Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

`Niciun motiv să ne îndoim că vaccinurile actuale nu protejează` împotriva Omicron (OMS)

Publicat

in

“Nu există niciun motiv să ne îndoim” de faptul că vaccinurile actuale nu protejează bolnavii contaminaţi cu Omicron împotriva formelor severe de COVID-19, a afirmat marţi directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, într-un interviu acordat AFP preluat de agerpres.

“Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce priveşte severitatea bolii şi spitalizarea, şi nu există niciun motiv să credem că nu ar fi cazul” cu Omicron, a explicat Michael Ryan, într-un rar interviu.
“Comportamentul general pe care îl vedem până acum nu arată nicio creştere a severităţii. De fapt, unele locuri din Africa australă raportează simptome mai uşoare”, a mai spus medicul, la fel cum declarase mai devreme pentru AFP cunoscutul om de ştiinţă american Anthony Fauci.

“Trebuie să fim foarte atenţi la modul în care analizăm” aceste date, a adăugat, totuşi, Michael Ryan, având grijă să sublinieze în mai multe rânduri că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante detectate abia pe 24 noiembrie de către autorităţile sud-africane şi care de atunci a fost identificată în zeci de ţări.

Apariţia acestei variante a provocat o oarecare panică, mai ales în Europa, care este deja pradă unui al cincilea val masiv de cazuri de COVID-19 provocate de varianta Delta.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Traian Băsescu: Avem nevoie de stagiu militar obligatoriu / Suveranimsul ne va face să luăm ordine de la China / Nu aș vota-o pe Ursula von der Leyen

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu, a susținut duminică seară, la Digi 24, că suveranismul în Europa este o greșeală care va duce la slăbirea Uniunii încât „vom ajunge ca în 20 de ani să luăm directive de la China”.

Traian BăsescuFoto: Parlamentul European

El a pledat pentru o Europă puternică și unită care să acționeze împreună cu SUA pentru a putea contracara polul de putere China-Rusia.

Totuși, fostul președinte spune cu nu ar mai vota-o pentru încă un mandat în funtea Comisiei Europene pe Ursula vor der Leyen apreciind că aceasta a avut o activitate slabă, în special în perioada pandemiei de coronavirus.

„Rusia nu trebuie să ajungă la gurile Dunării”

„Ucraina nu se poate apăra de una singură. Mă refer aici la armamentul occidental, căci nu cred că cineva le va trimite soldați. UE a făcut numeroase greșeli de la începutul războiului neînțelegând pe deplin agresiunea Moscovei. Nu cred că Ucraina își va putea recupera în întregime teritoriul pierdut. Ucraina trebuie ajutată cu toate puterile. Odesa nu trebuie să cadă și Rusia să fie împiedicată să ajungă la gurile Dunării”, apreciază fostul șef de stat.

În acest sens, Băsescu pledează pentru întărirea capacităților militare la nivelul UE, prin alocarea celor 2% „sau chiar mai mult” din PIB pentru forțele militare și pentru introducerea stagiului militar obligatoriu în România.

„SUA nu vpr abandona Europa indiferent dacă va câștiga Trump sau nu. Statele Unite au nevoie de noi la fel de mult cum avem și noi nevoie de ei. Binomul China-Rusia crește extrem de periculos și ar putea depăsi SUA ca putere militară și influență. Europa și SUA trebuie să rămână unite”, a conclzionat el.

Citeste mai mult

NATIONAL

Băsescu dezvăluie că a încurcat planurile PSD-PNL în Capitală – Sfatul pe care i l-a dat lui Cîrstoiu

Publicat

in

De

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu poate divulga dacă i-a spus sau nu medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, fiind „o discuţie privat, ca de la naş la fin”.

El a adăugat că i-a oferit finului său o soluţie abruptă şi anume „Păi ei te-au pus, ei să te retragă”. „E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a mai precizat Băsescu.

„Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată, ca de la naş la fin. În orice caz, gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o, nu la una moale. «Păi ei te-au pus, ei să te retragă». De ce să spună – «ne-a fugit candidatul pe trotuar»? E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă i-a spus medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din competiţia pentru Primăria Capitalei, duminică la Digi 24.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend