Conecteaza-te cu noi

Campulung

Exclusiv! Anul 2015 sub zodia proceselor! „Salvaţi Muscelul” vrea să ceară statului să construiască o minifabrică în schimbul distrugerii ARO

Publicat

in

Ion Cotescu, fost lider de sindicat la ARO (Sindicatul Solidaritatea), fost iniţiator al Asociaţiei „Salvaţi Muscelul”, care îproteste aro in perioada perezn anul 2006 a devenit primul terorist al ţării, reapare în atenţia publică, după ce o lungă perioadă de timp a stat în umbră.
Ion Cotescu revine în forţă cu noi idei de a se implica nu numai în viaţa socială a Câmpulungului, dar şi în cea politică. Potrivit declaraţiilor pe care ni le-a făcut, Cotescu a regrupat Asociaţia „Salvaţi Muscelul”, ocupând acum funcţia de secretar, în condiţiile în care fostul preşedinte Florin Andrei s-a retras. Cotescu spune că în cel mai scurt timp îi va convoca pe cei 30 de membri activi, din totalul celor 1.200 iniţiali, pentru o şedinţă de alegere a unei conduceri interimare.
Planul de acţiuni al Asociaţiei fiind acela de a da statul român în judecată pentru privatizarea frauduloasă a SC ARO SA.
„Îi acuzăm cu dovezi că au distrus-o. S-a făcut fraudă după fraudă, ilegalitate după ilegalitate. Avem multe de spus şi mult mai multe de făcut.”, spune Ion Cotescu.
În aceeaşi măsură am putut afla că cerinţele Asociaţiei „Salvaţi Muscelul” pentru statul român, aşa zisele „daune pentru distrugerea ARO”, nu sunt numai morale. Foştii sindicalişti de la ARO Câmpulung doresc să ceară statului român să construiască, în locul uzinei muscelene, o minifabricucă pentru producerea unor maşini.
„Avem oameni competenţi care doresc să se implice. Dorim să fie create locuri de mungreva salariati aro in 2006 jpg.că pentru specialiştii în domeniul auto, care au fost puşi la pământ când ARO a fost distrus. Avem proiecte pentru o maşină de transport marfă, pentru un minitractor rutier şi pentru o maşină agricolă. Nu ştim încă cu se vor numi. Vom repune pe tapet istoria distrugerii SC ARO SA şi vom cere în schimb construirea unui, să-i spunem, atelier de producţie. Nu ne trebuie ceva mare. Totul este să avem unde să muncim, unde să ne putem pune în practică proiectele.”, mai spune Ion Cotescu.

„Salvaţi Muscelul” caută candidaţi pentru primărie

În proiectele de viitor ale Asociaţiei apare şi societatea civilă care, după Ion Cotescu, are un rol important în implicarea politică pentru binele Câmpulungului.
„La Câmpulung sunt mulţi care doresc să facă o nouă politică. Vrem să avem şi candidaţi la primărie. Să formăm o echipă cu oameni din societatea civilă, oameni care până acum nu s-au implicat politic şi care au ceva de spus pentru binele municipiului.”, ne-a mai declarat Ion Cotescu.

monica barladeanu si dorel visan in filmul despre oameni si melciEste de menţionat că Ion Cotescu a ajuns şi personaj de film, după ce ideile sale, modificate, au fost transpuse în scenariul pentru lungmetrajul, coproducţie româno – franceză, pe scenariul lui Ionuţ Teianu şi-n regia lui Tudor Giurgiu, cu titlul de lucru „Despre oameni şi melci” apărut în 2012.
Ca remember, în toamna anului 2003, sindicatul condus de Ion Cotescu a lansat ideea de a fi salvată uzina ARO prin donarea de spermă. Tot în acea perioadă sindicaliştii lui Cotescu având intenţia de a-i trimite o scrisoare sultanului din Brunei în scopul de a-i solicita sprijinul financiar de a salva ARO de la faliment.

 

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend