Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În plină admitere la școlile de agenți, SNPPC trage un semnal de alarmă: Profesia de polițist nu mai este atractivă pentru tinerii din ziua de azi!

Publicat

in

Proba scrisă pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea octombrie-decembrie 2022, are locsâmbătă, și scoate în evidență, potrivit SNPPC, un trist adevăr, pe care sindicatul îl clamează de ani buni: profesia de polițist nu mai este atractivă pentru tinerii din ziua de azi!

“Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc; la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

Cei mai mulți candidați sunt din Argeș – 210, Olt – 193, Gorj – 164, Dolj – 147, București – 59

Cele mai puțin atractive județe – Covasna, Harghita și Tulcea cu 8 candidați din județ.

Lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră și în pensionare constituie principalele cauze ale acestei crude realități, care determină o bază ineficientă de selecție a viitorilor polițiști, asta chiar și în condițiile unei perioade reduse de școlarizare, ceea ce se va repercuta negativ asupra întregii societăți, în viitorul apropiat.

Sunt 3 principii, care apreciem că ar trebui să stea la temelia profesiei de polițist și pe care actualii factori decidenți – politici și guvernamentali – le ignoră.

La admiterea din această sesiune, pentru prima dată în istorie nu se vor ocupa locurile la Școlile de Agenți de Poliție din MAI, în condițiile în care nici măcar locurile de încadrare directă din sursă externă, din toamna anului 2022, nu au fost ocupate în totalitate; în viitorul apropiat, deficitul ar putea ajunge la 30.000 polițiști, iar funcționarea sistemului de ordine publică se va bloca de la sine.

La admiterea din primăvara anului 2023 ( în urma măsurilor fiscal bugetare din OUG 168/2022, cu neaplicarea integrală a legii salarizării, cu sporuri înghețate, cu lipsă de investiții ) la proba scrisă nu vor ajunge candidați cât numărul de locuri.

Domnilor guvernanți: puteți stinge lumina…și închideți ușa după noi, să nu vă tragă curentul pe care l-ați scumpit!

SNPPC în calitate de cel mai sindicat din MAI, cu aproximativ 40.000 mmebri, va avea observatori în comisiile de examen din județe”, anunță SNPPC.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

De unde au tinerii din România finanțe să cumpere apartamente scumpe cu ‘banii jos’ (Expert)

Publicat

in

De

Un expert arată cine îi finanţează pe cumpărătorii care cumpără de multe ori ”cu banii jos” apartamente la preţuri de peste 100.000 de euro în Bucureşti. În mare parte, tinerii sunt cei care fac achiziţiile, cu banii părinţilor, fiind vorba despre corporatişti, IT-işti, medici.

Interesul pentru achiziţii imobili­are a crescut uşor la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2024, iar perioada anterioară sărbătorilor poate accelera achiziţiile, este de părere Emil Bordei, cofondator şi CEO al Imoneria, agenţie imobiliară din Bucureşti specializată pe zona de est a oraşului, conform Mediafax.

„În ianuarie şi februarie am avut contracte, iar pe ultima sută de metri mulţi clienţi s-au răzgândit. Din mar­tie, când începe primăvara imobiliară, s-a simţit un interes mai mare, dar cli­enţii au fost mai mult persoane califi­cate. În trimestrul al doilea, interesul din nou a crescut, dar se ştie că în peri­oada sărbătorilor îşi asumă o achiziţie dacă reuşesc să negocieze un preţ mai bun“, a spus Emil Bordei la emisiunea online de business ZF Live.

Între preţul apartamentului la stadiul de fundaţie şi cel pentru apar­ta­mentul finisat, diferenţa este de mini­mum 10%. Scăderi s-au văzut mai degrabă sub forma promoţiilor decât sub forma reducerilor reale, în con­diţiile în care unii dezvoltatori tind să mărească preţurile din inerţie, fără a face studii privind costurile.

„Diferenţa de preţ dintre aparta­mentele vechi şi noi este de circa 20.000-30.000 de euro, preţul mai mare fiind la cele noi. La un aparta­ment vechi însă, trebuie să te înhami la şantier şi până la urmă tot cheltui acei bani în plus.“

Citeste mai mult

NATIONAL

Principalul rival al lui Erdogan, pe poziții radical diferite: Hamas este o organizație teroristă, a comis acte de terorism (VIDEO)

Publicat

in

De

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, un rival al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, numește Hamas un grup terorist și spune că Turcia este “profund întristată” de masacrul din 7 octombrie, într-un interviu acordat CNN.

“Orice structură organizată care desfășoară acte teroriste și ucide oameni în masă este considerată de noi o organizație teroristă”, spune el.

Imamoglu adaugă că crime similare li se întâmplă și palestinienilor și face apel la Israel să pună capăt războiului împotriva Hamas.

Poziție radical diferită față de Erdogan

Victoria lui Imamoglu în alegerile municipale din martie a marcat cea mai mare înfrângere pentru Erdogan și Partidul său AKP în cele peste două decenii de când se află la putere și ar putea semnala o schimbare în peisajul politic divizat al țării.

Guvernul turc condus de Erdogan susține în mod deschis Hamas, denunță Israelul pentru ofensiva sa în Fâșia Gaza și a cerut o încetare imediată a focului.

Anul trecut, liderul turc a comparat tacticile premierului Benjamin Netanyahu cu cele ale liderului nazist Adolf Hitler și a numit Israelul “stat terorist” din cauza ofensivei sale împotriva Hamas în Gaza.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend