Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

După ce i-a umilit pe părinții victimelor, Ancuța Popoviciu nu scapă! Judecătoarea lui Vlad Pascu va fi audiată, din nou, în ancheta disciplinară

Publicat

in

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu va fi audiată din nou. De această dată, ajunge în fața inspectorilor judiciari care continuă anchetarea ei disciplinară.

După ce a fost audiată de secția pe judecători în materie disciplinară, Ioana Ancuța Popoviciu va fi din nou audiată, de data aceasta, de inspectorii judiciari, cei care continuă cercetarea ei disciplinar, chiar dacă CSM a refuzat propunerea făcută de către Inspecția judiciară cu privire la suspendarea din funcție a judecătoarei de la Mangalia, pe perioada anchetării ei disciplinare, având în vedere că se suspectează că a comis o abatere disciplinară extrem de gravă, respectiv exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență.

Ancheta disciplinară a judecătoarei a început, după ce au venit mai multe acuzații din partea familiilor victimelor din dosarul 2 Mai. Ancuța Popoviciu a întrebat în sala de judecată dacă este prezent la proces Sebi, unul dintre tinerii uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu, după ce s-a urcat drogat la volan.

Continuă anchetarea dsiciplinară a judecătoarei, iar în perioada următoare, inspectorii judiciari îi vor lua o declarație Ancuței Popoviciu care va avea posibilitatea să se apre în fața acuzațiilor.

Între timp, aceasta judecă în continuare 2 Mai, în ciuda controverselor create în jurul ei. De altfel, a făcut recent și o cerere șoc la CSM, respectiv a cerut să fie transferată de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Sectorului 2 București sau la Judecătoria Constanța.

Citește și: AUDIO| Momentul uluitor în care judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu întreabă dacă un mort este prezent

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Protest inedit la Eurovision! Televiziunea belgiană a întrerupt transmisiunea pentru a lansa un mesaj împotriva Israelului

Publicat

in

De

Televiziunea belgiană a întrerupt pentru scurt timp transmisiunea Eurovision pentru a lansa un mesaj împotriva Israelului. Televiziunea a protestat astfel față de războiul din Gaza.

Decizia organizatorilor Eurovision de a permite participarea Israelului la concurs, în ciuda solicitărilor ca națiunea să fie îndepărtată, a provocat o serie de proteste.

Miercuri, concurentul israelian a fost huiduit de public în timpul repetițiilor de la Malmo, iar joi a avut loc un protest amplu. Alte manifestații de stradă ar putea avea loc vineri și sâmbătă.

De asemenea, postul de televiziune care transmite concursul muzical în Belgia a întrerupt emisia în timpul semifinalelor pentru a lansă un mesaj împotriva Israelului.

„Condamnăm încălcările drepturilor omului de către statul Israel. Mai mult, Israelul distruge libertatea presei. De aceea întrerupem emisiunea pentru o clipă. Încetarea focului acum. Opriți genocidul”, a fost mesajul afișat pe ecranele tv, potrivit Sky News.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Maghiarii de la OTP Bank anunță profit în primul trimestru în România

Publicat

in

De

OTP Bank România a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net consolidat de două milioane lei, informează banca printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, rezultatul a fost influenţat de un nivel mai redus al veniturilor faţă de trimestrul anterior, de creşterea cheltuielilor operaţionale şi de noul impozit introdus în sectorul bancar începând cu 2024, care determină banca să plătească suplimentar 2% din cifra de afaceri. În consecinţă, valoarea impozitului a depăşit 13 milioane lei faţă de 5 milioane lei în trimestrul precedent.

Profitul operaţional înregistrat în primele trei luni din 2024 a fost de 45 milioane lei, cu 34% mai mic comparativ cu trimestrul al patrulea al anului trecut, ca urmare a scăderii cu 5% a venitului total şi a creşterii cu 7% a cheltuielilor operaţionale, în mare parte datorită contribuţiei la fondul de garantare a depozitelor, recunoscută în luna ianuarie.

“Primele trei luni ale anului 2024 au subliniat încă o dată, capacitatea OTP Bank România de a naviga ferm pe valul provocărilor economice actuale, demonstrând capacitatea de rezilienţă şi angajamentul de a livra operaţiuni solide, stimulând astfel creşterea şi menţinându-şi dedicarea în a-şi servi clienţii. Consolidarea bazei de clienţi, alături de o creştere robustă a depozitelor de retail, precum şi o poziţie solidă a capitalului reflectă faptul că banca rămâne fermă în angajamentul său pentru o creştere sustenabilă şi de menţinere a unei poziţii financiare solide. Contextul fiscal şi operaţional dificil pe care l-am întâmpinat are impact direct asupra rezultatelor, însă echipa a răspuns prin adaptabilitate şi acelaşi angajament în a oferi servicii bancare de calitate, asigurând stabilitatea şi continuitatea operaţiunilor şi a serviciilor pentru clienţi. Sunt mândru de această abordare constructivă a întregii echipe pentru continuitatea şi optimizarea afacerii, în special pe parcursul procesului de vânzare”, a declarat Gyula Fater, CEO OTP Bank România, citat în comunicat.

Veniturile nete din dobânzi s-au redus cu 4% faţă de trimestrul anterior, înregistrând o valoare de 177 milioane lei, ca rezultat al diminuării volumului de credite nou acordate, în contextul bancar general caracterizat de rate ridicate ale dobânzilor şi de scăderea stocului actual de credite. Veniturile nete din comisioane şi taxe au crescut cu 41%, ca efect de bază al reversării penalităţilor pentru contractele reziliate anticipat în trimestrul precedent, ale companiei de leasing din cadrul grupului, în timp ce alte venituri au scăzut cu 30% datorită normalizării veniturilor din schimburi valutare, acestea crescând în trimestrul al patrulea ca urmare a efectelor sezoniere.

Costul total al riscului a scăzut cu 19% comparativ cu trimestrul anterior ajungând la -29 milioane lei, fiind influenţat de scăderea cu 16% a provizioanelor pentru pierderi din activitatea de creditare, în timp ce costurile cu alte riscuri au fost aproape de zero la finalul perioadei.

Volumul creditelor performante a scăzut cu 3% faţă de trimestrul anterior, în urma reducerii cu 2% a creditării clienţilor retail, cu 3% a creditării clienţilor corporate şi a diminuării cu 6% a activităţii de leasing. Cererea de credite de nevoi personale şi de credite imobiliare a rămas stabilă, în timp ce pe segmentul corporate, ritmul de creditare a încetinit, în conformitate cu evoluţia pieţei.

Volumul depozitelor s-a redus cu 2% comparativ cu ultimul trimestru din 2023, însă la nivel anual creşterea înregistrată a fost de 14%, datorită majorării cu 17% a depozitelor retail şi cu 10% a depozitelor corporate. Comparativ cu trimestrul anterior, volumul depozitelor corporate s-a redus cu 10%, întrucât trei depozite la termen ale clienţilor mari au ajuns la maturitate.

În conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 19,7 miliarde lei, un nivel stabil comparativ cu cel din 2023.

PE de altă parte, în primul trimestru al acestui an, OTP Group a înregistrat un profit consolidat de 240 miliarde forinţi (3,073 miliarde lei). Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (50 miliarde forinţi/ 636 milioane lei), DSK Bank din Bulgaria (43 miliarde forinţi/ 557 milioane lei), Slovenia (26 miliarde forinţi/ 337 milioane lei), Rusia (29 miliarde forinţi/376 milioane lei), Ucraina (16 miliarde forinţi/207 milioane lei), Croaţia (19 miliarde forinţi/ 238 milioane lei), Serbia (20 miliarde forinţi/261 milioane lei), Muntenegru (5 miliarde forinţi/68 milioane lei), Albania (5 miliarde forinţi/64 milioane lei), Moldova (3 miliarde forinţi/32 milioane lei) şi subsidiara din Uzbekistan (11 miliarde forinţi/143 milioane lei).

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate. După patru ani de creştere constantă şi considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank România trece către un proces de consolidare a portofoliului şi operaţiunilor. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

OTP Group este unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creştere şi unul dintre liderii din regiunea Europei Centrale şi de Est. Cu peste 41.000 de angajaţi în prezent, în 12 ţări din regiunea ECE şi Asia Centrală, Grupul oferă servicii financiare universale pentru peste 17,5 milioane de clienţi. Fiind cel mai activ integrator din sectorul bancar din regiunea Europei Centrale şi de Est, Grupul a achiziţionat şi integrat cu succes 23 de bănci de la începutul anilor 2000 şi până în prezent. Banca este lider de piaţă în Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Slovenia. OTP Group are sediul central în Ungaria şi este listat la Bursa de Valori din Budapesta din anul 1995.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend