Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Înscrierile pentru concursul de directori de școli încep de miercuri / Cum funcționează platforma dedicată procesului de înscriere

Publicat

in

Ministerul Educației lansează de miercuri concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjucnt din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar candidații se pot înscrie până pe 26 septembrie, ora 23:59, pe platforma https://concursdirectori.edu.ro/. De asemenea, Ministerul pune la dispoziție un îndrumar pentru folosirea platformei și explică ce activități din calendarul concursului vor fi desfășurate pe platformă.

Astfel, până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe la concurs își pot crea cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro.

Cum funcționează platforma

  • Contul de utilizator poate fi creat prin introducerea unei adrese de email, urmând ca instrucțiunile de acces să fie primite rapid la acea adresă.
  • Odată logat pe platformă, candidatul are apoi acces la formularul „Înscriere”, unde va completa numele, prenumele, CNP-ul, numărul de telefon și școala la care este titular.
  • O recipisă va fi primită pe email cu datele introduse, precum și confirmarea acceptării sau respingerea cererii de înscriere.
  • În momentul în care cererea de înscriere este acceptată, candidatul poate accesa secțiunea „Dosar”, unde, conform Metodologiei, trebuie să încarce 14 documente, două fiind opționale.
  • Candidatul poate adăuga, șterge și modifica documentele încărcate la dosar, până la finalul perioadei de înscriere (26 septembrie, ora 23:59), atât timp cât nu apasă butonul „Trimite”.
  • Pentru verificare, în platformă au fost prevăzute etape de revizuire înainte de a trimite datele finale, unde vor fi remarcate rapid documentele/datele lipsă.
  • Tot prin intermediul platformei, conform calendarului concursului, dosarele astfel completate și transmise de candidați vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean/național.

Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui email trimis din platformă, este 7 octombrie.

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

CALENDARUL Concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli

  • 15-26 septembrie – Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată.
  • 27 – 29 septembrie – Evaluarea dosarelor de înscriere.
  • 30 septembrie – Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.
  • 7 octombrie – Afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor.
  • 15 octombrie – Desfășurarea probei scrise
  • 15 octombrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă
  • 15-17 octombrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă
  • 18 – 20 octombrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă
  • 20 octombrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă
  • 21 – 27 octombrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize
  • suplimentare.
  • 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu
  • 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.
  • 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022)

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scandal în AUR: Medicul Răzvan Constantinescu îl face pe George Simion ‘golan’ care își bate joc de partid!

Publicat

in

De

Hristos a Înviat și nervii au pușcat! Cam așa poate fi descrisă situația din AUR, unde medicul Răzvan Constantinescu îl atacă dur pe George Simion, liderul formațiunii care a explodat în preferințele electorale ale românilor!

Răzvan Constantinescu, cunoscut românilor ca unul din medicii care s-au opus vaccinării anti COVID19 și măsurilor de închidere a populației în casă a izbucnit la adresa lui George Simion, acuzând că acesta e un golan care își bate joc de oamenii din AUR.

“Ce oameni vrednici sunt în AUR și cum își bate joc un golan de ei!”, a scris medicul pe Facebook.

Întrebat fiind cine e golanul la care face referire, Constantinescu a dat detalii:

“Ăla cu ”scroafo”. Ăla cu ”boschetarule”. Ăla cu ”te agresez sexual”. Mai pe scurt, ăla de la galerie”.

Mulți însă au sărit să îi ia apărarea lui George Simion. Unii membri AUR îl consideră un salvator!

“George Simion este singurul care a demascat si a avut curajul sa divulge furaciunile hotului Virgil si magariile lui Rares Pensatul. El este Vlad Tepes reincarnat. Traiasca George Simion INIMA DE AUR”, a comentat un bărbat pe pagina lui Răzvan Constantinescu.

Substratul scandalului

Medicul Răzvan Constantinescu dă deja de mai multă vreme semnale că ar vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Fiind membru AUR ar avea însă nevoie de susținerea partidului. Teoretic, în cursă ar trebui să intre chiar George Simion, așa cum fac și alți președinți de mari partide, însă Simion a anunțat în repetate rânduri că ar prefera o funcție de premier.

Citeste mai mult

NATIONAL

Plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate

Publicat

in

De

După douăsprezece zile de călătorie pe mare la bordul ambarcaţiunii cu trei catarge Belem, plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate, cu mai puţin de trei luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, informează AFP, citat de Agerpres.

Este pentru prima oară când flacăra ajunge în Franţa pentru Jocurile de vară întrucât chiar dacă Parisul a mai găzduit Jocurile Olimpice, în 1900 şi 1924, principiul flăcării olimpice nu a fost inaugurat decât în 1928 la Jocurile de la Amsterdam.

Ultima sa trecere datează din 1992 de la JO de iarnă de la Albertville, după un prim sejur în 1968, pentru JO de iarnă de la Grenoble.

Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 16 aprilie în vechiul sit Olympia, în Grecia, cu 101 zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie – 11 august). Ea îşi va începe periplul francez din Vechiul-Port din Marsilia, fondat în urmă cu 2.600 de ani de marinari greci, în prezenţa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Simbolul Jocurilor Olimpice va străbate apoi toată Franţa, trecând prin Antile şi Polinezia Franceză, pentru a ajunge la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, 26 iulie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend