Conecteaza-te cu noi

MONDENITATI

Cod Roșu de inundații în patru județe din România

Publicat

in

Administraţia Naţională “Apele Române” a extins codul roşu de inundaţii pe mai multe sectoarea ale unor râuri din Teleroman şi Olt cât și în localități din Ialomiţa şi Prahova.

 

inundatiiAdministraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a instituit cod roşu local, până luni, la ora 12.00, pe Râul Câinelui, sectorul amonte SH Vârtoapele – confluenţa cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

Pe râul Vedea sectorul SH Buzeşti – SH Văleni, judeţul Olt, se menţine sun cod roşu, mai ales ca zona nu este apărată de lucrări de îndiguire. 

Autorităţile prahovene iau în calcul posibilitatea evacuării parţiale a unei cantităţi de apă din barajul de la Paltinu întrucât gradul de umplere a lacului de acumulare se apropie de limita maximă în urma ploilor, în această situaţie populaţia urmând să fie prevenită despre o eventuală viitură.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, sâmbătă, gradul de umplere al barajului de la Paltinu, pe Valea Doftanei, se apropie de 94 la sută, o parte din apa acumulată în baraj fiind folosită pentru producerea de energie electrică, însă autorităţile nu exclud posibilitatea ca barajul să fie parţial golit, situaţie în care este posibilă producerea unor viituri pe Valea Doftanei.

Sâmbătă, pentru judeţul Prahova a fost instituită o avertizate hidrologică cod roşu pentru râurile Teleajen şi Prahova, sectoarele aflate sub avertizare hidrologică fiind doar parţial îndiguite.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Prefecturii Prahova, în ultimele 24 de ore ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren în 12 localităţi din acest judeţ.

Una dintre cele mai afectate localităţi este comuna Ceraşu unde, în urma unei alunecări de teren, circulaţia pe drumul comunal dintre satul Slon şi cătunul Rudari a fost întreruptă, 75 de familii rămânând izolate timp de aproximativ şase ore.

De asemenea, 70 de curţi, beciuri, subsoluri, dar şi trei case au fost inundate în localităţile Câmpina, Breaza, Vălenii de Munte, Lipăneşti, Cornu, Valea Călugărească, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Râfov şi Boldeşti Scăieni.

Potrivit Prefecturii, la nivelul judeţului Prahova există mai multe regiuni considerate „posibile puncte critice”, respectiv zone în care ape precum Prahova, Teleajen, Cricovul Dulce, Cricovul Sărat s-ar putea revărsa şi care sunt îndeaproape monitorizate de către autorităţile locale.

Peste 160 de persoane au fost evacuate, sâmbătă şi duminică, din locuinţele afectate de inundaţii şi de alunecările de teren, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, sâmbătă şi duminică, la 1.218 situaţii de urgenţă dintre care 111 misiuni ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din judeţele aflate sub avertizări meteorologice.

Începând de sâmbătă şi până duminică la ora 7.00, 164 de persoane au fost evacuate din locuinţele afectate de inundaţii şi de alunecările de teren. Totodată peste 1.500 de animale au fost salvate din calea apelor.

Se acţionează şi în acest moment cu peste 600 de pompieri, jandarmi şi poliţişti pentru evacuarea apei din locuinţele afectate de inundaţii în special în judeţele Olt şi Teleorman, precum şi pentru salvarea de vieţi omeneşti, bunuri şi animale, mai informează MAI.

Totodată, din cele 1.218 intervenţii, cele mai multe – 902 – au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Echipajele de pompieri au intervenit, totodată şi pentru stingerea a 60 de incendii, precum şi în cazul a trei alunecări de teren.

O echipă operativă formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi din reprezentanţi ai Prefecturii Olt a inventariat majoritatea zonelor unde apele au inundat terenuri şi curţi, autorităţile luând decizia ca în localitatea Movileni să intervină pentru a ridica mai multe diguri din saci de nisip şi să limiteze astfel efectele inundaţiilor.

Pârâul Dorofei a ieşit din matcă în dreptul localităţii Movileni, iar apele s-au revărsat în 65 de anexe gospodăreşti, fiind afectate de apele revărsate zece podeţe, 50 de hectare de teren arabil, o sută de hectare de păşuni şi zece hectare de păduri.

De asemenea, în satul Schitu au fost inundate 25 de hectare de teren arabil, în comuna Şerbăneşti apele au inundat 75 de curţi şi grădini ale localnicilor şi 650 de hectare de teren arabil, iar în comuna Valea Mare au fost inundate 75 de hectare de teren arabil.

În cursul zilei de 19 aprilie, doi militari şi un autocamion DAC din cadrul Brigăzii 325 Caracal au acţionat în sprijinul populaţiei, în localităţile Schitu şi Şerbăneşti din judeţul Olt, pentru transportul apei potabile.

Astăzi, 20 aprilie, 17 militari şi un autocamion DAC aparţinând Regimentului 51 Artilerie Mixtă Slobozia acţionează, începând cu ora 11.00, pentru întărirea digului din localitatea Adâncata, judeţul Ialomiţa.


6
0

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

MONDENITATI

Dupa patru ani, Eminem scoate un nou album

Publicat

in

“The Death of Slim Shady (Lovitura de gratie) este primul disc al rapperului, 52 de ani, din ultimii 4 ani. Albumul are un trailer care a dat nastere multor comentarii. Este vorba despre scena unei crime, relatate de toate posturile de stiri. Iar cel ucis este Slim Shady, alter ego-ul rapperului. Albumul va fi lansat in lunile urmatoare. Finalul clipului de prezentare arata un barbat cu fata si vocea modificate digital. El spune „Era doar o chestiune de timp pentru Slim Shady”, cuvinte interpretate ca un semnal clar ca Eminem va renunta, poate definitiv, la Slim Shady, antieroul incorect politic, cu un discurs ireverentios. Mai multe informatii aici https://www.ucoz.ro/eminem-scoate-un-nou-album-the-death-of-slim-shady/

 

Citeste mai mult

LIFESTYLE

Cât timp durează efectul acidului hialuronic în buze și când trebuie să refaci procedura?

Publicat

in

De

Visul de a avea buze pline, senzuale și conturate este unul la care o mulțime de femei aspiră. Dacă în trecut mărirea buzelor cu acid hialuronic nu era văzută cu ochi tocmai buni, astăzi a devenit o obișnuință printre femei. De ce? Pentru că cele mai multe persoane aleg procedurile moderne de injectare cu acid hialuronic cu scopul de a-și defini conturul buzelor sau pentru corectarea asimetriilor de formă. Cu alte cuvinte, scopul este unul pur estetic și personal. Dar cât durează efectul acidului hialuronic în buze și când este necesară o nouă procedură? Descoperă în continuare.

Pentru ce proceduri se folosește acidul hialuronic?

În prezent, acidul hialuronic poate fi utilizat pentru o varietate de proceduri estetice. În general, persoanele aleg proceduri de injectare acid hialuronic pentru volumetrie facială, ameliorarea cearcănelor, umplerea ridurilor sau mărirea buzelor. Pentru a nu ne îndepărta de subiect, în ceea ce privește injectarea în buze, acidul hialuronic ajută la accentuarea formei naturale a buzelor, ridicarea colțurilor exterioare ale gurii, corectarea ridurilor radiare din jurul gurii, mărirea buzei inferioare sau ridicarea liniei superioare a buzei, dar și pentru corectarea asimetriilor de formă și volum pentru un aspect mai armonios.

Cât timp rezistă acidul hialuronic în buze?

Efectual acidului hialuronic în buze este temporar și variază de mai mulți factori. În primul rând, procedura de mărire cu acid hialuronic buze trebuie realizată de profesioniști pentru a se asigura distribuirea uniformă a produsului și rezultate durabile. De asemenea, tipul de acid utilizat influențează și el efectul. Acidul hialuronic reticulat augmentează buzele și umple ridurile, rezistând o perioadă mai îndelungată de timp. În schimb, cel nereticulat se dispersează mai rapid în piele și este folosit de regulă pentru hidratarea buzelor. Un alt factor care influențează efectul acidului este metabolismul fiecărei persoane. Fiecare organism metabolizează acidul în ritmul său. Anumite organisme îl absorb mai rapid, ceea ce înseamnă că efectul va fi unul mai scurt. Cu toate acestea, în medie, efectul acidului hialuronic în buze poate dura între șase luni și doi ani.

Cum îți dai seama că ai nevoie e o nouă procedură?

Pe măsură ce acidul hialuronic este absorbit de organism, volumul buzelor va scădea treptat. Ridurile fine din jurul gurii reapar, iar conturul buzelor va fi mai puțin definit. Așadar, specialiștii recomandă refacerea procedurii odată ce efectul inițial începe să se estompeze. Acest lucru se poate manifesta la câteva luni de la tratament sau mai multe. Nu este o regulă scrisă, pentru că fiecare persoană este unică, iar organismul poate absorbi mai rapid sau mai încet acidul. Totodată, refacerea procedurii variază și în funcție de preferințele individuale.

Acidul hialuronic reprezintă o soluție ideală pentru conturarea buzelor, corectarea asimetriilor, ridicarea colțurilor exterioare ale gurii sau corectarea ridurilor radiare din jurul gurii. Injectat într-o clinică dermatologică, sub atenta supraveghere a specialiștilor, conferă un aspect natural și atrăgător buzelor. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că procedura este una temporară și necesită filler periodic pentru menținerea rezultatelor.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend