Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Metallica anunţă un nou album şi un turneu în Europa şi America de Nord

Publicat

in

Următorul turneu Metallica în Europa şi America de Nord, pentru promovarea noului album al trupei de heavy metal intitulat „72 Seasons”, va începe în aprilie 2023 la Amsterdam şi se va încheia în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, în septembrie 2024.

Trupa MetallicaFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Noul album Metallica, pe care vor figura 12 melodii, va fi lansat la 14 aprilie 2023, potrivit site-ului formaţiei, metallica.com, citează Agerpres.

„72 Seasons” va fi al doisprezecelea album de studio al trupei americane, lansat la şase ani după discul precedent, „Hardwired… To Self Destruct”.

Albumul este produs de Greg Fidelman împreună cu doi dintre membrii trupei, bateristul Lars Ulrich şi chitaristul şi solistul James Hetfield.

Primul single, „Lux Aeterna”, poate fi ascultat pe platformele digitale.

Melodiile incluse pe disc sunt: „72 Seasons”, „Shadows Follow”, „Screaming Suicide”, „Sleepwalk My Life Away”, „You Must Burn!”, „Lux Aterna”, „Crown of Barbed Wire”, „Chasing Light”, „If Darkness Had a Son”, „Too Far Gone?”, „Room of Mirrors” şi „Inamorata”.

Pentru promovarea noului album, în fiecare oraş inclus în turneu Metallica va oferi spectacole diferite, atât în ceea ce priveşte repertoriul, cât şi artiştii care vor cânta în deschidere.

Turneul „M72 World Tour” va include 46 de „concerte unice” în 22 de oraşe.

O parte din încasările obţinute în urma vânzărilor va fi direcţionată către fundaţia Metallica All Within My Hands al cărei scop este de a contribui la crearea unor comunităţi sustenabile bazate pe educaţie şi lupta împotriva foametei.

Scena „M72 World Tour” va include din nou aşa-numitul „Metallica Snake Pit”, un spaţiu situat în centrul scenei unde publicul are acces.

Vânzarea biletelor în regim pre-sale începe miercuri, 30 noiembrie.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ce greșeli să nu faci în perioada Paștelui?

Publicat

in

De

Masa tradițională de Paște este o încântare culinară. Ouăle roșii, cozonacul, pasca, friptura de miel și drobul sunt doar câteva dintre produsele care nu lipsesc de pe mesele românilor de sărbătoarea Învierii Domnului. Deși este destul de greu de făcut față tentației culinare, orice medic nutriționist recomandă moderație înainte de toate. Nici mișcarea nu trebuie neglijată în această perioadă, fiind indicate cel puțin 30 de minute de plimbare în fiecare zi.

Este foarte important de știut că nu este interzis, în lipsa unor contraindicații stricte, să gustăm din fiecare preparat, însă nu trebuie să facem exces. Combinațiile de alimente, care ar putea îngreuna digestia, și consumul excesiv de alcool trebuie evitate, pentru că pot duce la probleme digestive severe, inclusiv la apariția unor afecțiuni care reprezintă urgență medicală, precum colecistita acută sau pancreatita. În astfel de situații, pacientul trebuie să ceară ajută medical de urgență, astfel încât să poată fi prevenite complicațiile, unele dintre acestea punând chiar viața în pericol.

Pe fondul unui consum de preparate tradiționale și alcool în exces, pot să apară numeroase probleme digestive – balonare, dureri de stomac, indigestie, arsuri gastrice, diaree sau constipație, chiar și toxiinfecții alimentare. O atenție deosebită trebuie să aibă în această perioadă persoanele cu boli cronice, precum diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală de reflux gastroesofagian sau sindrom de intestin iritabil. În cazul acestora, simptomele se pot agrava și pot avea nevoie de tratament imediat.

Persoanele care au ținut post sunt, de asemenea, mai expuse riscului de apariție a unor probleme digestive. Pe fondul înlocuirii alimentației ușoare din timpul postului cu alimente grase, pot apărea neplăceri care să știrbească din bucuria Sărbătorii Pascale. De aceea, trecerea la produsele bogate în grăsimi animale trebuie să se facă treptat, prin consumul unor cantități mici. Pentru a grăbi senzația de sațietate, medicii recomandă consumul salatelor de crudități și înlocuirea felului de masă principal cu supe sau cu ciorbe, iar în loc de desert, este indicat un fruct.

Totuși, în cazul în care apare o urgență medicală în această perioadă, pacienții se pot adresa Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat din țară. Pacienții au acces nonstop la consultații de specialitate, datorită celor 25 de linii de gardă, la analize de laborator performante și la investigații imagistice realizate cu echipamente de ultimă generație, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice. Pentru pacienții care au nevoie de asistență medicală de urgență prespitalicească, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un Serviciu de Ambulanță, cu dispecerat propriu disponibil nonstop (021.9699) și cu flotă proprie de autospeciale, echipate conform regulamentelor în vigoare la nivel național.

Citeste mai mult

NATIONAL

CM Snooker 2024: Echilibru în semifinalele de la Crucible

Publicat

in

De

​Kyren Wilson și David Gilbert se află la egalitate, scor 4-4, după prima sesiune din semifinalele CM de Snooker. Același scor este consemnat și celălalt meci de la Crucible, cel dintre Jak Jones și Stuart Bingham.

Kyren WilsonFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Kyren Wilson vs David Gilbert 4-4, același scor și în duelul dintre Jak Jones și Stuart Bingham

Văzut favorit înainte de startul duelului, Kyren Wilson nu a reușit deocamdată să confirme calculul specialiștilor. A condus cu 1-0 și 2-1, dar a fost nevoit să vină din urmă pentru a încheia la egalitate (4-4) meciul din semifinale cu David Gilbert (locul 31 mondial, una dintre surprizele plăcute ale turneului final de la Crucible).

Același scor (4-4) este consemnat și în partida dintre Stuart Bingham și Jak Jones (marea surpriză de la ediția din acest an de la Sheffield).

După ce l-a eliminat în sferturi pe Ronnie O’Sullivan, Stuart a pornit lansat meciul cu Jak Jones și a condus cu 3-0 pe tabelă. Erau toate semnalele unui duel dezechilibrat, dar odată ce a mai scăpat de emoții, galezul a intrat cu adevărat în meci.

De la 3-0 pentru adversar, Jones a revenit puternic și a restabilit egalitatea (3-3). A triumfat în ultimul frame al sesiunii și a reușit să intre la cabine la egalitate cu mult mai cunoscutul său rival, scor 4-4. Reamintim că Bingham a câștigat titlul mondial la ediția din 2015.

Întâmplător sau nu, și la acea ediție a trecut de Ronnie O’Sullivan pe drumul către titlul mondial (și tot în sferturile de finală).

Reamitim că în semifinale se joacă după sistemul cel mai bun din 33 de frameuri, adică primul la 17.

Semifinalele CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Kyren Wilson (12) 4-4

Jak Jones (44) vs Stuart Bingham (29) 4-4

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula a fost de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie – 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend