Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

EXPLOZIV Ce DEZVĂLUIRI incredibile din dedesubturile politicii din România face un deputat

Publicat

in

Un deputat face dezvăluiri incredibile despre dedesubturile politicii din România! Fost la PP-DD, Mihai Deaconu face cronica găinăriilor, învărtelilor şi umilinţelor lui Dan Diaconescu&Co.

Deputatul Mihai Deaconu, bună parte de timp preşedinte al PP-DD Argeş, a decis să scoată la iveală toate mizeriile făcute de fostul său şef de partid, Dan Diaconescu şi al echipei care a preluat mai apoi conducerea. Potrivit lui Deaconu, actualmente deputat al Partidului Naţional Democrat format din parlamentari care au plecat din oastea lui DD, se ajunsese la situaţia ca parlamentarii să fie monedă de schimb pentru tot felul de trocuri politice,  vânduţi pe bani bunicei şi folosiţi în scopuri care nici măcar nu le erau comunicate.

,,A fost ceva de necrezut pentru multe formațiuni politice cu vechime care se chinuiau de ani buni să obțină pragul electoral”

,,În septembrie 2011 lua fiinţă o nouă formaţiune politică în România care completa tabloul partidelor politice cu unul care se dorea al „Poporului” şi care promitea un alt gen de politică. Cert este că foarte mulţi români şi-au pus atunci speranţa în acest partid şi au crezut în principiile şi programul politic promovat şi mediatizat seară de seară de DD la postul de televiziune OTV. Lupta pe care o dădea DD cu „ciocoii” a făcut ca acest partid să prezinte un interes deosebit, atât pentru cei fără experiență în politică cât şi pentru cei care erau refuzaţi de pe listele altor partide.

Astfel, pe liste cu oameni de bună credinţă, responsabili şi dispuşi la voluntariat, în doar şase luni de zile, micul partid a obţinut la alegerile locale un procent de 10%, cea ce i-a conferit un număr impresionant de consilieri locali, primari, viceprimari şi consilieri judeţeni.

Pe fondul promisiunilor făcute de DD şi a programului celor 100 de puncte, prezentate la postul său de televiziune ca fiind doleanţe ale românilor simpli, trendul PP-DD a crescut în următoarele şase luni la 15 %, reuşind cu ocazia alegerilor parlamentare să trimită in Parlamentul României 47 de deputaţi si 21 de senatori.

A fost ceva de necrezut pentru multe formațiuni politice cu vechime care se chinuiau de ani buni să obțină pragul electoral, dar și un bun prilej pentru o seamă de analiști politici care au făcut multe seri la rând rating pe televiziunile din România.

,,După prima lună de mandat au încasat aproape 80.000 de lei în contul partidului”

Momentul a însemnat un prilej de bucurie în primul rând pentru câștigători dar și pentru cei de la conducere, care după prima lună de mandat au încasat aproape 80.000 de lei în contul partidului. La întâlnirea de la Brașov, DD le promitea parlamentarilor proaspăt aleși că în 2016 vor fi primii și singurii care vor candida din partea partidului pentru a-și păstra mandatele.

Și a repetat această lozincă după fiecare plecare a parlamentarilor, asigurându-i pe cei care rămân că-și păstrează cuvântul dat. Dar faptul că primeau doar banii de la AEP lunar nu a compensat teama de a-și pierde puterea și a nu mai deține controlul total asupra parlamentarilor. Astfel, conduși de dorința de a deține puterea, o parte din conducere (SM și LN) și-au mutat Cartierul General din Preciziei la Parlamentul României. (SM la Camera Deputaților și LN la Senat) unde au început să aplice metode de monitorizare și intimidare a parlamentarilor.

,,Pe fondul unor nemulțumiri create prin învrăjbirea între parlamentari a început serialul excluderilor și al plecărilor la alte partide.”

Zi de zi, în biroului liderului de grup ( pe atunci RP) aveau loc întâlniri față în față între S.M. și unii parlamentari care dădeau raportul cu privire la tot ce se întâmpla și se discuta în interiorul grupului. Printr-o lipsă totală de transparență s-a negociat împărțirea parlamentarilor pe comisii dar și pe funcțiile în cadrul acestora, pe criterii neelucidate până acum în interiorul grupurilor.

Pe aceleași criterii s-au făcut și angajările consilierilor și personalului de la cele două grupuri parlamentare fără a fi vreodată prezentați membrilor grupurilor. Așa s-a făcut că chiar o parte din cei aflați la conducerea partidului au fost angajați și au încasat lunar sume frumoase fără însă a presta măcar o oră de activitate. Pe deasupra s-au folosit de logistica grupului parlamentar (mașini, săli de ședință etc.) în tot acest timp. Pe fondul unor nemulțumiri create prin învrăjbirea între parlamentari a început serialul excluderilor și al plecărilor la alte partide. Văzând că suma primită lunar în contul partidului nu era influențată de diminuarea grupului, SM și LN treceau foarte ușor peste acest aspect afirmând că se face curățenie și că rămân cei mai buni. Folosind în continuare aceleași metode au reușit să piardă grupul de la Senat unde decimarea a început cu TB și s-a încheiat cu HV, liderul grupului la vremea aceea. N-a fost foarte greu, pentru că erau doar 21 și grupul era total eterogen, format din greii care au candidat pe câte două colegii și care au făcut eforturi substanțiale pentru a fi nominalizați.

,,Pe măsură ce timpul trecea, gradul de ură și de invidie din partea celor de la conducere creștea”

La Camera Deputaților treaba a fost puțin mai dificilă. Pe lângă câțiva deputați cu experiență, care se aflau la al doilea mandat, majoritatea se aflau la început de carieră. Obligați de împrejurări să învețe din mers și să se adapteze la noile condiții, o mare parte din aceștia n-au acordat atenție metodelor de torpilare și epurare folosite de cei de la conducere văzându-și mai departe de activitățile la care luau parte. Mai mult, cei care au avut o dublă responsabilitate, atât în calitate de parlamentari dar și în calitate de lideri de Organizații Județene și-au văzut în mod voluntar de activitățile din Camera Deputaților și din teritoriu fără a lua în seamă ceea ce se întâmplă cu adevărat. Dar pe măsură ce timpul trecea, gradul de ură și de invidie din partea celor de la conducere creștea producând continuu tensiuni, acestea accentuându-se în urma alegerilor europarlamentare și prezidențiale, văzând că rezultatele nu au fost cele scontate. Astfel, fără a se face o analiză amănunțită și pertinentă a cauzelor care au dus la aceste rezultate și fără a-și asuma cineva responsabilitatea, cu grupul parlamentar ajuns la limita de supraviețuire, s-a încercat o așa zisă discuție obiectivă la două zile după primul tur al alegerilor prezidențiale.

,,DD a arătat că nu mai are nevoie de nimeni și că el este singurul care hotărăște în acest partid.”

DD i-a întrebat pe cei prezenți, parlamentari și cadre de conducere, în total 14, cine cred ei că va ieși președinte în turul II al alegerilor prezidențiale. Cinci parlamentari au spus că va câștiga alegerile Klaus Iohannis, iar ceilalți nouă au răspuns că vor fi câștigate de Victor Ponta. Atunci DD a spus: „Ce să fac mă, voi ați ieșit parlamentari, dar eu nu! Eu am negociat cu Victor Ponta și am obținut asta, asta, asta. Voi ieși la TV și voi spune că am vorbit cu voi, cu liderii de Organizații Județene și cu alegătorii și am hotărât să nu-l votăm pe Klaus Iohannis, ci să-l susținem pe Victor Ponta”

Acela a fost punctul culminant. DD a arătat că nu mai are nevoie de nimeni și că el este singurul care hotărăște în acest partid.

În tandem SM le-a spus parlamentarilor că nu contează dacă va mai fi sau nu grup parlamentar pentru că are o înțelegere cu Victor Ponta să rămână cu aceeași logistică și cu funcțiile celor care vor pleca.

La toate acestea a pus capac, LN cu declarația conform căreia nu se poate ține congres decât în 2016 și că prioritar este să se ocupe de listele de candidați din 2016, pe care trebuie să treacă oameni din PSD și PNL sau din alte partide, pentru că PP-DD nu are cadre de partid pregătite pentru aceasta.

,,Parlamentarii s-au simțit umiliți și nefolositori”

Parlamentarii s-au simțit umiliți și nefolositori și au cerut o întâlnire cu DD a doua zi la ora 11. DD a sunat la acea oră și a spus că vine la ora 12. Parlamentarii au așteptat până la ora 15:30, dar DD nu a venit. Apoi au transmis un comunicat de presă semnat de 14 deputați prin care se cerea organizarea congresului și se anunța dezicerea de conducerea PPDD. Au urmat din partea conducerii acțiuni de intimidare, întâlniri și convorbiri individuale cu parlamentarii pentru a fi determinați să renunțe la decizia luată. S-a încercat în prima zi de plen, din a doua săptămână, o tentativă de comunicare din partea SM și a lui ED cu parlamentarii, însă SM n-a lăsat niciun parlamentar să-și spună punctul de vedere.

Parlamentarii au recurs a doua zi la semnarea și transmiterea unui comunicat de presă prin care renunțau la colaborarea cu PSD în plan parlamentar.

Deznodământul acestei dispute s-a soldat mai întâi cu excluderea doamnei Deputat Liliana Mincă și cu propunerea de înlocuire a ei din funcția de secretar al Camerei Deputaților, urmată la câteva zile cu excluderea a altor 5 deputați: Tudor Ciuhodaru, Daniel Oajdea, Deaconu Mihai, Gabriela Anghel și Ștefan Dalcă. Nimeni nu și-a putut explica ce criterii au stat la baza selecției celor cinci deputati, in situația în care toți cei 11 care mai aveau în acel moment calitatea de membri de partid semnaseră comunicatul de presă. În aceeași zi, SM a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o adresă prin care a anunțat dizolvarea grupului PP-DD fără să țină cont de regulamentul Camerei și de căile de atac la care au dreptul cei excluși.

,,Un deziderat început în forță în urmă cu 3 ani, sfârșește ca într-o trilogie tragico-comică”

În urma isprăvilor celor de la conducere DD a declarat că a aruncat mizeria din PPDD așa cum face orice român de sărbători. Iată cum, un deziderat început în forță în urmă cu 3 ani, sfârșește ca într-o trilogie tragico-comică spre oprobiul întregii națiuni și în special al celor care au fost alături principiilor și idealurilor promovate seară de seară pe postul de televiziune OTV.

Astfel, PP-DD a ajuns după doi ani de mandat partid parlamentar fără parlamentari. Și cum obrăznicia nu ar avea margini, conducerea PP-DD a continuat să negocieze la nivel parlamentar în numele grupului pe care cu buna știință l-au hărțuit și ciopârțit, participând cu nonșalanță la întâlnirile cu președintele Klauss Johaniss ca și cum nimeni n-ar fi știut că practic n-au ce negocia întrucât cartelele de vot se aflau la parlamentarii renegați de domniile lor. La ultima întâlnire cu domnul președinte al României , DD, insoțit de SM, LN și de ultimii doi parlamentari( un senator și un deputat) pe care îi mai are partidul, a ”aruncat” pe masa consfătuirilor un șir de propuneri, unele dintre ele de-a dreptul halucinante, spre deliciul presei care le-a catalogat drept glumele intâlnirii.

,,De la început, miza pentru conducerea PP-DD a fost una pur personală”

În concluzie, de la început, miza pentru conducerea PP-DD a fost una pur personală. Pornind de pe poziția de perdanți în alegerile parlamentare, n-au putut sa treacă niciodată peste acest lucru, tratându-i pe cei 68 de parlamentari ca pe niște neaveniți care au câștigat mandatele în mod accidental numai pe trendul partidului, ei neavând niciun merit. În acest context au găsit de cuviință că este mai bine să se descotorosească de acestia cât mai repede astfel încât la alegerile din 2016 să nu mai fie obligați să le asigure locuri eligibile pe liste sau să-i mai nominalizeze cumva pe colegii câștigătoare. (În protocolul cu PSD-ul s-au trecut pe o listă în vederea alegerilor parlamentare din 2016 numai cei din conducere, in total 15.)

După preluarea mandatelor de către parlamentari o mare parte din aceștia au fost numiți președinti de organizații județene, punându-le pe umeri toată responsabilitatea organizatorică si financiară și promițânduli-se autonomie totală, mânâ liberă, bla,bla.

,,În cadrul organizațiilor județene se aflau o serie de candidați la alegerile parlamentare care nu priveau cu ochi buni parlamentarii norocoși.”

Lucrurile n-au fost însă așa, întrucât și în cadrul organizațiilor județene se aflau o serie de candidați la alegerile parlamentare care, ca și cei de la vârf, nu priveau cu ochi buni parlamentarii norocoși. Nemulțumiți că n-au prins și ei un loz câștigător au început să bage bețe în roate, să saboteze acțiunile echipelor formate ,să semene vrajbă in rândul aleșilor locali, sa facă reclamații și contestații la centru, cele mai multe dintre ele neadevărate și nefondate. Parlamentarii au încercat să facă ordine în organizații însă s-au izbit de o serie de îngrădiri statutare prevăzute în notele interne de la centru care veneau săptămânal și care puneau biroul județean în imposibilitatea de a lua anumite hotărâri și de a emite decizii, dând peste cap planurile de acțiune stabilite de acesta, întârziind ținerea adunărilor generale de alegeri atât la nivel local cât și la nivel județean. Mai mult , conducerea centrala se implica de nenumărate ori în problemele interne ale O.J., luând decizii nestatutare care îi puneau în situații penibile pe președinții de organizație, știrbindu-le autoritatea. Aceste neajunsuri au creat tensiuni in interiorul O.J. care au condus la un deficit de încredere din partea membrilor de partid, la o implicare mai slabă a acestora în problemele organizațiilor și în mod implicit la rezultate slabe la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2014.

,,Asta se întâmplă când transformi un proiect politic într-o afacere tip SRL!”

Conflictul propriu-zis dintre parlamentari și conducerea centrala a partidului a pornit de la cererea formulată de către deputații și senatorii care au rămas alături de DD până la alegerile prezidențiale și care s-au supus majorității și au făcut campanie pentru Victor Ponta în turul II, exclusiv pe cheltuiala lor, de a se organiza un Congres Extraordinar în cadrul caruia să se facă o analiză profundă a cauzelor care au dus la rezultatele neașteptat de slabe din turul I și de a se lua măsurile necesare( sancțiuni, asumarea răspunderii, alegerea unei noi conduceri, etc.)

Cum acest lucru nu a fost agreat de cei de la vârf, aceștia au preferat să înlăture parlamentarii de la conducerea O.J. și să desființeze grupul parlamentar din Camera Deputaților fără nicio remușcare. Este inexplicabil cum un partid parlamentar de 15% nu a putut gestiona problemele care l-au adus in situația de a nu mai face nici pragul electoral! Credeți că mai este cazul să întrebăm a cui este vina? Asta se întâmplă când transformi un proiect politic într-o afacere tip SRL!

,,Membrii de partid, veniți de la sute de kilometri, erau umiliți seară de seară”

Încrederea oarbă în cei de lânga el l-a condus pe DD la luarea multor decizii greșite, uitând de promisiunile făcute in primul rând celor peste 3000 de consilieri locali , primarilor, viceprimarilor și in al doilea rând tuturor alegătorilor care i-au dat votul, plini de speranța că va veni și pentru ei o viață mai bună și nu vor mai fi martori la jefuirea țării și la minciunile celor care au condus-o timp de 25 de ani.

DD a crezut orbește în SM care a tratat partidul ca pe propria-i afacere, confundând-o cu samsariatul auto pe care-l practicase candva cu mare succes. Și cum lui DD îi placeau oamenii care simțeau mirosul banilor câștigați din afaceri mai puțin ortodoxe, și-a zis ca SM este Omul care să ia cârma partidului.Copleșită de funcție și de importanța acordată, SM s-a lăsat la început coordonată și manevrată exact ca o marionetă de către DD si DV care era creierul partidului in materie financiară și in trasul de sfori pe la Guvern (trebuia sa le câștige increderea).

În scurt timp SM, insotita de LN , și-a impus autoritatea in fata președinților organizațiilor județene pe care-i chemau frecvent la sediul din Preciziei unde cei doi aveau doua cabinete in care se intra doar din anticameră. Organizații intregi din toate judetele țării erau chemate la sediul din București pentru a prezenta situațiile din teritoriu sau pentru a fi evaluate.Membrii de partid, veniți de la sute de kilometri, erau umiliți seară de seară și supuși unui exercițiu de răbdare, fiind obligați să facă anticameră ore întregi, până la orele 3,4 dimineața când le venea cheful celor doi să-i cheme pentru a vorbi câteva minute și pentru a primi cadourile. De cele mai multe ori discuțiile aveau loc într-o așa zisă sală de ședințe iar discuțiile in particular se desfășurau in cabinetul doamnei, cu ușa inchisă, degenerând în adevărate interviuri în care li se cerea oamenilor să vorbească despre alți membri de partid și să prezinte informații si detalii despre unele acțiuni ale acestora.

Făceau kilometri întregi pe coridorul sediului central până când le venea rândul să fie primiți la onor conducerea PP-DD și simțeau cum sunt disprețuiți chiar și de angajații care se perindau prin fața lor dintr-un birou în altul, și erau vai doamne o mulțime și din toate neamurile ,că oricine își punea intrebarea:”De unde-or mai fi și ăștia și ce fac ei aici?”.

Preluare: www.bitpress.ro

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/exploziv-ce-dezvaluiri-incredibile-din-dedesubturile-politicii-din-romania-face-un-deputat_963125.html

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ce greșeli să nu faci în perioada Paștelui?

Publicat

in

De

Masa tradițională de Paște este o încântare culinară. Ouăle roșii, cozonacul, pasca, friptura de miel și drobul sunt doar câteva dintre produsele care nu lipsesc de pe mesele românilor de sărbătoarea Învierii Domnului. Deși este destul de greu de făcut față tentației culinare, orice medic nutriționist recomandă moderație înainte de toate. Nici mișcarea nu trebuie neglijată în această perioadă, fiind indicate cel puțin 30 de minute de plimbare în fiecare zi.

Este foarte important de știut că nu este interzis, în lipsa unor contraindicații stricte, să gustăm din fiecare preparat, însă nu trebuie să facem exces. Combinațiile de alimente, care ar putea îngreuna digestia, și consumul excesiv de alcool trebuie evitate, pentru că pot duce la probleme digestive severe, inclusiv la apariția unor afecțiuni care reprezintă urgență medicală, precum colecistita acută sau pancreatita. În astfel de situații, pacientul trebuie să ceară ajută medical de urgență, astfel încât să poată fi prevenite complicațiile, unele dintre acestea punând chiar viața în pericol.

Pe fondul unui consum de preparate tradiționale și alcool în exces, pot să apară numeroase probleme digestive – balonare, dureri de stomac, indigestie, arsuri gastrice, diaree sau constipație, chiar și toxiinfecții alimentare. O atenție deosebită trebuie să aibă în această perioadă persoanele cu boli cronice, precum diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală de reflux gastroesofagian sau sindrom de intestin iritabil. În cazul acestora, simptomele se pot agrava și pot avea nevoie de tratament imediat.

Persoanele care au ținut post sunt, de asemenea, mai expuse riscului de apariție a unor probleme digestive. Pe fondul înlocuirii alimentației ușoare din timpul postului cu alimente grase, pot apărea neplăceri care să știrbească din bucuria Sărbătorii Pascale. De aceea, trecerea la produsele bogate în grăsimi animale trebuie să se facă treptat, prin consumul unor cantități mici. Pentru a grăbi senzația de sațietate, medicii recomandă consumul salatelor de crudități și înlocuirea felului de masă principal cu supe sau cu ciorbe, iar în loc de desert, este indicat un fruct.

Totuși, în cazul în care apare o urgență medicală în această perioadă, pacienții se pot adresa Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat din țară. Pacienții au acces nonstop la consultații de specialitate, datorită celor 25 de linii de gardă, la analize de laborator performante și la investigații imagistice realizate cu echipamente de ultimă generație, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice. Pentru pacienții care au nevoie de asistență medicală de urgență prespitalicească, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un Serviciu de Ambulanță, cu dispecerat propriu disponibil nonstop (021.9699) și cu flotă proprie de autospeciale, echipate conform regulamentelor în vigoare la nivel național.

Citeste mai mult

NATIONAL

CM Snooker 2024: Echilibru în semifinalele de la Crucible

Publicat

in

De

​Kyren Wilson și David Gilbert se află la egalitate, scor 4-4, după prima sesiune din semifinalele CM de Snooker. Același scor este consemnat și celălalt meci de la Crucible, cel dintre Jak Jones și Stuart Bingham.

Kyren WilsonFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Kyren Wilson vs David Gilbert 4-4, același scor și în duelul dintre Jak Jones și Stuart Bingham

Văzut favorit înainte de startul duelului, Kyren Wilson nu a reușit deocamdată să confirme calculul specialiștilor. A condus cu 1-0 și 2-1, dar a fost nevoit să vină din urmă pentru a încheia la egalitate (4-4) meciul din semifinale cu David Gilbert (locul 31 mondial, una dintre surprizele plăcute ale turneului final de la Crucible).

Același scor (4-4) este consemnat și în partida dintre Stuart Bingham și Jak Jones (marea surpriză de la ediția din acest an de la Sheffield).

După ce l-a eliminat în sferturi pe Ronnie O’Sullivan, Stuart a pornit lansat meciul cu Jak Jones și a condus cu 3-0 pe tabelă. Erau toate semnalele unui duel dezechilibrat, dar odată ce a mai scăpat de emoții, galezul a intrat cu adevărat în meci.

De la 3-0 pentru adversar, Jones a revenit puternic și a restabilit egalitatea (3-3). A triumfat în ultimul frame al sesiunii și a reușit să intre la cabine la egalitate cu mult mai cunoscutul său rival, scor 4-4. Reamintim că Bingham a câștigat titlul mondial la ediția din 2015.

Întâmplător sau nu, și la acea ediție a trecut de Ronnie O’Sullivan pe drumul către titlul mondial (și tot în sferturile de finală).

Reamitim că în semifinale se joacă după sistemul cel mai bun din 33 de frameuri, adică primul la 17.

Semifinalele CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Kyren Wilson (12) 4-4

Jak Jones (44) vs Stuart Bingham (29) 4-4

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula a fost de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie – 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend