problema” dacă Moscova „va reuşi să străpungă linia frontului” şi dacă autorităţile de la Kiev o cer.

„Dacă ruşii reuşesc să străpungă linia frontului, dacă ar exista o cerere ucraineană, ceea ce nu este cazul astăzi, ar trebui să ne punem în mod legitim întrebarea”, a declarat preşedintele francez săptămânalului britanic The Economist, citat de Agerpres.

„A exclude acest lucru a priori înseamnă a nu învăţa lecţiile ultimilor doi ani”, în condiţiile în care ţările NATO au exclus iniţial să trimită tancuri şi avioane în Ucraina, iar în cele din urmă s-au răzgândit, a adăugat el.

Şeful statului francez a provocat o controversă la sfârşitul lunii februarie, afirmând că trimiterea de trupe occidentale pe pământul ucrainean nu trebuie „exclusă” în viitor.

El a explicat că doreşte să restabilească „ambiguitatea strategică” în răspunsul european la invazia rusă a Ucrainei.

Majoritatea ţărilor europene, precum şi Statele Unite, s-au distanţat în mod clar de remarcile sale, chiar dacă de atunci unele au făcut un pas în această direcţie, potrivit AFP.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend