Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală: ‘Mărfuri susceptibile de contrafacere, de aproape 306.000 de lei, reţinute de inspectorii vamali’

Publicat

in

Inspectorii vamali constănţeni au reţinut mărfuri susceptibile de contrafacere în valoare de aproximativ 306.000 de lei, informează luni Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

“În data de 16 martie 2022, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, au reţinut 1.560 de bucăţi diverse bunuri (ceasuri smart, aspiratoare, filtre aer, camere auto, căşti audio etc.) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Xiaomi. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 306.000 lei”, potrivit unui comunicat al ANAF, remis AGERPRES.

Conform prevederilor Regulamentului UE nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, potrivit Agerpres.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Caz halucinant: Pacient cu accident vascular, transferat cu elicopterul la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici

Publicat

in

De

Un pacient cu accident vascular a fost transferat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici. Practic, în tot Centrul Universitar Cluj nu s-a găsit o clinică unde să fie operat, fie din lipsa de personal, fie de tehnică, potrivit presei locale.

Pacientul în vârstă de 47 de ani a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut. El a fost transferat cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Motivul transferului a fost faptul că nu a putut fi operat la Cluj din lipsă de medici sau de kit-uri necesare extragerii cheagului, potrivit Știri de Cluj.

Este pentru prima dată când o astfel de solicitare către spitalul din Suceava vine de la un centru universitar

Din aceste motive, pacientul a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională.

Practic, tot Centrul Universitar Cluj nu a fost în stare să găsească unde să fie operat pacientul și a fost nevoie ca acesta să fie transferat la Suceava.

Citeste mai mult

NATIONAL

SUA riscă să rămână fără combusitibil nuclear din Rusia. Care sunt alternativele americanilor

Publicat

in

De

Statele Unite se pregătesc din 2022 pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să înceteze să le mai vândă combustibil nuclear, iar o interdicţie în aşteptare a importurilor din Rusia va contribui la creşterea capacităţii interne de procesare a combustibilului cu uraniu, a declarat pentru Reuters un oficial de rang înalt în domeniul energiei nucleare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

UraniuFoto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia Images

Senatul SUA a adoptat marţi o legislaţie care interzice importurile din Rusia, cea mai recentă mişcare a Washingtonului de a perturba capacitatea lui Putin de a finanţa invazia în Ucraina, care a început în 2022. Interdicţia, care este aşteaptată să fie semnată de preşedintele Joe Biden, va deveni efectivă la 90 de zile după promulgarea legii, deşi aceasta permite Departamentului de Energie să emită derogări în cazul problemelor de aprovizionare.

Mişcarea a condus la temeri că Putin ar putea riposta prin îngheţarea exporturilor către SUA, crescând preţurile uraniului. Rusia a furnizat aproximativ 24% din uraniul folosit de reactoarele din SUA în 2022 şi a fost cel mai important furnizor străin.

Alternative la uraniul rusesc

Dar Kathryn Huff, secretarul adjunct al DOE pentru nuclear, care a demisionat vineri, a declarat pentru Reuters că SUA este pregătită pentru orice scenariu. „Realitatea este următoarea: în ultimii ani a existat o posibilitate foarte reală şi actuală ca Rusia să înceteze brusc să trimită uraniu îmbogăţit în Statele Unite”. Ţări precum Canada, Franţa şi Japonia vor ajuta SUA să facă faţă unei „alternative aliate” la uraniul rusesc, a spus Huff.

Şi interzicerea importurilor ar debloca 2,7 miliarde de dolari din legislaţia anterioară pentru dezvoltarea industriei interne a uraniului. „O structură pereche în care investim în noi capacităţi de conversie şi îmbogăţire şi apoi protejăm acele investiţii cu unele restricţii de import este ceea ce este necesar” pentru a reduce dependenţa de Rusia, a spus Huff, care se va întoarce la cariera universitară şi la cercetarea nucleară.

Centralele nucleare alimentează doar o dată la doi ani, iar contractele sunt încheiate cu ani în avans. Huff a spus că SUA au „aproape suficient timp” sau aproximativ trei sau patru ani, pentru a susţine o nouă capacitate de conversie şi îmbogăţire a uraniului şi pentru a înlocui importurile ruseşti.

Centrale nucleare noi

În SUA, centrala nucleară Vogtle, din statul Georgia, a fost deschisă săptămâna aceasta după ani de întârziere. Dar nu există nicio construcţie nouă, ceea ce duce la îngrijorarea că SUA nu vor putea îndeplini obiectivul lui Biden pentru 2050 de decarbonizare a economiei.

Huff se aşteaptă că următoarea centrală care va intra în funcţiune va fi Palisades, în Michigan. Holtec, proprietarul, încearcă să redeschidă o centrală nucleară pentru prima dată în istoria SUA.

Palisades s-a închis în 2022, cu 10 zile mai devreme, din cauza unei probleme tehnice. Oponenţii redeschiderii Palisades, care a fost deschisă în 1971, spun că vasul reactorului este vulnerabil la fisurare, o situaţie numită fragilizare.

Holtec, care a primit un împrumut DOE de 1,5 miliarde de dolari în martie, va trebui să recondiţioneze centrala pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA. „Mă aştept pe deplin că va funcţiona mai bine decât funcţiona înainte, odată ce vor finaliza acele renovări”, a afirmat Kathryn Huff.

Purtătorul de cuvânt al Holtec, Patrick O’Brien, a declarat că Palisades, care are încă nevoie de reautorizare, va fi supusă unor inspecţii amănunţite înainte de orice repornire.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend