Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Colonel Berevoescu Nicolae-Alin a fost numit în funcția de inspector șef al ISU Argeș

Publicat

in

În urma promovării concursului organizat pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş, începând cu data de 07 mai a acestui an, colonel Berevoescu Nicolae-Alin a fost numit pe funcția amintită anterior.

În parcursul carierei, domnul colonel a demonstrat că profesia de pompier este o vocație, privind activitatea unui salvator din mai multe perspective, iar misiunile pe care le-a desfășurat au format un bun profesionist.

Și-a început cariera în Arma Pompieri în anul 2000, când a fost admis în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza„ – Facultatea de Pompieri, iar la 5 ani după aceea a primit repartiție la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei„ al județului Brașov.

A fost comandantul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei„ al județului Brașov, funcție ocupată până în anul 2009, când s-a mutat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae„ al județului Argeș. Aici și-a desfășurat activitatea în cadrul Structurii de Securitate, apoi comandant la Secția de Pompieri Costești în anul 2010, iar în anul 2017 a fost împuternicit Șeful Centrului Operațional Județean și ulterior, în următorul an, a promovat concursul de ocupare a funcției de prim-adjunct al inspectorului șef în cadrul comenzii unității.

Totodată perfecționarea profesională a fost dobândită și prin absolvirea cursurilor pentru „Comandant Operaţiuni de Salvare – Director de Salvări Medicale”, „Managementul Situațiilor de Urgență”, dar și a masterului în „Hidrodinamica şi gazodinamica maşinilor şi instalaţiilor” de la Universitatea Politehnică Bucureşti – Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend