Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce se întâmplă cu o colecție de artă contemporană

Publicat

in

​Diversă prin conținut și formă, reunește artiști consacrați, dar și din ultima generație, prezenți în colecții private și în expoziții publice naționale și internaționale, se remarcă prin prețuri accesibile și apare rar în piața românescă de artă – acestea sunt doar câteva dintre atributele care definesc colecția de artă contemporană care este scoasă la licitație săptămâna viitoare, marți, 12 aprilie. ,,Studiu și Pasiune”. Licitația unei Colecții de Artă Contemporană este evenimentul care reunește maeștrii Corneliu Baba, Sabin Bălașa sau Ștefan Câlția, dar și sculptorii Ion Iancuț, Ion Irimescu sau Marcel Guguianu.

L’ange et l’angelot – Georges MaziluFoto: Artmark

Caracterul colecției și valoarea conservatoare a prețurilor de pornire al operelor de artă oferă posibilitatea colecționarilor la început de drum, investitorilor sau celor interesați de surse alternative de plasare a banilor să achiziționeze operele unor artiști din aceeași perioadă sau o suită de lucrări semnate de același artist, întregindu-și o colecție care, de cele mai multe ori, se vinde ulterior treptat în componente separate. Exemple în acest sens sunt operele realizate de Corneliu Baba – „Dumitrițe”, cu prețul de pornire de 5.000 de euro sau „Veneția”, care are prețul de pornire de 4.000 de euro, lucrările semnate de Constantin Piliuță – „Arlechin”, cu prețul de pornire de 4.000 de euro sau „Violete”, cu prețul de pornire de 3.000 de euro, dar și sculpturile făurite de maestrul Marcel Guguianu: „Ciocârlia” sau „Elan”, care au un preț de pornire de 3.000 de euro fiecare sau „Cuplu” și „Briseis”, cu un preț de pornire de 1.500 de euro.

Valorificarea prin licitație a unei astfel de colecții, diverse dar și accesibile, pune în evidență funcția artei de tezaurizare pentru tinerii colecționari sau pentru cei care intenționează să înceapă o colecție de artă, indiferent de vârstă, dând posibilitatea să achiziționeze la prețuri avantajoase opere cu potențial de creștere a valorii în timp, precum sunt cele semnate de artistul Georges Mazilu, a cărui ultimă adjudecare a avut loc în cadrul Licitației de Primăvară – „Dansul arlechinilor” (pentru 12.000 de euro). Mazilu este prezent în cadrul evenimentului din 12 aprilie cu lucrarea „L’ange et l’angelot”, care are un preț de pornire de 4.000 de euro.

Studiu și Pasiune”. Licitația unei Colecții de Artă Contemporană va avea loc marți, 12 aprilie, ora 19:00. Operele din cadrul colecției pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță în regim gratuit, în intervalul orar 10:00-20:00.

Expoziția unei Colecții de Artă Contemporană

Articol susţinut de A10 by Artmark

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Țeapa virală care se dă în România: O treime din români sunt victime sigure!

Publicat

in

De

Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din România, rezultând, printre altele, că aproximativ o treime dintre cei care au răspuns, atunci când fac cumpărături online, nu verifică dacă pagina magazinului este reală şi nu sunt atenţi la recenziile lăsate de alţi cumpărători.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis, vineri, AGERPRES, studiul a avut ca obiectiv şi identificarea vulnerabilităţilor

Un alt scop a fost acela de a sprijini demersurile preventive îndreptate spre creşterea nivelului de conştientizare a utilizatorilor de internet cu privire la ameninţările cibernetice şi la măsurile pe care le pot lua pentru a se proteja, menţionează sursa citată, care adaugă că studiul a avut ca motivaţie datele existente pe plan internaţional, care arată o incidenţă crescută a actelor infracţionale din sfera cibernetică în rândul adulţilor. Cercetarea a urmărit descrierea comportamentelor de utilizare a internetului, cu precădere a celor care reprezintă vulnerabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa online, precum şi identificarea celor mai frecvente infracţiuni cu care se confruntă utilizatorii de internet. Astfel, dintre cei care utilizează internetul în mod curent, 84,3% citesc e-mail-uri şi ştiri, iar 80,6% accesează reţelele de socializare, acestea fiind cele mai frecvente activităţi desfăşurate.

Totodată, aproximativ 50% dintre respondenţi cumpără sau vând bunuri şi servicii online, folosesc servicii de online banking, se uită la filme şi seriale sau achită facturi.

88,8% dintre respondenţi consideră că sunt foarte bine sau relativ bine pregătiţi pentru a utiliza internetul în siguranţă, fără a deveni victima unor infracţiuni, însă analiza răspunsurilor arată că nu toţi iau măsurile de siguranţă necesare.

Atunci când fac cumpărături online, aproximativ o treime dintre respondenţi nu sunt atenţi la recenziile lăsate de alţi clienţi/cumpărători, nu verifică dacă pagina magazinului este reală şi nu verifică elementele de siguranţă ale site-ului. De asemenea, studiul arată că majoritatea persoanelor care folosesc internetul zilnic înţeleg riscurile pe care anumite comportamente din mediul online le au, dar minimizează pericolele.

Astfel, aproximativ 14% dintre utilizatori cred că nu este deloc periculos să posteze pe reţelele de socializare fotografii personale sau să se conecteze la reţelele publice de wi-fi, una din zece persoane consideră că nu este deloc periculos să descarce conţinut piratat, iar 8,8% dintre persoanele chestionate ignoră riscurile păstrării parolelor de acces la diferite conturi online în fişier stocate pe dispozitive conectate la internet. Când au fost întrebaţi despre măsurile elementare de siguranţă, 90,1% au afirmat că nu deschid linkuri primite de pe adrese de email necunoscute, 89,9% evită să furnizeze date personale pe diverse site-uri sau prin intermediul reţelelor de socializare (83,2%)

Referitor la măsurile de siguranţă în timpul navigării pe internet, 39,5% dintre utilizatorii care folosesc internetul în fiecare zi nu obişnuiesc să îşi schimbe periodic parolele, iar 42,1% dintre respondenţi recunosc că folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe conturi, arată IGPR. Ca o măsură suplimentară de protecţie, doar 27,4% dintre utilizatori folosesc autentificarea în doi paşi, în timp ce 18,9% preferă să folosească servicii care nu îi obligă să implementeze această măsură de siguranţă.

În ceea ce priveşte victimizarea prin intermediul internetului, 40,6% dintre respondenţi au afirmat că nu s-au confruntat cu niciuna dintre situaţiile de victimizare referitoare la postări/comentarii rasiste/instigatoare la ură faţă de alţi oameni, apariţia unor materiale de natură pornografică, încercarea unor persoane de a le determina să le ofere detaliile cardului sau ale contului.

Într-o mare pondere (62,2%), respondenţii studiului au afirmat că în cazul în care ar deveni victima unui atac cibernetic, ar apela la ajutorul poliţiei, fapt care arată că majoritatea persoanelor chestionate au încredere şi înţeleg să sesizeze aceste fapte autorităţilor.

Circa 40% din cei chestionați fac cumpărături pe internet

Astfel, peste 80% dintre respondenţi folosesc internetul pentru informare şi socializare, aproximativ jumătate dintre aceştia utilizează internetul pentru realizarea de achiziţii, internet banking sau achitarea de facturi, iar majoritatea utilizatorilor de internet declară că au o atitudine foarte precaută cu privire la achiziţiile de jocuri sau tranzacţii cu criptomonede.

Cu toate acestea, atunci când au fost rugaţi să îşi evalueze competenţele digitale, nouă din 10 utilizatori apreciază că sunt bine sau foarte bine pregătiţi să folosească internetul în siguranţă.

Totodată, Poliţia Română atrage atenţia asupra faptului că doar patru din 10 internauţi nu schimbă periodic parolele conturilor pe care le gestionează şi folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe conturi, un sfert dintre respondenţi utilizează autentificarea în doi paşi doar pentru conturile unde acest lucru este obligatoriu, iar mai mult de o treime nu instalează un antivirus pe dispozitivele pe care le folosesc.

Citeste mai mult

NATIONAL

Patru tineri rătăciţi în Masivul Parâng, unii în pantaloni scurţi într-o zonă cu zăpadă, recuperaţi de salvamontişti

Publicat

in

De

Patru tineri care s-au rătăcit în Masivul Parâng, fără a fi echipaţi corespunzător – unii în pantaloni scurţi, deşi în zonă este zăpadă -, au fost recuperaţi de salvamontiştii hunedoreni, ei fiind găsiţi în uşoară hipotermie şi epuizaţi. Salvamontiştii recomandă alegerea unor trasee corespunzătoare pregătirii fiecăruia şi echiparea corespunzătoare, potrivit news.ro

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Hunedoara, salvamontiştii din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont  Hunedoara şi Serviciului Salvamont Petroşani au fost solicitaţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru recuperarea a patru tineri, rătăciţi, plecaţi pe un traseu spre lacul Mija din Masivul Parâng.

”Tinerii au avut o şansă foarte mare, având semnal la telefon într-o zonă foarte sălbatică şi foarte accidentată, au sunat la Salvamont şi au dat locaţia. Au fost îndrumaţi telefonic spre poteca care duce spre creastă şi, în acelaşi timp, un echipaj a plecat spre ei. Tinerii nu erau echipaţi corespunzător, uşor hipotermici şi epuizaţi, urcând pe un traseu cu 1.000 m diferenţă de nivel”, au arătat aceştia.

Tinerii au fost găsiţi în zona de creastă şi însoţiţi la Baza Salvamont Parâng, neavând afecţiuni medicale, ci doar o uşoară hipotermie.

Salvamontiştii atrag atenţia că, în această perioadă, stratul de zăpadă este încă destul de mare, la 2.000 de metri altitudine, fiind recomandat echipament de iarnă şi abordarea unor trasee corespunzătoare cu pregătirea fizică şi tehnică a fiecăruia.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend