Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Este Macron superstițios în ziua alegerilor? Alegerile parlamentare și tradiționalul pupic pe chelie

Publicat

in

Aparentul obicei al președintelui Emmanuel Macron de a pupa capul chel al unui susținător în ziua alegerilor a stârnit speculații în mass-media franceză cu privire la faptul că acesta ar fi un gest superstițios, în contextul în care experimentatului politician Jean-Luc Mélenchon a reuşit să coaguleze stânga franceză în cadrul blocului de stânga ‘Nupes’.

Emmanuel Macron apropiindu-se de Gregoire Campion pentru a-l pupa pe capFoto: Maxime Le Pihif / Sipa Press / Profimedia Images

În timp ce președintele francez mergea să voteze în primul tur al alegerilor parlamentare în stațiunea nordică de Le Touquet, unde are o casă, el s-a apropiat de susținătorii care îl așteptau înainte să-i apuce capul activistului de partid Grégoire Campion și să-l sărute pe chelie, relatează The Guardian.

Campion, un activist al grupării centriste a lui Macron și un prieten de lungă durată al soției lui Macron, apare de obicei înainte ca președintele să se îndrepte spre secția de votare în ziua alegerilor și este adesea fotografiat în timp ce este pupat de liderul francez pe cap.

În aprilie, când Macron mergea la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale, pe care ulterior le-a câștigat împotriva lui Marine Le Pen, i-a sărutat capul lui Campion.

În mod similar, în timpul alegerilor parlamentare din iunie 2017, el s-a îndreptat spre mulțimile care așteptau în fața casei sale din Le Touquet, a luat imediat fața lui Campion între mâini și l-a sărutat pe cap. El a repetat gestul în ziua votării pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Cotidianul Libération a speculat că Macron, un fan al fotbalului, „încerca să obțină noroc pentru echipa sa”, imitând sărutul tradițional al fotbalistului Laurent Blanc pe chelia portarului Fabien Barthez la Cupa Mondială din 1998. Le Parisien a descris rutina zilei de vot a lui Macron drept „zâmbet mare, baie de mulțime și un pupic pe cap”.

Alegerile parlamentare, desfășurate în două tururi luna aceasta, vor stabili balanța puterii pentru cel de-al doilea mandat al lui Emmanuel Macron, definind capacitatea acestuia de a aplica politici interne, cum ar fi creșterea vârstei de pensionare și revizuirea sistemului de beneficii. O nouă alianță de stânga își propune să-și mărească numărul de locuri, provocându-i pe centriștii lui Macron. Președintele are nevoie de o majoritate în parlament pentru a avea mână liberă pentru reducerile de impozite și modificările propuse în sistemul de asistență socială.

Citește și:

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară, în prima zi de Paște

Publicat

in

De

Ploi torenţiale cu căderi de grindină s-au înregistrat, duminică, în mai multe zone din ţată, imagini cu furia naturii fiind distribuite pe reţelele ded socializare. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate, conform News.ro.

Imagini cu ploaie torenţială însoţită de grindină au fost distribuite pe reţelele de socializare din mai multe zone din ţară, unde meteorologii au anunţat căderi importante de precipitaţii şi vânt puternic.

Pe Facebook au apărut imagini de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dar şi de la Şiria, în judeţul Arad. ”Furtună cu grindină în această după-amiază”, anunţă Meteoplus. Alte imagini au fost surprinse la Galda de Jos, în judeţul Alba.

Oamenii se plâng că grindina a distrus grădinile sau livezile. ”Cam aşa este la mine, s-a prăpădit tot, plouă cu grindină de o oră…”, a scris o femeie.

Meteorologii au emis, duminică, numeroase avertizări cod portocaliu şi cod galben pentru mai multe zone din ţară.

Citeste mai mult

NATIONAL

Berkshire Hathaway şi-a redus semnificativ participaţia la Apple. Conglomeratul lui Buffett nu ştie ce să facă cu uriaşele rezerve de numerar de 189 miliarde de dolari

Publicat

in

De

Berkshire Hathaway şi-a redus semnificativ participaţia enormă la Apple în primul trimestru, iar conglomeratul lui Warren Buffett şi-a lăsat rezervele de numerar să crească până la un record de 189 de miliarde de dolari, relatează News.ro citând agenția Reuters.

Warren BuffettFoto: Xinhua / Avalon / Profimedia Images

Compania lui Buffett a înregistrat, de asemenea, un profit operaţional record de peste 11 miliarde de dolari, deoarece operaţiunile sale de asigurări au beneficiat de o subscriere îmbunătăţită şi venituri mai mari din investiţii, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut.

Valoarea participaţiei Berkshire la Apple a scăzut cu 22%, la 135,4 miliarde de dolari, la 31 martie, de la 174,3 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2023, chiar dacă preţul acţiunilor producătorului de iPhone a scăzut cu doar 11% în trimestrul raportat.

Pe baza modificărilor din preţul acţiunilor Apple, Berkshire pare să fi vândut aproximativ 115 milioane de acţiuni, sau 13% din deţinerile sale, în trimestrul care s-a încheiat, cu aproximativ 790 de milioane.

O vânzare mare este o schimbare pentru Buffett, care este în mod normal reticent la sectorul tehnologic, dar a ajuns să vadă Apple ca pe o companie de bunuri de larg consum, cu o putere mare de stabilire a preţurilor şi clienţi devotaţi.

Unii investitori şi-au exprimat însă îngrijorarea că Apple a consumat prea mult din portofoliul de investiţii al Berkshire. Dar vânzările îl lasă pe Buffett cu peste şase ori mai mult decât suma minimă de 30 de miliarde de dolari pe care s-a angajat să o păstreze.

Pe Buffett nu îl deranjează

La întâlnirea anuală a acţionarilor Berkshire, de sâmbătă, Buffett i-a asigurat pe acţionari că „dacă nu se întâmplă ceva dramatic care schimbă cu adevărat alocarea capitalului, vom avea Apple ca cea mai mare investiţie a noastră”.

El a mai spus că „nu mă deranjează” extinderea rezervei de numerar, în lumina alternativelor de pe pieţele de acţiuni şi a conflictelor din întreaga lume, şi a spus că numerarul ar putea depăşi 200 de miliarde de dolari până la sfârşitul lunii iunie.

Vânzările Apple au dus la realizarea de către Berkshire a câştigurilor după impozitare de 11,2 miliarde de dolari în primul trimestru, din vânzarea de investiţii.

Buffett a susţinut că nu-l deranjează să plătească taxe.

Profitul operaţional din primul trimestru al Berkshire a crescut cu 39%, până la 11,22 miliarde dolari, sau aproximativ 7.807 dolari pe acţiune de clasă A, de la 8,07 miliarde dolari cu un an mai devreme.

„Berkshire continuă să beneficieze de randamente atractive ale investiţiilor pe termen scurt şi de solduri mari de numerar”, a declarat analistul Edward Jones, James Shanahan, într-o notă de cercetare.

Profitul net a scăzut cu 64%, până la 12,7 miliarde de dolari, sau 8.838 de dolari pe acţiune, de la 35,5 miliarde de dolari cu un an mai devreme, când Berkshire avea câştiguri nerealizate mari din acţiunile sale.

O regulă de contabilitate cere ca Berkshire să raporteze acele câştiguri împreună cu rezultatele sale financiare. Buffett îi îndeamnă pe investitori să ignore volatilitatea rezultată.

De asemenea, Berkshire a răscumpărat 2,6 miliarde de dolari din propriile acţiuni în primul trimestru şi o sumă mică în primele trei săptămâni din aprilie.

Citește și:

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend