Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Capitalul societății municipale Trustul de clădiri Metropolitane, majorat cu 40 de milioane lei

Publicat

in

Capitalul societății municipale Trustul de clădiri Metropolitane a fost majorat cu 40 de milioane lei până la suma de 77, 2 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de Consiliul Genral. Banii vor veni de la Primăria Capitalei. Din acești bani, 18 milioane lei merg pentru investiții, iar 22 de milioane pentru plata datoriilor.

”Societatea TRUSTUL DE CLĂDIRI METROPOLITANE BUCUREȘTI S.A realizează lucrări de construcție la obiective de interes major pentru dezvoltarea orașului, cum ar fi Pasaj Doamna Ghica, Supralărgire Prelungirea Ghencea și Imobil locuințe S+P+11E situat în Prelungirea Ghencea nr. 322-326 cu destinație finală locuințe sociale. Situația economică în care se află la acest moment, generată de lipsa încasarilor aferente facturilor de lucrări emise, impune intervenția actionanlor în vederea stingerii pasivului precum și dotarea specifică continuării lucrărilor”, se arată în anexele aferente proiectului de hotărâre.

Tot acolo este descrisă situația dificilă a societății.

”Că urmare a faptului că societatea a traversat o perioada de aprox. 7 luni (septembrie 2020 – iunie 2021) în care nu a încasat contravaloarea facturilor emise pentru lucrările realizate, s-a produs un blocaj în circuitul financiar, în sensul imposibilității de plata a facturilor emise de furnizorii de produse, servicii și lucrări, aspect ce a general imposibilitatea continuării lucrărilor și generarea de venituri. De asemenea, în această perioada s-au acumulat cheltuieli curente precum cheltuieli de natură salarială, utilități și cheltuieli de funcționare. Numeroși fumizori au acționat în judecată societatea și au obținut/urmează să obțină hotărâri judecătorești prin care Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A să fie obligat la plata debitelor restante, urmând că aceste hotărâri să fie puse în executare și instituite popriri pe conturile societății, societatea urmând a fi obligată să achite și cheltuielile de executare. Împotriva Trustului de Clădiri Metropolitane București a fost solicitată și deschiderea procedurii de insolvență pentru suma de 7. 848. 596, 03 lei. A fost fncheiat un acord de eșalonare a datoriei pe o perioada de 6 luni, societatea fiind nevoită să achite lunar suma de 700. 000 lei, riscând altfel că întreaga datorie neachitată să fie declarată scadență anticipat, iar demersurile de recuperare prin intermediul instanțelor de judecată să fie reluat”, se mai arată în document.

Pentru a ieși din această situație, societatea are nevoie de 40 milioane lei.

”În vederea stingerii datoriilor și dotării societății cu utilaje specifice obiectului de activitate (utilaje care, pe moment, sunt închiriate de la alte companii cu costurile aferente) Trustul de Clădiri Metropolitane București are nevoie de suma de 40. 000. 000 lei, astfel: 22. 000.000 leipentru achitarea datoriilor și suma de 18.000. 000 lei pentru dotări. Suma adusă că aport la capitalul social va permite societății să achite parte din datoriile acumulate și continuarea activității, precum și să achiziționeze utilajele și dotările necesare realizării lucrărilor”, se mai arată în anecxele hotărârii adoptate.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

JO 2024: Sportivii din Ucraina, sfătuiți să evite orice contact cu rușii la Paris

Publicat

in

De

Sportivii ucraineni au fost îndemnaţi de şefii lor să nu aibă niciun contact cu omologii lor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris din vara acestui an, relatează The Guardian.

Jocurile Olimpice de la ParisFoto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Ucraina ameninţase că va boicota Jocurile după ce Comitetul Olimpic Internaţional a decis că ruşii şi belaruşii care nu susţin în mod deschis invadarea Ucrainei şi nu au legături în armată pot concura ca neutri.

Kievul a optat acum să participe, fără tragere de inimă.

Însă, conform recomandărilor publicate joi, orice contact cu „reprezentanţii statelor agresoare” în interiorul şi în afara locurilor olimpice este descurajat. Acest lucru este menit să evite posibile „provocari”, conform Kyiv Independent.

De asemenea, sportivii ucraineni nu ar trebui să ia parte la discuţiile cu olimpicii din Rusia şi Belarus pe reţelele de socializare, a declarat Comitetul Olimpic Ucrainean.

Pentru ceremoniile de premiere, ucrainenii sunt îndemnaţi să păstreze distanţa faţă de ruşi sau belaruşi şi să evite distribuirea de fotografii sau videoclipuri.

De asemenea, sportivii ucraineni ar trebui să se abţină de la conferinţe de presă comune, interviuri şi transmisiuni în direct, cu excepţia cazului în care acestea au legătură directă cu competiţia, transmite News.ro.

Într-o altă recomandare, Comitetul Olimpic al Ucrainei doreşte ca sportivii săi să raporteze încălcările cerinţei de neutralitate de către ruşi şi belaruşi.

Jocurile Olimpice de vară sunt programate să aibă loc în capitala Franţei în perioada 26 iulie – 11 august.

Citeste mai mult

NATIONAL

„Absolut intolerabil și inacceptabil”: Germania spune că a fost ținta unui atac cibernetic rusesc

Publicat

in

De

Berlinul a acuzat vineri hackerii ruși susținuți de Moscova de un atac cibernetic „intolerabil” asupra unor membri ai Partidului Social-Democrat din Germania și a avertizat că acesta nu va rămâne fără consecințe, transmite France Presse.

Annalena BaerbockFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Astăzi putem spune fără dubiu că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care este dirijat de serviciile de informații rusești”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, într-o conferință de presă din Australia.

„Cu alte cuvinte, acesta a fost un atac cibernetic susținut de Rusia împotriva Germaniei și este absolut intolerabil și inacceptabil”, a adăugat ea, promițând că vor exista „consecințe”.

Ancheta federală privind acest atac, care a vizat SPD în ianuarie 2023, tocmai a fost finalizată, a precizat ministrul, fără a da alte detalii.

Baerbock a făcut aceste declarații după o întâlnire la Adelaide cu omologul său australian Penny Wong, care s-a declarat „profund tulburată” și a asigurat Germania că țara sa o sprijină.

„Ne-am alăturat deja Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei și Noii Zeelande în privința atribuirii unor activități cibernetice maligne către APT28″, a declarat Wong.

Grupul APT28, cunoscut și sub numele de Fancy Bear, este acuzat de zeci de atacuri cibernetice în întreaga lume.

În 2023, agenția de securitate informatică a Uniunii Europene a luat act de informații apărute în presa germană potrivit cărora un oficial SPD ar fi fost ținta unui atac cibernetic „care ar fi putut duce la o posibilă scurgere de date”.

Aceste informații dezvăluiau „semne concrete” de origine rusă, potrivit agenției.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend