Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

“Informează-te corect! Fii în siguranță!”, campanie a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Publicat

in

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni continuă să informeze cetățenii români din afara granițelor.

„Având în vedere fluxul mare de cetățeni români care vor tranzita România în perioada sărbătorilor de iarnă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), alături de Ministerul Afacerilor Interne (MAI),  cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), implementează campania “Informează-te corect! Fii în siguranță!”„, precizeaza DRP pe pagina de internet a instituției. În acest context, peste 150.000 de pliante vor fi distribuite în toate punctele terestre de trecere a frontierei și în cele mai circulate aeroporturi din țară,  începând cu 17 decembrie 2021.

„Proiectul își propune să crească nivelul de conștientizare al românilor în legătură cu măsurile preventive pe care aceștia le-ar putea întreprinde în contextul sanitar actual, pentru siguranța lor și a celor dragi.

De asemenea, în broșură se regăsesc informații privind finanțările nerambursabile pe care DRP le acordă dar și o serie de informații furnizate de către MAI în legătură cu prevenirea  traficului de persoane și siguranța în trafic.

O secțiune relevantă a pliantului o reprezintă Ghidul de Reîntoarcere, care conține informațiile furnizate de o serie de instituții ale statului român cu competențe în domenii esențiale procesului de reintegrare. În acest ghid veți găsi informații privind reînnoirea actelor de identitate, repatrierea bunurilor, echivalarea studiilor, accesarea serviciilor medicale și sociale, regimul de impozitare, precum și posibile oportunități de investiții în România, riscurile la care ne expunem, în lipsa informării, odată cu plecarea în străinătate la muncă și nu numai.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră recomandă tuturor românilor care se întorc acasă să consulte această broșură, să ceară, dacă este nevoie, informații suplimentare autorităților din punctele de trecere a frontierei și, cel mai important, să aibă grijă de ei și de cei dragi lor, folosind resursele oferite de autoritățile române.„, adaugă sura citată.

Pliantul conține 2 coduri QR ce pot fi scanate folosind camera foto sau o aplicație specială din telefonul mobil, pentru a obține mai multe informații.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Cazul doctoriței ucise la Brăila: Ce s-a descoperit pe corpul victimei

Publicat

in

Polițiștii continuă ancheta la Brăila, acolo unde un medic stomatolog a fost ucisă. Anchetatorii audiază toți pacienții pe care doctorița ucisă în cabinet i-a avut până acum, pentru a găsi un indiciu. Detaliile descoperite până acum sunt șocante. Apropiații spun că femeia se temea pentru viața ei și ar fi vrut să-și cumpere o armă.

Este anchetă uriașă la Brăila, acolo unde o doctoriță a fost ucisă cu sânge rece, chiar în cabinetul propriu de stomatologie. Se pare că, până în ultimul moment, femeia a încercat să lupte pentru viața sa. Nici până în prezent polițiștii nu știu cine ar putea fi vinovatul, însă la audieri au fost chemați pacienții femei, cât și soțul acesteia care se află pe lista de suspecți. Femeia în vârstă de 41 de ani a fost ucisă cu trei lovituri de cuțit.

Bărbatul, medic stomatolog și el, este cel care și-a găsit soția într-o baltă de sânge și cel care a alertat autoritățile. Cert este că doctorița se temea pentru viața sa și primea constant amenințări din partea vecinilor cu care se afla în conflict, scrie realitatea.net.

Marina Gavril, în vârstă de 41 de ani, ar fi încercat să lupte pentru viața sa până în ultimul moment

Marina Gavril, în vârstă de 41 de ani, ar fi încercat să lupte pentru viața sa până în ultimul moment, spun anchetatorii. Pe mâini au fost găsite urme de tăieturi care arată că femeia ar fi încercat să se apere în fața agresorului. Femeia însă a fost în cele din urmă ucisă cu trei lovituri de cuțit în zona gâtului.

Soțul femeii a asistat la cercetările polițiștilor de la distanță. Se pare că din cabinet lipsea telefonul femeii, iar pe scările de acces anchetatorii au marcat patru urme.

Potrivit presei locale, doctorița ar fi făcut un curs de port armă și intenționa să își cumpere un pistol pentru că se temea de vecinii săi. În urmă cu doi ani, aceștia au rupt gardul și au intrat peste ea în curte pentru a fura niște lemne. De atunci trăia în teroare. Marina Gavril este originară din Republica Moldova și se stabilise de ani buni în Brăila.

Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Tudor Popescu îl compară pe Donald Trump cu Adolf Hitler: Imaginea Marelui rănit sub veghea dumnezeiască

Publicat

in

Cristian Tudor Popescu îl compară pe fostul președinte american Donald Trump cu Adolf Hitler. CTP analizează un moment din viața de soldat a lui Adolf Hilter, în care dictatorul german a fost sub bătaia puștii unui militar american. Faptul că a scăpat i-a conferit lui Hitler un aer providențial, despre care CTP spune că s-ar putea repeta și în cazul lui Donald Trump.

Biden versus Mâna lui Dumnezeu

Pe 28 septembrie 1918, soldatul britanic identificat apoi ca Henry Tandey nu a tras în caporalul rănit Adolf Hitler, deși l-a avut în bătaia puștii de la câțiva metri distanță, potrivit relatării lui Hitler însuși. Episodul a devenit apoi, în propaganda germană, Mâna lui Dumnezeu care l-a salvat pe viitorul Führer pentru destinul lui uriaș.

E încă una dintre paralelele ce se pot face între dictatorul nazist și dictatorul D.J. Trump, protejat și el acum de Atotputernic în atentatul din Pennsylvania. Cuplată cu alunecările mentale ale președintelui Biden la întâlnirea televizată cu adversarul său, imaginea Marelui Rănit sub veghea dumnezeiască și steagul american îl face pe Trump ca și câștigător în clipa de față, dincolo de faptele sale și de orice considerente raționale. Tot ca Mâna lui Dumnezeu este luată acum și scăparea lui Trump de dosarul documentelor top secret cărate de el la reședința sa privată, prin hotărârea oamenilor lui din Curtea Supremă a SUA și a unei judecătoare din Florida pusă de el… Nu te joci cu voința vădită a Domnului.

Ce le rămâne de făcut lui Biden și democraților în această situație? După părerea mea, un singur lucru.

Biden nu se poate retrage pur și simplu, din considerente tehnice – este extrem de greu de redirecționat financiar-administrativ și politic campania într-un timp atât de scurt. Ce poate face însă, este să își schimbe candidatura, concurând pentru postul de vicepreședinte. La președinție să fie desemnat un candidat de preferință mult mai tânăr decât Trump, vârsta fiind singurul argument de imagine pe care l-ar mai putea folosi democrații. Iar Biden, în trecut unul dintre cei mai buni vicepreședinți din istoria Americii, își poate continua campania din postura de susținător și sfătuitor al candidatului proaspăt.

Iar acesta (sau aceasta!…) ar trebui să aibă și el o poveste, o legătură puternică cu religia. Dacă n-are, să i se construiască – trebuie să lupte cu pronia cerească..

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend