Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Află cum poți deveni unul dintre viitorii lideri ai industriei ospitalității chiar de la reprezentanții universităților elvețiene de top, care vin la București

Publicat

in

​Creșterea puterii de cumpărare a consumatorilor la nivel mondial și inovația digitală au determinat o creștere record în industria ospitalității. Dacă în 2009 se lansau primele aplicații pentru hoteluri și companii aeriene, iar Instagram și iPad-urile nu existau și majoritatea oamenilor căutau destinații și oferte de vacanță în reviste, în 2019, vacanța perfectă este la îndemâna oricui, la câteva click-uri distanță.

Astfel, industria ospitalității se bucură de cea mai rapidă creștere din lume, estimându-se că turismul internațional va crește cu o medie de 4,1% până în 2020, adică un total de 1,6 miliarde de turiști. Dezvoltarea industriei va duce la o creștere exponențială a locurilor de muncă.

Conceptul de „ospitalitate” (eng. hospitality) cuprinde ansamblul principiilor și serviciilor din domeniul hotelier, care au ca scop final satisfacerea clienților din industria turismului, management și business internațional.

Industria ospitalității are un fundament puternic în Elveția, unde s-au dezvoltat centre universitare cu reputație mondială. Este și cazul Swiss Education Group (SEG), un concern educațional universitar fondat în 1982, din care fac parte cinci instituții universitare cu profil turistic.

Ce înseamnă să studiezi în domeniul ospitalității în Elveția

Educația în universitățile de profil din Elveția are o abordare practică. Filosofia profesorilor universitari este că poți învăța ceva la nivel academic, dar, pentru a atinge perfecțiunea și a înțelege cu adevărat cum funcționează lucrurile, trebuie să și practici ceea ce înveți. Cursurile cuprind teorie, dar întotdeauna este inclusă și componenta practică.

Calitatea înaltă a studiilor și reputația internațională a industriei ospitalității predate în Elveția aduc împreună nu mai puțin de 61 de naționalități diferite de studenți, care beneficiază de un mediu excelent de învățare și în afara sălilor de clasă, prin internship-uri, masterclass-uri, activități de weekend și activități de relaxare.

Excelența în turism, ospitalitatea, gastronomia și atenția la detalii sunt principiile de bază în universitățile din Elveția, însă perfecționismul educației nu exclude atmosfera de familie, mulți dintre studenți văzându-și colegii ca pe familia lor din Elveția.

Un aspect important al studiilor în domeniul ospitalității, în Elveția, este efectuarea stagiilor de practică.

„Un aspect fundamental al studiilor la Swiss Education Group este combinația dintre cunoștințele teoretice de cel mai înalt nivel, de care are nevoie un lider de mâine și experiența practică. O cheie pentru un absolvent de succes vine și din experiențele practice pe care le primește în viața reală – toți studenții trebuie să facă două internship-uri de-a lungul studiilor”, a declarat Tarek Kouatly, reprezentant SEG.

De ce să alegi industria ospitalității

Industria ospitalității este una dintre cele mai expansive și mai diversificate industrii, astfel că nu vei fi niciodată limitat în căutarea unui job, iar diploma obținută în domeniul ospitalității îți oferă acces la o serie de poziții înalte, în diferite ramuri.

Studiile în domeniul ospitalității te vor duce oriunde în lume. Poți lucra într-un hotel boutique dintr-un oraș mic, poți administra un lanț hotelier sau să gestionezi un local pe o plajă exotică. Ai libertatea de a alege stagii de practică internaționale în întreaga lume, apoi îți poți alege job-ul oriunde, în prezent fiind aproximativ 112 000 000 angajați în domeniul ospitalității, număr în continuă creștere.

Ospitalitatea va crea peste 80 de milioane de noi locuri de muncă în următorii zece ani, ceea ce înseamnă că nu numai că este în continuă dezvoltare, ci oferă și un mediu de lucru foarte de sigur. Este estimat că până în 2026, unul din nouă locuri de muncă va fi în sectorul turismului și al ospitalității.

Cu peste 89% dintre absolvenți deținând poziții de management în mai puțin de 5 ani de la absolvire, universitățile care fac parte din SEG, prin abordarea practică și pregătirea academică riguroasă, îți oferă avansul de care ai nevoie pentru a transforma job-ul într-o carieră de succes la nivel internațional. SEG este o excelentă rampă de lansare în domeniu, cu parteneriatele sale internaționale de prestigiu: Accor Hotels, Four Seasons, Marriott, Hilton, Emirates, Armani și mulți alții.

Află cum poți ajunge un specialist în domeniul ospitalității

Poate fi dificil să ajungi la informații corecte și să obții un parcurs clar de urmat pentru a ajunge unde îți dorești. De accea, Swiss Education Group vine în România pentru a organiza workshop-uri de informare adresate tuturor celor interesați să urmeze programe de licență, master, junior summer camps sau professional courses în International Business, Tourism Management, Hospitality Management, Event Management sau Arta Culinară. Evenimentele vor fi susținute de Tarek Kouatly, Head of Marketing and Development, Swiss Education Group, alături de consultanții IntegralEdu, reprezentanții oficiali ai grupului SEG în România.

În cadrul evenimentelor vor fi prezentate detaliat universitățile membre SEG și programele de studiu pe care le oferă. Participanții vor înțelege ce anume și cum studiază studenții români și internaționali în aceste universități și vor afla care sunt posibilitățile de carieră și dezvoltare din timpul studiilor și după absolvire.

Descoperă arta ospitalității și află cum poți deveni unul din viitorii lideri ai industriei ospitalității, praticipând gratuit la unul dintre evenimente – București, 2 noiembrie – HotelNovotel, 16:00 sau Craiova, 4 noiembrie – Hotel Ramada, 18:00. Te poți înscrie online, aici pe pagina evenimentului, sau direct la consultantii IntegralEdu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Activitatea cu publicul la Registrul Comerţului Bucureşti, suspendată marţi, în urma unui protest spontan

Publicat

in

De

Activitatea cu publicul este suspendată marţi la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară, după ce membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au declanşat un protest spontan, pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi de salarii.

Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)Foto: AGERPRES

“Blocul Naţional Sindical informează că, astăzi, 30 aprilie 2024, membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind şi la Blocul Naţional Sindical, au intrat în protest spontan pentru a doua zi consecutiv. Activitatea cu publicul este suspendată la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară. Acţiunea nu este organizată de SAONRC, dar membri sindicatului iau parte la aceasta.”, precizează BNS, printr-un comunicat.

Salariaţii ONRC au protestat vineri în faţa Ministerul Justiţiei solicitând majorări ale salariilor de bază şi acordarea sporului de risc şi solicitare neuropsihică. În perioada 18-22 aprilie, angajaţii au fost în grevă japoneză, iar în intervalul 23-25 aprilie au avut loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor ONRC. (Agerpres)

Citeste mai mult

NATIONAL

România a intrat în ‘viteza turbo’: proiectele gigant care schimbă total fața țării noastre

Publicat

in

De

România a intrat în viteza turbo la capitolul investiții, iar proiectele de infrastructură vor schimba, în câțiva ani, fața țării noastre. În 2024, fondurile alocate investițiilor sunt cu 70% mai mari față de aceeași perioadă din anul 2023, iar asta se vede ”în teren”. În cursul acestui an vom circula pe primii kilometri din Autostrada Moldovei și se construiește Autostrada Sibiu-Pitești, care va traversa Carpații. Sunt investiții care schimbă România, iar regula economică ne arată faptul că investițiile în proiectele de infrastructură aduc cu sine oportunități de afaceri și locuri de muncă.

Citește și: VIDEO| Se dau în circulație primii kilometri din cea mai așteptată autostradă de către toți românii

“Avem cel mai mare volum de investiții alocat din fonduri naționale și europene pentru acest an. Execuția cheltuielilor pentru investiții a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru, cu 70% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, după o ședință de lucru cu miniștri responsabili pe zona investițiilor.

Totodată, Marcel Ciolacu a anunțat menținerea ritmului alert al investițiilor pentru finalizarea proiectelor majore anul acesta. Investițiile vor continua în domenii esențiale precum infrastructura de transport, medicală, educațională, sectorul energiei și digitalizare, pentru a răspunde nevoilor cetățenilor. Totodată, Guvernul va acorda o atenție deosebită eficientizării utilizării resurselor disponibile.

Investiții record în infrastructură

Guvernul a alocat fonduri record pentru Ministerul Transporturilor, cu aproape 30% mai mult față de anul trecut. În 2023 au fost inaugurați aproximativ 80 km de drum de mare viteză cu care s-a atins pragul de 1.000 km de autostrăzi și drumuri express de pe teritoriul României. Anul acesta urmează să se inaugureze alți 180 km de drum de mare viteză, poate cele mai așteptate fiind loturile din Autostrada A7, de la Ploiești la Focșani, dar și drumul Express Galați-Brăila.

În anul 2023 România a avut investițiile de aproximativ 190 miliarde de lei, în creștere cu 16,6%, comparativ cu anul 2022, conform Institutului Național de Statistică. Totodată, anul trecut a fost primul an când am avut creștere economică bazată pe investiții, cu o alocare de 12% din PIB.

Ajutor de stat de la Comisia Europeană pentru TAROM

Comisia Europeană a aprobat planurile Guvernului României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro. Această măsură va permite companiei să își restabilească viabilitatea pe termen lung, reducând în același timp la minimum denaturările concurenței.

”Am obținut acceptul Comisiei Europene pentru a sprijini TAROM cu aproape 100 de milioane de euro! Este un brand național în care eu voi continua să cred! Cu acești bani, vrem să construim o companie modernă și eficientă, complet digitalizată și adaptată unei piețe în care concurența este mai dură ca oricând. În următorii doi ani, TAROM poate redeveni un transportator aerian capabil să-și susțină dezvoltarea prin propriile performanțe economice. Ca premier, este datoria mea să susțin o companie națională românească de tradiție. Fiindcă pentru mine și colegii mei din PSD, TAROM înseamnă simplu: Călătorește românește!, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, după anunțul Comisiei Europene.

Cu acești bani, TAROM va putea reînnoi flota de aeronave; va putea optimiza destinațiile și politicile comerciale, dar va putea aplica și unele soluții pentru eficientizarea activităților de mentenanță a aeronavelor sau va putea digitaliza compania.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend