Conecteaza-te cu noi

Campulung

În aşteptarea verdictului, primarul Călin Andrei declară „Condamnarea mea înseamnă condamnarea municipiului!”

Publicat

in

Mai sunt doar câteva ore până la aflarea verdictului în procesul început în anul 2011 şi în care şi primarul Câmpulungului, Călin Andrei, este acuzat de DNA în dosarul „Zeus – Bani europeni pentru şcoli”. Acest lucru a încins spiritele în şedinţa Consiliului Local ce a avut loc azi la Câmpulung.
Întărâtat de consilierul local social – democrat Nicolae Dumitrescu, primarul Călin Andrei a tras izbucnit: „Ascultaţi-mă ce vreau să vă spun. Nu o iau ca pe o ameninţare. Apreciez faptul că mâine (n. red. 30 ianuarie 2015) aşteptaţi acelaşi verdict pe care îl aştept şi eu. Condamnarea mea înseamnă condamnarea municipiului! Nu am făcut altceva decât să respect legislaţia, la momentul respectiv şi am acţionat în baza documentelor emise de Guvernul României şi de Ministerul care a elaborat ghidul solicitantului şi de hotărârile Consiliul Local. Nu am făcut altceva nimic, decât să semnez două documente standard”.
Ziua de 30 ianuarie 2015 este aşteptată de mulţi. Odată de grupul ce-l susţine pe primarul Călin Andrei, şi pe de altă parte de grupul care de patru ani aşteaptă la să-l vadă „legat”. Cert est că numai instanţa Curţii de Apel Bucureşti este singura care dă verdictul final în dosarul în care şi primarul Câmpulungului a picat ca inculpat doar pentru că a dorit să rezolve şi acoperişul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, acoperiş afectat de ploi.
Aşa cum am spus şi la început mai sunt doar câteva ore până ce apele se vor mai linişti în culisele politic de la Câmpulung.
Toată agitaţia ţine încă din 2011, de când se tot aşteaptă un verdict în unicul dosar în care primarul Călin Andrei are calitatea de inculpat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend