Conecteaza-te cu noi

POLITICA

BREAKING NEWS! Premierul Dăncilă îi solicită în continuare lui Johannis numirea celor doi miniștri la dezvoltare și Transporturi

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat, vineri, încă o dată preşedintelui Klaus Iohannis să semneze decretele de numire a miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Transporturilor, afirmând că Executivul a a respectat toate procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.”Îi solicit preşedintelui României ca în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient”, a declarat la începutul şedinţei de guvern Viorica Dăncilă. Ea a mai spus că Guvernul a  respectat  roate procedurile legale, iar ,,blocajul” este nejustificat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Îngâmfatul Cosmin Petrescu evita să vă spună adevărul: Poluarea în Curtea de Argeș s-a dublat în ultimii ani – NU ARE SOLUȚII

Publicat

in

Campania electorală la Curtea de Argeș arată incapacitatea partidelor și a candidaților acestora de a identifica adevaratele probleme ale urbei. Neidentificând aceste probleme care pot avea efect negativ pe termen lung, este clar că aspiranți la funcția de primar nu pot veni nici cu soluții concrete. Fie din necunoaștere, fie din rea credință, fie că așa le ordonă partidul. De aici și până la a vinde gogoși electorale bazate doar pe promisiuni în care nici ei nu cred și oferite prin intermediul unor așa zise programe sau filmulețe pe Facebook sau Tik Tok, e o cale atat de scurtă încăt numai unii habarniști le mai pot lua in seamă.

Un caz concret este cel al candidatului liberal Cosmin Petrescu, omul care este prezentat ca fiind un mare traitor pe cârca statului, nu pentru ca ar fi vreun mare expert sau câstigător al vreunor concursuri, ci doar pentru că a fost coleg de școală cu Alina Gorghiu. Vorba ceea, femeia te ridică… De când se visează primar, îngâmfatul liberal – așa cum este perceput de argeșeni, nu a prezentat până acum nicio soluție concretă la vreuna dintre problemele cu care se conftunta comunitatea pe care și-ar dori să o conducă. Doar vorbe goale și promisiuni fără credibilitate. De exemplu, problema bumperelor. Doar cu informații luate de prin ziarul nostru, Petrescu anunță ca va rezolva această problemă. Dar care e adevarata problema? Clar nu o cunoaște! Spunem asta pentru ca el nu cunoaște nici macar că aceste bumpere pot fi eliminate și inlocuite la fel cum nu cunoaște nici faptul că aceste bumpere nu au fost incluse in proiectul de mobilitate urbană.

Ieri, intr-un videoclip postat de FB și care a starnit rasete, Cosmin Petrescu iși arăta lipsa de informare și mințea lumea ca el va repara aceste bumpere. Da, civă le va repra,cum să nu râzi auzind asta… Mai spunea ca acestea nu pot fi scoase definitiv. Minciună! Ele pot fi scoase oricand și inlocuite cu exact ceea ce prevede un proiect de mobilitate urbană. Deci omul nu are habar.

Revenind la problema principală pe care Cosmin Petrescu nu o știe sau sau o știe dar evita să v-o spună: poluarea generată de aceste bumpere. Daca chiar îl durea de acest oraș și de viitorul său, mergea la ministrul cu care se laudă că face minuni pe Transfăgărășan și afla reala problemă generată și de bumpere: poluarea accelerată. Afla, de exemplu, că imediat după operațiunea de montare a acestor bumpere poluarea prin noxe s-a dublat la Curtea de Argeș. Astfel că, de anul trecut, Curtea de Argeș figurează în datele de la Mediu ca fiind un oraș care nu mai beneficiaza de o calitate bună a aerului. Grav este că, în comparație cu orașe aflate pe aceiași axă care își păstrează un aer cu mult mai curat ( Rm. Vălcea sau Fieni, de exemplu), Curtea de Argeș a decăzut și se află sub acestea in ceea ce privește poluarea, noxele. Dar de unde să știe îngâmfatul Cosmin Petrescu și echipa lui de habarniști aceste date? Sau probabil le știe și ar da ca dracu` ca ieri să vorbească de Curtea de Argeș turistic si statiune climetarică în perioada interbelică, cu un aer de o calitate de invidiat și azi să anunți că am decăzut sub Rm. Valcea și Fieni după ce, inclusiv aleșii liberali din CL, au agreat montarea acestor bumpere. Adică i-ar fi rușine să recunoască faptul că și grație PNL orașul este din ce in ce mai puluat iar efectele vor afecta pe termen mediu și lung generațiile viitoare care vor mai viețui în această urbe.

Iar dacă îngâmfatului Cosmin Petrescu, mare șef pe salarii babane la diverse companii de stat și turist electoral prin Curtea de Argeș chiar îi pasă de viitorul acestui oraș, să vină zilele acestea cu soluție concreta la această problemă aparent minoră a bumperelor dar extrem de toxica pentru viitorul orașului din perpectiva poluării. Pentru date concrete si indicii de poluare ai ultimilor doi ani la Curtea de Argeș îi recomandăm să și le ia de la Ministerul Mediului, ca tot se laudă că are pile acolo. Îl poate ajuta fosta sa colegă de purtat cheițe la gât.

Iar dacă i-e lene sa părăsească terasele orașului ( deh, ca turist pierzi vremea mai mult pe terase decat printre oameni), poate afla mult mai repede accesand siteul Rețelei Națională de Monitorizare a Calității Aerului și va afla parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României – inclusiv Curtea de Argeș – care alcătuiesc RNMCA.

Citeste mai mult

ACTUAL

FIX ÎN PIX | Atenție: Ion Georgescu a băgat fisa! Urmează spălarea și albirea ?

Publicat

in

Nu știu cum se face dar cam toate previziunile mi se adeveresc. Spuneam într-o emisiune televizata, acum aproape 2 luni, că plecarea lui Alin Călinescu de sub aripa PSD direct pe trambulina PNL catre primăria Mioveni reprezinta, de fapt, o afacere dubioasă între edilul Georgescu și trupa Alinei Gorghiu în urma căreia ambele părți ies în câștig. Sau ar trebui…

La momentul acela multi imi spuneau: ” Coane, ești nebun!” iar eu le replicam ” Aveți răbdare și veți vedea că Alin Călinescu este moneda de schimb prin intermediul careia Georgescu va primi o curățire impecabilă în justiție”. Eh, prinsă cu agitația preelectorală, lumea nu a observat că aproape instant după ce moneda de 1 Călinescu a fost oferită de Georgescu, deciziile magistraților s-au schimbat imediat. Clar, moneda de 1 Călinescu e valoroasă, avea un curs de schimb extrem de favorabil și pentru PNL, și pentru fostul edil. La un moment dat, Ion Georgescu, prin aparițiile sale pe FB, a crescut inteligent, recunosc, valoarea monedei de 1 Calinescu. Ba, mai mult, cu referire către foștii săi colegi din PSD dar și cu viclenia-i specifică, fostul edil dădea de înțeles că e foarte posibil să candideze pentru încă in mandat, tranformând totul intr-un fel de licitatie tensionată la maxim cu doi ofertanți: hai, care dă mai mult? PNL, o dată, PNL de două ori…. Adjudecat de PNL. Adjudecat, judecat?

Hmmm… Ieri seară a venit confirmarea că Ion Georgescu a bătut palma pentru 1 Călinescu supraevaluat cu PNL, partid care are pâinea și cuțitul în justiția din România. Iar Georgescu are belele mari cu legea dar și o vârstă la care trebuie să stea la umbra nucului, nu la cea a zidului. “Votați Alin Călinescu”, mesajul clar transmis asear[ de Georgescu, va aduce PNL cel puțin 1000 de voturi iar edilului o foarte posibilă spălare de păcate prin sălile de tribunal. Alina Gorghiu va continua la Ministerul Justitiei până spre toamnă dar, drace, PSD va rămâne la butoane pe local tot până in toamnă… Cea din 2028. Pe 9 iunie, seara, ar putea începe adevăratul război cu de toate dacă Alin Călinescu NU va câștiga primăria Mioveni. Dar dacă va câștiga? Ion Georgescu băgat fisa! Urmează spălarea și albirea acestuia?

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend