Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încă un preot candidează din partea AUR la alegeri: Ierarhul și-a dat acordul

Publicat

in

Preotul Cătălin Axinte din Suceava și-a exprimat dorința de a candida la funcția de primar în alegerile locale, având susținerea formațiunii AUR. Acesta a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a participa în campania electorală.

„În următoarea perioadă, preotul Cătălin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial și, dacă va candida și va fi ales, va trebui să aleagă între cariera politică și preoție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava, potrivit presei locale.

Preotul Axinte a precizat că, până acum, nu a primit confirmarea conducerii AUR că este nominalizat drept candidatul acestei formațiuni la funcția de primar.

„Deocamdată nu pot să spun nimic mai mult. Sunt onorat să particip din partea AUR la alegerile pentru funcția de primar, pentru că acest partid este un promotor al familiei tradiționale și al credinței, dar încă nu am fost nominalizat”, a declarat preotul Axinte, potrivit sursei menționate.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Scandal monstru în avion: Zeci de pasageri debarcați, după ce au încercat să meargă la toaletă în timpul decolării

Publicat

in

Haos într-un zbor spre Spania;  Aproximativ 30 de persoane au fost debarcate din avion după ce au refuzat să se așeze în timpul decolării și au încercat să meargă la toaletă în timp ce avionul se pregătea să decoleze.

Mai mulți pasageri agitați și în stare de ebrietate au fost dați afară dintr-un zbor easyJet de pe aeroportul Bristol după ce au încercat să folosească toaleta în timpul decolării. Pasagerii unui zbor cu destinația Malaga au povestit scenele dramatice de pe pistă, când pilotul a fost nevoit să întrerupă decolarea din cauza pasagerilor turbulenți. Poliția a fost chemată la poarta de îmbarcare,  după ce pilotul a oprit avionul în momentul în care acesta urma să decoleze și s-a întors la terminal. Acest lucru s-a datorat unui grup de tineri turbulenți care au refuzat să se așeze și au insistat să folosească toaleta în timpul decolării.

Zborul către locul de vacanță din Spania a avut deja o oră de întârziere în terminal, iar pasagerii au trebuit să suporte apoi încă o oră de așteptare în timp ce pasagerii debarcați și-au luat bagajele din avion și au fost escortați de poliție până la terminal. Un pasager a relatat că, atunci când ușa s-a închis și ultimul din grupul mare a ieșit din avion, toți pasagerii rămași au izbucnit spontan în urale.

‘Dacă nu mă lăsați să mă duc la toaletă, o să mă p*ș pe toată podeaua!’

EasyJet a confirmat că șapte pasageri au fost scoși din avion și a declarat că tratează incidentul cu maximă seriozitate. Aceștia au subliniat că “nu tolerează comportamente abuzive sau amenințătoare la bord”.

Un pasager a declarat pentru Bristol Live că grupul mare de tineri făcea deja scandal chiar înainte de a se îmbarca în avion. “Făceau gălăgie la poartă (…) Erau o mulțime, în afară de rândul din față pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, ocupau poate șase sau șapte rânduri în partea din față a avionului”, a adăugat ea.

Situația a escaladat atunci când aeronava și-a început drumul spre pistă. “Toată lumea era așezată, pregătită să plece, (…) iar deodată unul dintre bărbații din față s-a ridicat în picioare. Un steward l-a rugat să se așeze, iar el a început să strige, atât de tare încât se auzea și în spate: ‘Dacă nu mă lăsați să mă duc la toaletă, o să mă p*ș pe toată podeaua!’. Foarte repede, vreo cinci sau șase dintre ei au ajuns în picioare, pe culoar, certându-se cu stewarzii, care le spuneau să se așeze”.

După ore de întârziere, avionul a decolat, nu înainte de a le permite pasagerilor rămași să meargă la toaletă

Un alt pasager a discutat despre coșmarul absolut care s-a derulat în aer, ducând la devierea unui zbor Ryanair. “Nu știu dacă stewardesele au apăsat vreun buton, dar, brusc, avionul s-a oprit, motoarele s-au oprit și, dintr-o dată, toți stăteau în picioare și se certau”, a dezvăluit ea.

Drama nu s-a încheiat aici, deoarece aeronava s-a întors la poarta de plecare. “Stewardesele au ordonat coborârea a cinci sau șase dintre acești bărbați, nu știu ce s-a întâmplat, dar toți s-au ridicat și au coborât. Când ușa s-a închis în urma lor, s-a auzit o mare urare de ușurare din partea tuturor celorlalți, iar căpitanul a anunțat că vom mai întârzia puțin, dar că vom fi pe drum în curând”, a continuat ea.

Și tocmai când credeai că s-a terminat: “În timp ce așteptam toate acestea, în mod ironic, oamenilor li s-a permis să meargă la toaletă – au permis familiilor cu copii să meargă primele, iar apoi toată lumea a putut merge. Am mai așteptat aproximativ o oră acolo”, a adăugat Linda.

Citeste mai mult

NATIONAL

Banii nu aduc fericirea! Cu ce probleme se confruntă oamenii bogați

Publicat

in

Contrar percepției publice, cei extrem de bogați se confruntă adesea cu aceleași probleme emoționale ca și restul oamenilor. Terapeuții care îi consiliază pe milionari și miliardari au dezvăluit pentru CNBC că aceștia se luptă cu sentimente de izolare, depresie și paranoia.

„Majoritatea oamenilor nu pot înțelege cum pot avea probleme oamenii bogați. Ei resping preocupările de sănătate mintală ale oamenilor bogați ca fiind nesemnificative și de o importanță redusă”, a declarat Paul Hokemeyer, un psihoterapeut clinic care îi tratează pe cei ultra-bogați.

Potrivit terapeuților cu care a vorbit CNBC, de cele mai multe ori, cei super-bogați se luptă, printre altele, cu sentimente de izolare, depresie și paranoia – un spectru de emoții pe care mulți alții tind să le împărtășească.

O problemă de top de care suferă clienții lui Hokemeyer este izolarea cronică.

„Ei trăiesc într-un loc atât de rarefiat al celor 1% din top, unde există foarte puțini oameni care împărtășesc realitățile lumii lor”, a declarat Hokemeyer, care a adăugat că, adesea, cei super-bogați nu pot fi pe deplin siguri dacă oamenii îi plac pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce au.

Relațiile lor devin definitorii pentru ceea ce pot oferi celorlalți, mai degrabă decât pentru ceea ce sunt ei înșiși.

„Oamenii au tendința de a te vedea ca fiind norocos și fericit – niciuna dintre cele două nu poate fi adevărată”, a declarat Amanda Falkson, psihoterapeut.

Ea a remarcat că și cei foarte bogați se confruntă cu o gamă largă de emoții, cum ar fi durerea, traumele, pierderile și relațiile dificile. Dar, pe lângă acestea, se confruntă și cu presiunea asupra modului în care sunt cheltuiți banii și în cine să aibă încredere.

De asemenea, bogăția îi poate determina pe oamenii din jurul celor super-bogați să îi privească ca pe niște obiecte, a observat Hokemeyer.

Hokemeyer explică că cei bogați sunt adesea priviți ca niște ținte de către cei din jur, iar relațiile lor pot fi contaminate de interese ascunse. Prin urmare, bogații ajung să fie mai suspicioși față de motivele celorlalți de a se apropia de ei.

Clienții psihoterapeutului sunt adesea bombardați de un flux nesfârșit de solicitări.

Prin urmare, poate fi greu să se calibreze dinamica relațiilor dintre persoanele bogate, ai căror parteneri nu au aceeași avere sau venituri, a spus Hokemeyer.

Adesea, soțul/soția care este mai înstărit(ă) poate simți că este „folosit(ă)” pentru banii săi, iar partenerul cu mai puțină putere financiară poate fi uneori stereotipizat(ă) drept „căutător(ă) de aur” sau privit(ă) negativ.

Diferență între cei care au câștigat averea în comparație cu cei care au moștenit-o

Există, de asemenea, o diferență între cei care și-au câștigat averea în comparație cu cei care au moștenit-o sau au dat brusc peste o sumă mare de bani.

Oamenii care au devenit bogați ca urmare a propriilor realizări au ceea ce se numește un locus intern de control puternic, a spus Hokemeyer. Aceștia se simt stăpâni și responsabili de traiectoria vieții lor și sunt încrezători în capacitatea lor de a face din nou bani în cazul în care îi pierd.

Dimpotrivă, cei care dobândesc brusc o avere – fie printr-o moștenire sau prin vânzarea unei afaceri – ar putea să se adapteze mai greu la noua lor putere de cumpărare, la noul statut și la noile circumstanțe, au spus psihoterapeuții. De asemenea, aceștia sunt mai puțin încrezători în gestionarea și menținerea averii lor.

Afluxul brusc de bogăție poate duce adesea la provocări de identitate existențială și la tensiuni asupra relațiilor, a spus Falkson.

„Atunci când nu mai este nevoie să muncești, de unde îți iei sentimentul de sens, scop și structură? Devii un simbol de dolar ambulant? Unde mă încadrez din punct de vedere social acum că nu mai fac parte din vechea mea lume?”, a spus ea, exprimând unele dintre preocupările clienților săi.

„Bogăția nu ne înlătură nevoile umane. Iar a avea un sens și un scop în viață sunt nevoi foarte importante”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend