Conecteaza-te cu noi

Campulung

O parcare interzisă în faţa Primăriei s-a lăsat cu tămbălău

Publicat

in

bfb7265836c01a96e2e945bc65f37b38.jpgProtagonişti: câţiva rudari din Pojorâta, cu Opel şi ajutor social. Martor: însuşi primarul Călin Andrei, în faţa căruia familia de rudari a făcut ditamai scandalul, presărat cu înjurături, când  ei erau de vină, parcând neregulamentar. Alte personaje: poliţiştii locali, care i-au aplicat şoferului care a făcut parcarea cum au vrut muşchii lui o amendă de 2 milioane.
Parcarea din faţa Primăriei este singurul loc din oraş, unde rişti o amendă substanţială pentru buzunarele muscelenilor, dacă nu respecţi interdicţiile afişate pe un panou văzut doar dintr-o parte a străzii. De acest lucru se conving, însă, doar unii care nu prea au treabă cu legile locale sau legile, în general, ghinionul ţinând de prezenţa poliţiştilor locali exact în momentul în care au comis-o. Reacţia la o asemenea “nedreptate”, ce ţine de destin, soartă şi ce a prevestit Urania în horospcopul zilei, este justificată oarecum, atunci când nu pentru toţi există aceeaşi măsură. De o astfel de pornire verbală, lăsată cu înjurături, s-a convins însuşi primarul, săptămâna trecută, când o familie de rudari din Lereşti a făcut ditamai scandalul, pentru că au parcat maşina neregulamentar.

200 lei şi scandal

În faţa şefului cel mare de la Primărie, proprietarii unui Opel şi, mai mult ca sigur, beneficiari de ajutor social sau măcar un mic ajutor pentru încălzirea locuinţei, care au parcat maşina aproape de cele ale angajaţilor de la instituţia în cauză, nu ar fi avut nicio şansă să fie iertaţi de amendă. Hotărârea de Consiliu, prin care sunt sancţionaţi neobrăzaţii din trafic, doar fusese aprobată chiar în faţa edilului cu ceva timp în urmă, astfel încât ar fi trebuit să-şi dea seama că sunt fără scăpare. Fără milă, agentul de Poliţie a scos chitanţierul şi a declanşat o harababură de nedescris la care au asistat toţi trecătorii. Lipsa locurilor de parcare fix în faţa Primăriei face ca legea să fie încălcată de nenumărate ori, dar, cum spuneam, depinde de noroc dacă te trezeşti înhăţat de poliţistul local aflat pe teren, care nu dă avertismente, ci chiar sanţionează “pe bune”. Când şi-au dat seama că cel care aplică legea locală este fără milă, după seria de “să moară mama că n-am bani”, rudarii au trecut la planul de intimidare, cu ridicarea vocii, iar cei care au trecut prin zonă au avut parte de un şir de înjurături exact ca la uşa cortului.

“Cu toate că sunt semnele care sunt, lumea parchează acolo”

“Sunt fel de fel de oameni, aşa sunt învăţaţi. Ţara tuturor posibilităţilor. E normal şi firesc să dăm amendă. Sunt cazuri nu numai aici, în tot oraşul dar dacă suntem în zonă întotdeauna am luat şi vom lua măsuri.”, ne-a spus poliţistul ţintă al înjurăturilor rudarilor. După ce am fost nevoiţi să asistăm la o altă serie de cuvinte care nu există în Dex decât accidental, am aflat şi cauza supărării lereştenilor cu Opel şi ajutor social. “A tras maşina colea, aici, în parcare, şi era o dubă în faţa şi duba a tras înapoi ca să plece. I-a dat amendă, uite l-a băgat acolo poliţistul. Nu a durat mult, cât a tras maşina să plece, că, uite, nu putea de maşinile astea. Am parcat colo aşa. Ce, nu trebuie să parcăm?”, ne-a spus consoarta şoferului. Supăraţi că se dau sancţiuni doar pe pile şi relaţii, Bogdan Cascadoru, din Pojorâta, s-a ales cu o amendă de 200 de lei.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend