Conecteaza-te cu noi

FUN

Ce să faci și ce să nu faci de 1 martie ca să ai noroc! Iată cum ar trebui să porți CORECT mărțișorul ca să îți meargă bine

Publicat

in

A oferi un mărțișor sau o floare unei tinere nu este ceva demodat: obiceiul continuă să fie unul la modă și în zilele noastre. Există însă zone din România în care de 1 Martie, pe lângă oferirea mărțișorului, există și alte obiceiuri și superstiții extrem de interesante.

Ce sa nu faci de 1 martie!

MARTISORUL NU SE DA JOS DE LA MANA! MĂRȚIȘORUL ȚINE DEPARTE DEOCHIUL DACĂ E PURTAT TOATĂ LUNA

În Muntenia se crede că a purta mărțișorul toată luna martie ține departe deochiul sau energiile negative pentru tot restul anului.

Nu este bine sa dai jos martisorul pe care l-ai primit si se pastreaza toata luna pentru a aduce noroc.

Top 5 superstiții de Mărțișor din toate zonele țării:

LOCUL 5: FEMEILE SE SPALĂ PE FAȚĂ CU APĂ DE PLOAIE
În zona Bihorului, tinerele se spală pe față cu apă de ploaie în dimineața de 1 Martie, pentru a fi frumoase toată viața și sănătoase. Dacă nu plouă în ziua de 1 Martie, este bine ca apa de ploaie să fie strânsă din timp pentru această zi.

LOCUL 4: MĂRȚIȘOAELE SE POARTĂ PÂNĂ APAR BERZELE

Întoarcerea berzelor este momentul-cheie în care femeile pot renunța la mărțișorul primit de 1 Martie. Până ce văd prima barză, acestea sunt nevoite să lase mărțișorul la piept, iar în momentul în care zboară o barză deasupra lor, să ”arunce” mărțișorul în aer legat de un balon. Acest lucru este făcut pentru fertilitate, frumusețe și prosperitate.

LOCUL 3: MĂRȚIȘOARELE SE LEAGĂ DE TRANDAFIRI

În anumie zone din Moldova, după ce mărțișorul nu mai este purta, se leagă de un fir de trandafir pentru chemarea norocului. Se pot lega firele de ață roșii și albe și de primul pom care înflorește în curte sau în fața casei.

LOCUL 2: MĂRȚIȘORUL ALUNGĂ BLESTEMELE

În mai multe sate din Transilvania, mărțișorul se leagă la poarta casei pentru a alunga spiritele rele și fantomele celor decedați care bântuie satul.

LOCUL 1: FETELE CARE SE SPALĂ CU APĂ DE FRAGI SE MĂRITĂ

În Banat există obiceiul ca în ziua de 1 Martie fetele să se spele pe față cu apă scursă de pe frunzele de fragi din pădure pentru a-și crește șansele de măritiș.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Treasure hunt în Sighișoara – un mod inedit de a afla poveștile cetății

Publicat

in

Sighișoara, singura cetate medievală locuită continuu din Europa, ascunde multe secrete încă din timpuri de demult. Turnurile ei înalte și casele colorate atrag o mulțime de turiști, dar puțini știu și secretele din spatele acestor minunății.

Secret Romania este agenția de turism ce oferă experiențe inedite de călătorie în România și tururi private pentru străini. După București, Sinaia, Sibiu și Brașov, aceasta a lansat un traseu tip treasure hunt și prin Sighișoara. Este un joc de explorare a orașului sub formă de vânătoare de comori arhitecturale și se parcurge ghidat de telefonul mobil.

Acest traseu te poartă pe străzile fermecătoare din cetate, prin cotloanele ei ascunse și îți dezvăluie povești neștiute dintr-o Sighișoară veche ce și-a păstrat moștenirea medievală de-a lungul timpului.

Treasure hunt in Sighișoara poate fi achiziționat online. În urma achiziției primești automat pe mail linkul de acces, detaliile și un cod unic. Mergi la punctul de start menționat în descriere, accesează de pe telefon linkul primit, introdu codul unic și pornește la drum. Cu fiecare ghicitoare rezolvată și indiciu găsit vei afla povestea locului în care ai ajuns. Plimbarea ghidată durează în jur de 1,5 ore, este în limba română și în cadrul ei vei descoperi:

  1. Turnurile medievale ale cetății rămase încă în picioare și povestea lor
  2. Case vechi cu tradiție și locuitori faimoși din istoria cetății
  3. Legende interesante din timpuri străvechi
  4. Detalii din oraș pe care le-ai trece ușor cu vederea altfel

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Dar parcă este păcat să o vizitezi fără să o cunoști puțin și să știi ce sunt construcțiile pe lângă care treci și ce istorii ascund ele. Dacă vrei să le descoperi pe toate într-un mod inedit, în ritmul tău, ești așteptat la vânătoarea de comori prin Sighișoara. Traseul se parcurge la ora aleasă de tine și este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Despre Secret Romania:

Secret Romania este o agenție de turism ce activează pe piața de turism de incoming din 2014. Aceasta oferă tururi private și experiențe premium personalizate pentru turiștii străini care vor să descopere principalele atracții turistice din România, dar și locurile mai puțin știute. Din 2020 și-a îmbogățit portofoliul de experiențe cu alternative inedite de călătorie: jocuri de explorare prin orasele României, tip treasure hunt.

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum să alegi corect un arc

Publicat

in

Ca începător în ale tirului cu arcul, alegerea unui arc nu este foarte ușor de realizat. Există o mulțime de tipuri de arcuri dar și diferite discipline în acest sport, motiv pentru care poți avea emoții atunci când îți propui achiziționarea unui arc. De aceea, în acest articol ne propunem să îți oferim o mână de ajutor.

Mai exact, în rândurile următoare găsești mai multe sfaturi și recomandări pentru alegerea corectă a arcului. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărești:

Tipul arcului

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai numaidecât în vedere atunci când ești interesat să îți cumperi un arc este tipul acestuia. Ei bine, dacă vei arunca o privire pe www.airsoftreplica.ro atunci vei constata imediat că există mai multe tipuri de arcuri. 

Arcurile pot fi grupate în trei mari categorii: arcuri tip long bow, arcuri cu scripete și arcuri recurbate. 

Arcul mare este de departe cel mai simplu tip de arc și totodată respectă, în cea mai mare măsură, modelul primelor arcuri create vreodată. Cu toate acestea, fiind atât de simplu, este recomandat în mod special persoanelor experimentate în acest sport.

Apoi, arcul cu scripete este popular datorită puterii sale generoase pe care o poate oferi. Drept urmare, este un arc folosit adesea atât pentru trasul la țintă cât mai ales în timpul vânătorii. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că vorbim despre un arc ce poate fi folosit chiar și de către începători.

În ceea ce privește arcul recurbat, acestuia i se mai spune și arcul clasic. Poate fi realizat fie dintr-un singur bloc sau poate fi demontabil, oferind foarte multă precizie pentru reglaje. Drept urmare, este utilizat atât de către începători cât și de utilizatorii cu mai multă experiență.

Disciplina

Tirul cu arcul poate fi grupat în două mari discipline, tragere la țintă și tragere instinctivă. Drept urmare, înainte de a cumpăra un arc, va trebui să te decizi care este disciplina care te atrage cel mai mult astfel încât să poți alege un arc special conceput pentru această disciplină.

Puterea arcului

Apoi, un alt detaliu pe care trebuie să îl ai numaidecât în vedere atunci când îți cumperi arcul este puterea acestuia. Un arc puternic îți va oferi posibilitatea de a trage săgeți cu mai multă rapiditate dar și cu o mai mare precizie. Cu toate acestea, vei avea nevoie de mai multă forță pentru a-l putea folosi. 

Drept urmare, dacă ești la început de drum în ceea ce privește tirul cu arcul, ar trebui să ai în vedere un arc mai puțin puternic.

Dimensiunile arcului

Din punct de vedere al dimensiunilor arcului, va trebui să alegi între arcurile lungi și cele scurte. 

Arcurile de dimensiuni reduse îți oferă mai multă flexibilitate dar și o mai bună stabilitate, însă dezavantajul său major este reactivitatea lentă.

În ceea ce privește arcurile lungi acestea sunt mult mai puternice, totodată au avantajul de a lansa săgeți ce ating viteze mult mai mari și au o precizie mult mai bună. Cu toate acestea, pentru a putea manevra un arc lung, vei avea nevoie de mai multă forță.

Ține cont de toate aceste aspecte, iar astfel sigur vei reuși să alegi arcul perfect pentru tine!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend