Conecteaza-te cu noi

Campulung

Viceprimăriţa de la Cetăţeni, revocată din funcţie cu scandal

Publicat

in

8592ad1574635cdf6c64a06ef82d1a29.jpgPrimarul o acuză pe Antonella Enache de presiuni asupra consilierilor, aducând la Primărie un grup de rudari de la Valea Cetăţuii şi un avocat, pentru intimidare.
Neînţelegerile mai vechi dintre primarul comunei Cetăţeni, Ion Toader, şi viceprimarul Antonella Enache se pare că au găsit, în sfârşit, rezolvare, însă nu într-un mod convenabil de ambele părţi. Prima şedinţă de Consiliu Local a comunei Cetăţeni din 2014 a fost una destul de agitată, întrucât primele puncte pe ordinea de zi vizau revocarea din funcţia de viceprimar, deţinută din 2012, a Antonellei Enache şi alegerea noului viceprimar, care, în urma votului, a fost desemnat în persoana lui Claudiu Ciobanu.
La sugestia primarului comunei, dar şi a grupurilor de consilieri PSD şi PNL, s-a propus schimbarea din funcţie a viceprimarului, hotărârea fiind aprobată cu majoritate de voturi, chiar dacă mai mulţi săteni, majoritatea de etnie rromă, au venit să o susţină pe viceprimăriţă, apreciindu-i activitatea în comună. Oamenii prezenţi au considerat că măsura de a o înlocui pe Antonella Enache este una nedreaptă şi abuzivă, deoarece aceasta şi-a îndeplinit cu succes sarcinile ce îi reveneau.
Primarul comunei, Ion Toader, susţine că la baza înlocuirii au stat şi nemulţumirile angajaţilor sau chiar ale locuitorilor din Cetăţeni: „Nu a fost ca o sancţiune, a fost ca o schimbare politică, dar au fost şi motive suficiente, că în nici un caz nu aş fi avansat propunerea de schimbare, dacă nu aveam motive. Au fost nemulţumiri şi din partea salariaţilor, şi a oamenilor, felul cum a arătat comuna în ultimii doi ani. În mod normal, viceprimarul este administratorul comunei, i-am încredinţat atribuţiile de administrare a drumurilor, a izlazurilor, şi mi-era ruşine că treceau colegi din toată ţara prin Cetăţeni şi nu arăta nici drumul naţional cum aveam eu pretenţii, având şi peste 500 de oameni la ajutor social, care, lunar, trebuiau să presteze peste 10.000 de ore de muncă şi se ocupa personal de treaba asta şi ponta sau le trecea zilele preferenţial.”
De asemenea, Ion Toader şi-a exprimat nemulţumirea şi legat de faptul că fosta viceprimăriţă ar fi încercat să facă presiuni sau chiar să treacă la ameninţări, cei care ar fi protestat fiind chiar rromii pe care Antonella Enache i-ar fi protejat de la munca în folosul comunităţii pe care trebuiau să o presteze în contul ajutoarelor sociale: „S-a încercat să se facă o presiune asupra consilierilor, cu grupuri de presiune de la Valea Cetăţuii, cu un avocat care a venit pentru intimidare, cu ameninţări, dar, la urma urmei,  autonomia locală dă posibilitatea celor aleşi să hotărască, e o funcţie de demnitate, eşti ales, te revocă cel care te-a ales, nu e nicio problemă.”
Pe de cealaltă parte, Antonella Enache reclamă decizia luată de primar şi Consiliul Local, considerând „că a fost o demisie fără motive legale, a fost revocare că s-a spus că s-a creat o altă alianţă politică”. Fosta viceprimăriţă răspunde acuzaţiilor aduse de Ion Toader, declarându-ne că nu a făcut niciun fel de presiune şi că nu a avut nicio problemă sau vreo reclamaţie primită din partea consilierilor, angajaţilor Primăriei sau locuitorilor, iar motivul pentru care a apelat la serviciile unui avocat a fost acela de a îşi apăra interesele: „Cu un avocat normal că am venit, să îmi apăr punctul de vedere şi dreptul, fiindcă spune clar că se eliberează din funcţie dacă se face dovada că am încălcat Constituţia, legile, am prejudiciat interesele cetăţenilor, nimic din asta nu e adevărat. Dânsul  a vrut să îşi aibă majoritate în Consiliu şi atunci şi i-a atras pe cei de la PNL de partea dumnealui. Dânsul s-a supărat că am cerut în Consiliu să ni se pună la dispoziţie nişte contracte de concesionare, unde este şi dumnealui concesionar, şi concedent, şi concesionar, am făcut o sesizare la Prefectură, a venit un control şi, vezi Doamne, că eu stau să fac sesizări, dar fac în interesul cetăţeanului”. Antonella Enache va rămâne în continuare consilier local, şi se va întoarce în învăţământ, fiind hotărâtă să conteste decizia luată în privinţa înlocuirii ei. Cât despre noul viceprimar, penelistul Claudiu Ciobanu, acesta a fost ales cu 9 voturi din 13, iar Ion Toader speră într-o bună colaborare cu acesta: „Sper că şi în Consiliu va fi o atmosferă de lucru mai eficientă, şi colaborarea noastră sper că va fi bună şi am sesizat şi din partea oamenilor că ar accepta mai bucuroşi o colaborare cu Ciobanu.”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend