Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Kim Jong-Un a ordonat executarea unui oficial: liderul era nemulțumit de modul în care a gestionat pandemia

Publicat

in

Regimul dictatorial al lui Kim Jong-Un, în Coreea de Nord, face din nou victime. De această dată, liderul de la Phenian ar fi ordonat executarea unui înalt oficial din ministerul Educației, pentru că nu a reușit să facă progrese privind politicile legate de învățământul la distanță, informează Daily NK.

Nemulțumit de felul în care este implementată digitalizarea în învățământul superior nord-coreean, liderul de la Phenian a luat măsuri drastice.

Potrivit unui raport intrat în posesia jurnaliștilor de la Daily NK, Kim Jong-un și-a dorit ca universitățile să fie dotate corespunzător pentru a putea face față învățământului la distanță, pe vreme de pandemie.

Pentru acest lucru, în luna iunie a anului trecut, dictatorul de 37 de ani a înființat o comisie în cadrul ministerului Educației, care să rezolve această problemă.

Se pare, însă, că progresele făcute de această comisie, timp de aproape un an, au fost extrem de mici, iar liderul nord-coreean ar fi fost nemulțumit de faptul că au fost efectuate prea puține conferințe video. De cealaltă parte, însă, membrii acestui for s-ar fi plâns de prea multă muncă și prea puține resurse. Rezultatul: Kim Jong-un a ordonat condamnarea la moarte a șefului comisiei – un bărbat de 50 de ani pe nume Park, despre care nu se știu prea multe lucruri.

“Nu înțeleg de ce (superiorii) au creat această comisie și țin profesorii ocupați, departe de locurile lor de muncă, dacă nu ne oferă resurse. Chiar și atunci când facem sugestii, ei ne spun să tăcem. Deci, haideți să trecem prin punctele de pe ordinea de zi și apoi să mergem acasă”, ar fi spus Park la o ședință a comisiei, potrivit Bild.

Omul a fost executat, însă când anume și cum nu se știe clar. După moartea lui Park, noua comisie a fost „reorganizată” sub conducerea Ri Guk Chol, președintele Universității Kim Il Sung, adaugă raportul. “Efectuarea de apeluri video în mod regulat”, este una dintre măsurile ce trebuie implementate de noua comisie.

Pe 28 noiembrie 2020, Kim Jong-un a executat public un contrabandist pentru a da o lecție populației și pentru a-i descuraja pe cetățeni să încalce măsurile anti-COVID, scrie Daily Mail. Astfel, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani a fost împușcat pentru că a adus în mod clandestin mărfuri din China, deși granițele erau închise de teama coroaviruslui. Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vara anului trecut, oraşul Kaesong a fost închis, urmare a unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus virusul în oraş.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cum evaluează spionajul american războiul din Ucraina și relația cu China

Publicat

in

De

Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că evoluţiile interne şi internaţionale tind să îi fie favorabile şi probabil că va continua cu tactici agresive în Ucraina, aşa că este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând, a declarat joi oficialul american cu rangul cel mai înalt din domeniul informaţiilor, Avril Haines, care a fost audiată în Comisia pentru serviciile armate din Senatul SUA, relatează News.ro citând Reuters.

Avril Haines, şefa serviciilor de informaţii ale SUAFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a arătat că Rusia şi-a intensificat loviturile asupra infrastructurii Ucrainei pentru a împiedica Kievul să mute arme şi trupe, pentru a-i încetini producţia de apărare şi pentru a forţa Ucraina să ia în considerare negocieri.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să inducă Ucrainei impresia că prin continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele şi că nu are nicio cale plauzibilă spre victorie”, a spus ea.

„Este probabil ca aceste tactici agresive să continue şi este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând”, a punctat Haines.

Ea şi generalul-locotenent Jeffrey Kruse, directorul Agenţiei de Informaţii a Apărării, au fost audiaţi în comisia Senatului cu privire la evaluarea comunităţii de informaţii a ameninţărilor cu care se confruntă Statele Unite în 2024.

Cum este evaluată relația cu China

În ceea ce priveşte China, considerată de Statele Unite drept principalul său rival global, Haines a declarat că preşedintele chinez Xi Jinping şi liderii chinezi se aşteaptă la o anumită instabilitate viitoare în relaţiile cu Washingtonul. Dar, a continuat ea, vor încerca să proiecteze stabilitate în aceste legături, deoarece prioritatea lor principală este lupta cu economia chineză aflată în dificultate.

Mai degrabă decât să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investiţiilor, se pare că aceştia „dublează” o strategie pe termen lung bazată pe producţie şi inovaţie tehnologică, a spus ea. Această abordare, însă, „aproape sigur va adânci pesimismul publicului şi al investiţiilor pe termen scurt”, crede directorul naţional al informaţiilor.

China se confruntă cu instabilitate economică, inclusiv cu o cerere internă slabă, şomaj ridicat în rândul tinerilor şi o criză imobiliară. Beijingul a accelerat investiţiile în infrastructură şi s-a orientat spre investiţii în producţia de înaltă tehnologie, dar unii economişti avertizează că acest lucru ar putea exacerba dezechilibrele pe termen lung.

Xi Jinping şi liderii săi de vârf sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de capacitatea SUA de a perturba obiectivele tehnologice ale Chinei şi „şi-au modificat abordarea în ceea ce priveşte represaliile economice împotriva Statelor Unite”, a declarat Haines. Cu toate acestea, agenţiile de informaţii americane evaluează că, în următoarele luni, China va limita probabil astfel de represalii economice pentru a evita să îşi afecteze economia internă, a spus ea.

„În special, scăderea semnificativă a investiţiilor străine directe în China, cu 77% în 2023, este probabil să determine RPC (Republica Populară Chineză) să fie mai măsurată în răspunsurile sale, în absenţa unei escaladări neaşteptate din partea Statelor Unite”, a spus ea, citată de Reuters. (News.ro)

Citeste mai mult

NATIONAL

Jurnaliștii palestinieni din Gaza au primit Premiul Mondial pentru Libertatea Presei al UNESCO

Publicat

in

De

UNESCO a acordat joi Premiul Mondial pentru Libertatea Presei tuturor jurnaliştilor palestinieni care relatează din Gaza, decimată de mai bine de şase luni de ofensiva israeliană pe acest teritoriu în urma atacului Hamas din Israel, relatează AFP.

Jurnalisti palestinieni la un protest de Ziua Mondiala a Libertatii PreseiFoto: Omar Ashtawy \ apaimages / imago stock&people / Profimedia

„În aceste vremuri întunecate și tulburătoare, dorim să transmitem un mesaj puternic de solidaritate și recunoaștere jurnaliștilor palestinieni care relatează despre această criză în circumstanțe dramatice”, a comentat Mauricio Weibel, președintele Juriului internațional al profesioniștilor din mass-media.

„Omenirea are o datorie imensă față de ei, pentru curajul și angajamentul față de libertatea de exprimare”, a continuat el într-un comunicat de presă.

Audrey Azoulay, director general al UNESCO, organizația ONU pentru educație, știință și cultură, a subliniat, la rândul ei, „importanța mobilizării colective pentru ca jurnaliștii, pretutindeni în lume, să își poată continua să își desfășoare activitatea esențială de informare și investigare.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), o asociație cu sediul în New York, cel puțin 97 de jurnaliști și angajați din mass-media au fost uciși de la începutul războiului, din 7 octombrie, între Israel și Hamas, dintre care 92 sunt palestinieni. Alți șaisprezece au fost răniți.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend