Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FIX ÎN PIX | Atenție: Ion Georgescu a băgat fisa! Urmează spălarea și albirea ?

Publicat

in

Nu știu cum se face dar cam toate previziunile mi se adeveresc. Spuneam într-o emisiune televizata, acum aproape 2 luni, că plecarea lui Alin Călinescu de sub aripa PSD direct pe trambulina PNL catre primăria Mioveni reprezinta, de fapt, o afacere dubioasă între edilul Georgescu și trupa Alinei Gorghiu în urma căreia ambele părți ies în câștig. Sau ar trebui…

La momentul acela multi imi spuneau: ” Coane, ești nebun!” iar eu le replicam ” Aveți răbdare și veți vedea că Alin Călinescu este moneda de schimb prin intermediul careia Georgescu va primi o curățire impecabilă în justiție”. Eh, prinsă cu agitația preelectorală, lumea nu a observat că aproape instant după ce moneda de 1 Călinescu a fost oferită de Georgescu, deciziile magistraților s-au schimbat imediat. Clar, moneda de 1 Călinescu e valoroasă, avea un curs de schimb extrem de favorabil și pentru PNL, și pentru fostul edil. La un moment dat, Ion Georgescu, prin aparițiile sale pe FB, a crescut inteligent, recunosc, valoarea monedei de 1 Calinescu. Ba, mai mult, cu referire către foștii săi colegi din PSD dar și cu viclenia-i specifică, fostul edil dădea de înțeles că e foarte posibil să candideze pentru încă in mandat, tranformând totul intr-un fel de licitatie tensionată la maxim cu doi ofertanți: hai, care dă mai mult? PNL, o dată, PNL de două ori…. Adjudecat de PNL. Adjudecat, judecat?

Hmmm… Ieri seară a venit confirmarea că Ion Georgescu a bătut palma pentru 1 Călinescu supraevaluat cu PNL, partid care are pâinea și cuțitul în justiția din România. Iar Georgescu are belele mari cu legea dar și o vârstă la care trebuie să stea la umbra nucului, nu la cea a zidului. “Votați Alin Călinescu”, mesajul clar transmis asear[ de Georgescu, va aduce PNL cel puțin 1000 de voturi iar edilului o foarte posibilă spălare de păcate prin sălile de tribunal. Alina Gorghiu va continua la Ministerul Justitiei până spre toamnă dar, drace, PSD va rămâne la butoane pe local tot până in toamnă… Cea din 2028. Pe 9 iunie, seara, ar putea începe adevăratul război cu de toate dacă Alin Călinescu NU va câștiga primăria Mioveni. Dar dacă va câștiga? Ion Georgescu băgat fisa! Urmează spălarea și albirea acestuia?

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend