Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tribunalul Cluj îl obligă pe primarul Emil Boc să amplaseze plăcuţe în limba maghiară în oraş

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că magistraţii au admis o cerere de amplasare a plăcuţelor bilingve formulată de Asociaţia Minority Rights.

”Tribunalul Cluj a admis cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociaţia Minority Rights în contradictoriu cu primarul municipiului Cluj-Napoca având ca obiect obligaţia de a face. Obligă pârâtul (primarul municipiului Cluj-Napoca – n.r.) la inscripţionarea pe aceleaşi tăbliţe indicatoare a denumirii localităţii Cluj-Napoca şi în limba maternă a minorităţii etnice maghiare. Cu drept de recurs în 15 zile la Curtea de Apel Cluj”, a spus Simona Trestian.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că municipalitatea va face recurs la Curtea de Apel Cluj.

Asociaţia Minority Rights Cluj-Napoca a început în 2015 procesul prin care a cerut Tribunalulul Cluj să îl oblige pe primarul Enil Boc să amplaseze inscripţii şi în limba maghiară la intrările în municipiu.

 


Share pe Facebook



Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

Source Article from http://feedproxy.google.com/~r/MediafaxSocial/~3/7TxkS0vU-v0/tribunalul-cluj-il-obliga-pe-primarul-emil-boc-sa-amplaseze-placute-in-limba-maghiara-in-oras-16168620

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Austria recurge la teste ADN pentru a limita imigrația. Vizate sunt cererile de întregire a familiei

Publicat

in

De

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN în cazul rudelor persoanelor care beneficiază de statut de refugiat în Austria pentru a reduce afluxul de imigranţi în ţară, relatează duminică DPA, preluată de Agerpres.

Cancelarul Austriei Karl NehammerFoto: photonews.at/Georges Schneider / imago stock&people / Profimedia

Nehammer, un politician conservator, a anunţat duminică o intensificare a utilizării testelor genetice pentru a dovedi relaţiile de rudenie.

Verificările efectuate de experţi în documente şi de către oficiali în domeniul securităţii vor fi, de asemenea, înăsprite ca parte a procesului de reîntregire a familiei, a declarat el pentru agenţia austriacă de presă APA.

„Vom restricţiona reunificarea familiilor prin controale stricte”, a declarat cancelarul austriac, fără să precizeze cât de multe fraude au fost descoperite până în prezent în astfel de proceduri.

Reunificarea membrilor familiei refugiaţilor cu statut deja recunoscut a fost împiedicată de pandemia de coronavirus, iar în prezent Viena se confruntă cu o creştere uriaşă de cereri în acest sens.

Ministerul de Interne austriac a înregistrat circa 6.900 de cereri de azil în primul trimestru al acestui an. Dintre acestea, 45% au fost făcute de persoane care au primit un permis de intrare în cadrul unui program de reîntregire a familiei. Cu un an în urmă, proporţia a fost de 16%, potrivit DPA.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Cum arată Oceretîne, satul pe care rușii l-ar fi cucerit duminică: Nu se vede niciun om, nici vreo clădire rămasă întreagă

Publicat

in

De

Forțele ruse au preluat controlul asupra localității Ocheretîne din estul regiunii ucrainene Donețk, a afirmat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Oceretîne, în ruineFoto: Captura YouTube

Ocheretîne , care se află la nord-vest de fostul bastion ucrainean Avdiivka, pe care Rusia l-a cucerit în februarie, avea o populație de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de război.

Rusia a făcut progrese lente, dar constante de la cucerirea Avdiivka, o serie de sate din zonă căzând în mâinile forțelor Moscovei.

The Guardian a publicat sâmbătă imagini filmate din dronă în localitate, remarcând că în video nu se vede nicio persoană, iar nicio clădire nu pare să fi rămas neatinsă de lupte.

Cele mai multe case, blocuri de apartamente și alte clădiri par a fi avariate iremediabil, iar multe case au fost reduse la grămezi de lemn și cărămizi. O fabrică de la periferie a fost, de asemenea, grav afectată, notează sursa citată

Armata ucraineană a recunoscut sâmbătă că Rusia a câștigat un „punct de sprijin” în Ocheretîne, adăugând că luptele continuă acolo.

O bătrână de 98 de ani a fugit pe jos din Oceretîne

La începutul acestei săptămâni, o localnică din Oceretîne în vârstă de 98 de ani a parcurs 10 kilometri pe jos pentru a scăpa din localitatea atacată de ruşi.

Casa i-a fost distrusă şi rude ale ei sunt rănite, a povestit bătrâna într-o înregistrare video difuzată de poliţia ucraineană.

„Am supravieţuit acelui război (al Doilea Război Mondial) şi supravieţuiesc şi acestuia. Nu mi-a mai rămas nimic. Dar am plecat pe propriile picioare şi îmi mai rămâne Ucraina”, a spus ea.

Tot recent, scriitorul ucrainean Stanislav Aseiev, soldat în trupele de infanterie ce erau angajate în luptele din sectorul Oceretîne a scris pe rețelele de socializare că „toată industria militară rusă încearcă să ne omoare. Iar noi, blestemaţii, suntem încă vii”.

Potrivit lui Aseiev, Rusia se bazează foarte mult pe bombele ghidate pentru a distruge poziţiile ucrainene şi a înainta mai departe, în timp ce Ucraina îşi imploră aliaţii să-i ofere mai multe sisteme antiaeriene.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend