Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Naftogaz: ‘Liberalizarea pieței de gaze pentru public va pune clientul în centru în locul furnizorului’

Publicat

in

Liberalizarea pieței gazelor naturale pentru consumatorii interni, planificată la 1 iulie 2020, va pune clientul în poziția centrală în loc de furnizor, a declarat Chief Transformation Officer Otto Waterlander al Naftogaz, potrivit interfax.com.

“Un ucrainean în calitate de client ar trebui să se afle în centrul pieței. El nu ar trebui să caute vânzările de gaze îndelungate și regulatorul pentru a semna sau încheia un acord, ci mai degrabă, căsuța poștală a unui client ar trebui să fie completată cu scrisori promoționale despre cele mai bune condiții, opțiuni suplimentare și reduceri “, a scris el într-o coloană de pe site-ul Interfax-Ucraina.

Expertul a spus că piața gazelor ucrainene s-a schimbat semnificativ în ultimii șase ani și anume, accesul la sistemul de transport al gazului a fost demonopolizat, zeci de comercianți ucraineni și străini importă gaz din Europa, sute de furnizori au concurat în preț și servicii pentru clienții ucraineni.

“Dar toate acestea sunt în sectorul industriei și afacerilor.

Între timp, gospodăriile ucrainene sunt încă atribuite furnizorilor regionali. Datorită mai multor standarde contradictorii din regulile privind aprovizionarea cu gaz, este extrem de dificil pentru ucraineni să-și exercite dreptul de a-și schimba furnizor pe cont propriu “, a spus el.

Waterlander este convins că liberalizarea pieței prin stimularea ulterioară a concurenței efective dintre furnizori va permite clienților să primească cel mai mic preț.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

„Cu toate acestea, în loc de o soluție logică la această problemă, auzim critici cu privire la deschiderea ulterioară a pieței de gaze pentru populație, presupunând în cazul unei schimbări a furnizorului, fie ucrainenii vor înceta să plătească gazul, fie noii furnizori vor Practica globală care arată că piața liberă rezolvă aceste probleme, și anume libertatea de a alege un furnizor, concurența, îmbunătățirea serviciilor pentru clienți, pentru ca ucrainenii să primească un preț echitabil și de piață al gazelor, și este necesar un număr de jucători, ca pe orice piață de produse sau servicii.

Numai în astfel de condiții, furnizorul este cel mai flexibil, economisitor, inovator și convenabil pentru client “, a spus el.

El a mai spus că Naftogaz este gata să fie motivașia reformei pieței gazelor pentru populație, în special, asumând rolul de furnizor de ultimă soluție, care garantează furnizarea de gaz oricărui client rămas fără furnizor.

În paralel, compania va contribui la creșterea concurenței pe segmentul de retail din toate regiunile țării.

“Este necesar să permiteți clientului în mod liber și rapid, într-un singur clic, trecerea la noul furnizor.

Toate operațiunile, fără prezența suplimentară a abonatului, pot fi efectuate între ele de către operatorii de lanțuri de transport și distribuție a gazelor, noul și furnizorii anteriori.

Dacă este suficient pentru clienții industriali să transfere furnizorului pentru tranziția cod EIC [cod de identificare a energiei], acest lucru ar trebui să fie suficient pentru gospodărie “, a spus Waterlander.

Naftogaz Ukrainy unește cele mai mari întreprinderi producătoare de petrol și gaze din țară.

Grupul este un monopolist în stocarea gazelor naturale în instalațiile de depozitare subterane și transportul petrolului prin conducte în toată țara.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Video | Momentul în care un stâlp electric e ‘înghițit’ de craterul de la Slănic Prahova – Alte 16 persoane, evacuate din apartamente

Publicat

in

De

Video | Momentul în care un stâlp electric e ‘înghițit’ de craterul de la Slănic Prahova – Alte 16 persoane, evacuate din apartamente

Un stâlp de electricitate s-a păbușit în craterul de la Slănic, potrivit unor imagini surprinse de prefectul Emil Drăgănescu. Alte 16 persoane, evacuate din apartamente, scrie Mediafax.

„Atenție, în momentul de față, în acest bloc avem 16 persoane. (…) Oamenii care deja au fost evacuați sunt deja relocați la un hotel din zonă. Cei care nu au avut unde să se ducă, în momentul de față, sunt relocați. (…) Pe lângă cei 42, cei 16 de care vorbim astăzi au fost rugați să părăsească, de bună voie, apartamentele pe perioada lucrării, urmând să ne informeze dacă există persoane care nu au unde să meargă”, spune prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu.

16 persoane, evacuate din apartamente

El afirmă că toate cele 16 persoane au fost de acord să își părăsească apartamentele.

Drăgănescu spune că persoanele evacuate se vor muta înapoi în momentul în care se va stabili că blocurile sunt stabile.

„Pentru a limita această extindere, încercăm să intervenim de urgență”, adaugă el.

De asemenea, prefectul a surprins și imagini cu un stâlp care este înghițit de pământ în timp ce craterul se adâncește.

Locuitorii din zona afectată au primit mesaj RO-ALERT.

Citeste mai mult

NATIONAL

Gimnastica românească înnoiește loturile naționale cu echipament de top după donații generoase

Publicat

in

De

Federaţia Română de Gimnastică a strâns 300.000 de euro, din donaţii, în urma apelului lansat, în decembrie 2023, printr-un articol de la Europa Liberă. Din această sumă, Federaţia a cumpărat aparate noi pentru loturile naţionale şi olimpice de gimnastică artistică.

La începutul lunii decembrie 2023, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, trăgea un semnal de alarmă: în prag de an olimpic, cu revenirea echipei feminine la Jocurile Olimpice, după 12 ani de pauză, fondurile instituţiei erau epuizate. Federaţia Română de Gimnastică nu avea bani în conturi nici măcar pentru cantonamentele sportivelor în străinătate, în săli de gimnastică dotate cu aparate similare celor pe care vor concura fetele la Paris, în august.

Apelul a avut rezultate neaşteptate. Inclusiv companii care niciodată nu au făcut vreo donaţie au bătut la uşa Federaţiei pentru a întreba cum şi cu ce pot ajuta, conform News.ro.

Astfel s-au strâns 300.000 de euro, povesteşte preşedinta Federaţiei de Gimnastică, la Europa Liberă.

Carmencita Constantin spune că a decis ca, din donaţiile strânse, să cumpere aparate noi de gimnastică pentru principala sală de antrenament a gimnastelor din lotul olimpic, de la Complexul „Sydney 2000” din Izvorani.

Astfel, până la olimpiada din vară, Federaţia nu va mai fi obligată să trimită echipa în străinătate şi nu va mai fi nevoie de deplasări costisitoare.

La Olimpiada de la Paris, care începe pe 26 iulie şi durează până pe 11 august, echipa feminină de gimnastică va concura la toate aparatele.

Federaţia de Gimnastică şi-a propus calificarea echipei feminine în finală, adică în top opt, dar şi calificarea măcar a unei gimnaste în finala la individual compus şi calificarea în finale la cel puţin două aparate a cât mai multor sportive.

Lotul olimpic extins de gimnastică feminină este compus din 15 atlete: Ana Bărbosu, Maria Ceplinschi, Lilia Cosman, Ioana Danciu, Amalia Ghigoarţă, Ella Oprea Creţu, Andreea Preda, Laura Jurca (antrenori Patrick Kienes, Corina Moroşan, Florin Cotuţiu, Daymon Jones), Sabrina Maneca Voinea, Amalia Puflea (antrenori Camelia Voinea, Cristian Moldovan şi Lăcrămioara Moldovan), Alexia Vânoagă, Miruna Botez, Alexandra Florea, Teodora Stoian şi Bianca Vişovan (antrenori Carmen Traicu, Ciprian Creţu).

Doar o parte dintre ele vor merge la Olimpiada de Vară – echipa finală va fi selecţionată în iunie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend