Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De Ziua Sănătății, Florin Cîțu LAUDĂ accesul echitabil la tratament medical: în România, starea bolnavilor cronici s-a agravat în pandemie

Publicat

in

Premierul Florin Cîţu a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii în care apreciază efortul depus de medici şi personalul medical pentru combaterea pandemiei. ”Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat”, a transmis premierul, conform News.ro.

Citește și: Bolnavii non-COVID acuză o penurie cronică de medicamente vitale

“Marcăm astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii, consacrată conştientizării unor probleme de sănătate publică prioritare la nivel global în viziunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Tematica aleasă pentru anul acesta pune accent pe accesul echitabil la servicii de sănătate, obiectiv foarte important mai ales în contextul pandemiei prin care trecem din cauza unui virus care nu ţine cont de nivelul de dezvoltare economică. Acces echitabil presupune existenţa unui sistem sanitar funcţional, la standardele prezentului, dar şi solidaritate şi responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii şi întreg personalul sanitar sunt adevăraţii eroi ai acestei perioade şi le mulţumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătăţii şi a vieţii”, a transmis, miercuri, premierul Florin Câţu.

Potrivit acestuia, ”efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat”.

”O singură acţiune, un singur om sau o singură ţară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus. România este atât parte a efortului, cât şi printre beneficiarii solidarităţii europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-am primit şi vom continua să le primim în lunile următoare. Este însă nevoie de noi toţi ca să câştigăm această luptă, să facem tot ce ţine de fiecare pentru a ne proteja de virus, pentru a-i proteja şi pe ceilalţi. Suferinţa celor care s-au îmbolnăvit, vieţile curmate de virus, dar şi costurile economice şi sociale de până acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra soluţiilor pe care le avem la îndemână pentru a ieşi cât mai curând posibil din această criză sanitară”, a mai transmis premierul.

Acesta consider importantăsolidaritatea pentru a reduce presiunea pe sistemul medical.

”Revenind la tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătăţii, accesul echitabil la servicii de sănătate, consider important să ne mobilizăm pentru a reduce presiunea pe care o pun infectările cu noul coronavirus asupra sistemului sanitar, oferindu-le şi pacienţilor non-COVID-19 şansa la sănătate”, a încheiat premierul.

În 7 aprilie se marchează Ziua Mondială a Sănătăţii.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Produsele care apar pe rafturile supermarketurilor după 50 de ani de la ‘dispariție’ stârnesc un val de controverse

Publicat

in

De

Sticlele de vin de dimensiuni mici, cât o halbă, vor fi disponibile în supermarketurile din Marea Britanie începând cu luna septembrie, conform noilor reguli comerciale post-Brexit. Această decizie vine ca urmare a introducerii unui nou format de 568 ml, care se va alătura măsurilor de 200 ml și 500 ml deja existente, anunțate de guvern în luna decembrie a anului trecut.

Înainte ca Marea Britanie să adere la Piața Comună Europeană în 1973, sticlele de vin cât o halbă – 568 de ml,  erau vândute în Regatul Unit, însă producția acestora a încetat din cauza neconformității cu normele UE privind măsurile și greutățile.

Kevin Hollinrake, ministrul pentru Întreprinderi, Piețe și Întreprinderi Mici, a subliniat că cele șapte modificări aduse dimensiunilor vinurilor preambalate vor sprijini sectorul vinicol britanic, oferind noi oportunități pentru inovație și diversificare.

Cu toate acestea, Patrick Grady de la SNP (n.r. Partidul Național Scoțian) a exprimat îndoieli cu privire la cererea pentru aceste sticle de vin de dimensiuni mici și a sugerat că această decizie ar putea fi unul dintre beneficiile discutabile ale Brexitului, potrivit Daily Mail.

În replică, Hollinrake a afirmat că industria vinicolă a Marii Britanii este în plină expansiune, cu peste 900 de podgorii în întreaga țară, care au produs 12,2 milioane de sticle de vin în 2022. El a subliniat că noile reglementări post-Brexit oferă noi opțiuni, inclusiv o legislație care aliniază dimensiunile existente ale vinurilor preambalate, atât liniștite, cât și spumante, pentru a fi vândute în cantități de 200 ml și 500 ml, pentru care există deja o cerere semnificativă.

În ciuda criticii aduse de Grady, guvernul a rămas ferm în privința deciziei sale, iar Kemi Badenoch, secretarul pentru afaceri, a subliniat că vânzarea de halbe de vin reprezintă o opțiune pentru consumatori și că aceștia nu sunt obligați să le cumpere dacă nu le doresc.

Citeste mai mult

NATIONAL

China a lansat o sondă pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii

Publicat

in

De

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, poate fi vizitată acum după programul de vară

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend