Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Greşelile din bucătărie pe care un chef le observă mereu

Publicat

in

Ani de pregătiri, ore întregi petrecute în bucătărie până dimineaţa, reţete modificate pentru a atinge perfecţiunea, nimeni nu cunoaşte mai bine ca chefii de top termenii de greşeală şi încercare. Dar aşa dobândeşti experienţă. Şi în multe cazuri ajungi şi celebru.

Cele mai mari greşeli din bucătărie

“Câteodată greşeşti, câteodată nu-ţi iese deloc reţeta sau nu are gustul pe care-l aşteptai. Încearcă din nou”. “Fă încercări până când eşti mulţumit/ă. Bucătarii profesionişti repetă şi tot repetă” – Gabe McMackin, chef şi owner la The Finch.

“Cred că cele mai mari două greşeli pe care le fac oamenii în bucătărie sunt că ori coc sau prăjesc prea mult, ori prea puţin. Există o tendinţă de a lăsa puiul prea mult pe aragaz şi friptura mai deloc. Cel mai bun sfat este să vă familiarizaţi cu timpii de gătire, gustaţi pe tot parcursul procesului şi încercaţi tot felul de strategii. Notaţi ceea ce funcţionează şi ce nu, pentru ca data viitoare să va fie mai uşor” – Bruce Bromberg, chef si co-owner la Blue Ribbon Restaurants

“Cei care gătesc acasă nu folosesc de obicei ustensilele corecte. Cuţitele ascuţite sunt foarte importante. Dar şi controlul temperaturii” – Alex Leonard, chef la Lowlife

“Greşeşti să nu guşti atunci când găteşti şi să nu urmăreşti tot timpul evoluţia preparatului. Este valabil pentru orice tip de mâncare, mai ales atunci când găteşti din carţi. Nu uita că acestea trebuie să-ţi fie un fel de ghid, dar gustul final tu îl determini” – Tadashi Ono, director culinar şi partener la Ganso.

“Lumea nu foloseşte îndeajuns sarea şi piperul când găteşte. De aceea mâncarea iese fadă” – Bobby Flay, chef şi proprietar Gato.

“Cei mai mulţi uită să adauge doza de acid mâncării pe care o prepară. Întotdeauna mă asigur că strecor o pată de oţet de înaltă calitate. Banyuls din Franţa ests preferatul meu— sau un strop de lămâie când fierbi carnea. Dă savoare şi aromele se îmbină perfect” – Tony Nassif, executive chef la Mile End

“Cea mai mare greşeală cu fructele de mare: nu sunt uscate corect înainte de a le arunca în tigaie, umezeala le împiedică să obţină aspectul crocant” – David Seigal, proprietar şi executive chef la Cull & Pistol.

“Oamenii complică lucrurile prea mult, există această tendinţă în bucătărie de a le face mai dificile decât sunt. Fii încrezător/oare. Oamenii nu gustă în timp ce gătesc şi se tem să ajusteze ca să obţină ceea ce vor. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştii este că nu contează măsurile sau reţeta, ci dacă ţie îţi place gustul final” – Ignacio Mattos, co-owner and chef at Estela

“Dressing-ul exagerat al salatelor şi mai ales oţetul în exces” – Jody Williams, proprietar şi chef la Buvette.

“Marginea unui bol nu este locul potrivit să spargi un ou, ci suprafaţa plană. Astfel nu rişti să descoperi coji în mâncare” – Stephanie Nass, fondato şi chef la Victory Club.

“Când gătesc fripturi, oamenii cred că este bine să adauge unt sau ulei în tigaie, înainte de a adăuga carnea. Greşit. Rezultatele bune vin când tigaia este atât de încinsă încât vezi aburii ieşind. Acela e momentul în care pui friptura, o laşi să se rumenească fără să o întorci câteva minute pentru cele mai bune rezultate” – Gabriel Stulman, CEO Happy Cooking Hospitality.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Gheorghe Lupescu, colonelul de jandarmi care a ordonat acțiunea de la Topoloveni, candidat la o primărie din Argeș din partea partidului lui Dragnea și Carmen Dan

Publicat

in

Liviu Dragnea și Carmen Dan nu își uită ciracii din instituțiile de forță care i-au protejat in perioada în care cei doi se aflau la cârma României. Astfel, Partidul Mișcarea România Suverană (MRS) – partidul fostului vicepremier PSD Liviu Dragnea, condus oficial de fostul ministru de interne Carmen Dan, l-a recuperat de prin sălile de judecată pe Gheorghe Lupescu, fostul comandant al Jandarmeriei Argeș și l-a făcut membru de partid. Mai mult, pentru a-și plăti datorii mai vechi, Liviu Dragnea și Carmen Dan l-au trimis pe colonelul Lupescu să candideze la primăria comunei Dobrești din județul Argeș. Candidatura acestuia a fost acceptata de Biroul Electoral de Circumscripție zilele trecute și nu a fot contestată de nimeni.

Colonelul de jandarmi care a ordonat acțiunea de la Topoloveni și implicat și în protestul din 10 august, candidat la primărie din partea lui Dragnea și Carmen Dan


Fostul șef al Jandarmerie Argeș este același colonel care, în mai 2019, a dispus ridicarea protestatarilor de la Topoloveni care manifestau împotriva lui Liviu Dragnea, același care a fost implicat și în acțiunea jandarmilor din 10 august din Piața Victoriei. Colonelul doctor Gheorghe Lupescu și-a obținut titlurile la controversata universitate Bioterra, care a fost în centrul unei anchete după ce mai multe VIP-uri au beneficiat de diplome universitare pe bandă rulantă.

Fostul inspector-șef al Jandarmeriei Argeș, col. dr. Alin-Gheorghe Lupescu s-a retras la pensie începând cu data de 1 august 2022. Acum, el va intra în campania electorală pentru alegerile locale din 9 Iunie, în postura de candidat al Partidului Mișcarea România Suverană (MRS) la primăria comunei Dobrești, Argeș.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | A început deszăpezirea Transfăgărășanului! CÂND SE DESCHIDE CELEBRA ȘOSEA MONTANĂ

Publicat

in

De

DRDP Brașov anunță că Transfăgărășanul se va deschide in acest an cu aproape două săptămâni mai devreme decât data oficială. Drumarii au început de ieri, 1 mai, deszăpezirea pe Transfăgărășan, acolo unde zăpada încă este stăpână pe celebrul drum transalpin.

„Am început deszăpezirea Transfăgărășanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță. Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă față de alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie”, a anunțat DRDP Brașov.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend