Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ziua în care ‘The God’ s-a retras din fotbal: ultima aroganță marca Zlatan Ibrahimovic, făcută cu lacrimi în ochi/ Video

Publicat

in

Zlatan Ibrahomovic – ”The God”, ”The Lyon”, ”The King”- toate aceste supranume au fost utilizate pentru unul dintre cei mai mari jucători din istorie. La 41 de ani, Ibra a decis că e momentul să se retragă din fotbal și a făcut-o în stilul său caracteristic: cu o aroganță, care a devenit deja marcă înregistrată.

“Este timpul să-mi iau la revedere de la fotbal, nu doar de la voi. Sunt prea multe emoţii acum, hai Milan şi la revedere”, a spus Ibra, cu lacrimi în ochi, după meciul echipei AC Milan cu Hellas Verona.

Zlatan a continuat cu o aroganță: “Continuați să fluierați. Acesta este cel mai important moment al anului în care m-ați văzut”.

Zlatan Ibrahomovic este unul dintre acei jucători care au devenit legende cu mult înainte de retragere. A fost golgheter în fiecare campionat în care a jucat, cu excepția La Liga și a scris istorie în Serie A, acolo unde a jucat pentru cei trei coloși: Juventus, Inter și AC Milan.

Ibra, suedezul uriaș care a scris istorie

După ce a părăsit clubul din oraşul natal Malmö, Ibrahimovici a jucat la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, Barcelona şi AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris-SG în 2012, la începutul proiectului qatarez. El a avut o contribuţie majoră la ascensiunea roş-albaştrilor, atât pe teren, cât şi în afara lui. Bilanţul său la Paris? 180 de meciuri, 156 de goluri şi 61 de pase de gol, informează News.ro.

Ce a mai realizat? Patru titluri de campion al Franţei, două triumfuri în Cupa Franţei şi trei triumfuri în Cupa Ligii, plus trei Supercupe. “Am venit aici ca un rege şi plec ca o legendă”, a glumit jucătorul originar din Malmö la plecarea de pe Parc des Princes în 2016.

A continuat să joace pentru Manchester United, înainte de a-şi încerca norocul în MLS, la L.A. Galaxy. Cu toate acestea, împotriva tuturor aşteptărilor, Ibrahimovici s-a întors în Europa şi la AC Milan pentru a-şi încheia cariera strălucită.

Revenirea sa a fost marcată de un titlu de campion al Italiei la finalul sezonului 2021-22, al cincilea în total (2 cu Milan, 3 cu Inter). Ibra şi-a completat palmaresul peste tot unde a jucat, cu excepţia MLS.

El şi-a lăsat totuşi amprenta asupra fotbalului mondial prin golurile sale (493 pentru clubul său în 819 meciuri, 62 pentru echipa naţională în 122 de selecţii), în special prin acea lovitură de cap magică de la 30 de metri în faţa porţii lui Joe Hart în timpul unui amical în Anglia în 2013, dar şi prin calităţile sale tehnice şi fizice extraordinare, prin simţul spectacolului.

Cu un fizic impresionant şi pasionat de arte marţiale, “Ibra” a fost totuşi abandonat de corpul său. În 2022-23, el a jucat doar patru meciuri pentru lombarzi, marcând un gol şi fiind titularizat o singură dată. De vină au fost accidentările. Drept urmare, el a fost spectator la meciul de duminică cu Verona. Dar, bineînţeles, el a fost cel care a făcut ştirea anunţând sfârşitul carierei sale.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Maia Sandu: Republica Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall. Este timpul să începem să ne gândim la o investiţie serioasă pentru a ne asigura pacea

Publicat

in

De

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află luni în vizită oficială la Bruxelles, a rostit un discurs în deschiderea Conferinţei anuale privind bugetul Uniunii Europene, în care a pledat pentru un plan Marshall pentru ţara sa şi pentru Ucraina vecină, arătând că ambele au de suferit de pe urma războiului Moscovei, relatează News.ro.

Maia Sandu a subliniat că Ucraina se confruntă cu agresiunea militară rusă, în timp ce Republica Moldova este supusă războiului hibrid din partea Rusiei. Ambele ţări au nevoie de un Plan Marshall pentru secolul XXI din partea Uniunii Europene, a spus Maia Sandu, şefa statului moldovean îndemnând la alocarea de resurse financiare pentru ţara sa – care este candidată la aderarea la UE – în următorul buget al blocului comunitar, relatează NewsMaker.

În debutul discursului său, Maia Sandu a declarat că inima europeană „bate mai puternic ca niciodată” în Moldova, odată ce ţara se pregăteşte să adere la UE. „Pentru noi, apartenenţa la UE înseamnă protejarea valorilor pe care le considerăm importante şi pe care nu le luăm ca de la sine înţelese. Aceste valori sunt atacate în regiunea noastră şi, pe măsură ce ne gândim la bugetul UE, este timpul să începem să ne gândim la o investiţie serioasă pentru a ne asigura că pacea este restabilită, că pacea prevalează asupra conflictului”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta de la Chişinău le-a explicat oficialilor europeni, reuniţi în sala Comisiei Europene pentru a discuta viitorul buget UE, că, deşi Republica Moldova nu este atacată militar de Federaţia Rusă, la fel ca Ucraina, este supusă unui război hibrid, în care câmpul de luptă este „peste tot”: economie, spaţiu informaţional şi surse energetice. Astfel, Maia Sandu a argumentat de ce Moldova are nevoie de sprijin financiar din partea UE.

Maia Sandu a subliniat că bugetul UE nu trebuie să fie doar un document financiar, ci un „buget pentru pace”.

Preşedinta Republicii Moldova a menţionat că extinderea Uniunii Europene este „cheia securităţii”. Maia Sandu a adăugat că un buget bine planificat, care sprijină extinderea, este esenţial pentru ca UE să fie mai unită şi mai sigură într-un peisaj global „din ce în ce mai complex”.

„Dacă Uniunea Europeană se gândeşte serios la agenda de extindere, acest lucru trebuie reflectat în planificarea sa bugetară. Sprijinirea ţărilor candidate precum Moldova înseamnă prioritizarea investiţiilor în acele domenii care întăresc economiile, dar şi societăţi întregi – investiţii în guvernanţă, în măsuri anticorupţie, în reforme judiciare şi, foarte important, în infrastructura de securitate”, a menţionat Maia Sandu.

Şefa statului a spus că „aşa cum Europa de Vest a primit un colac de salvare economic după cel de-al Doilea Război Mondial prin Planul Marshall american, Moldova şi Ucraina au nevoie de un echivalent al acestui plan pentru secolul XXI din partea UE”.

„Planul Marshall a fost conceput pentru a arăta unui continent epuizat că democraţia şi capitalismul erau o cale mai bună de a merge înainte decât orice cale oferită de comunism. Versiunea modernă de astăzi va trebui, de asemenea, să ofere speranţe similare celor dintre noi care ne muncesc pentru aderarea la UE”, le-a spus ea oficialilor europeni.

De asemenea, Maia Sandu a declarat că sunt necesare „mai multă viteză şi ajustări” în modul în care este cheltuit bugetul. „O întârziere standard de câteva luni în implementarea unui proiect poate face diferenţa între o iarnă cu sau fără electricitate în Europa de Est. (…) Nu putem continua să folosim aceleaşi proceduri lente dacă vrem ca Europa să conteze. De aceea, următorul buget al UE trebuie să fie un buget care să privească dincolo de orizont, care să anticipeze provocările şi să ofere soluţii inovatoare”, a punctat preşedinta Sandu.

Ea a avertizat că o victorie a Rusiei va avea efecte şi asupra europenilor. „Dacă eşuăm, repercusiunile se vor simţi aici, la Bruxelles, şi în orice altă capitală europeană. Ajutaţi-ne să le arătăm moldovenilor, care trăiesc în speranţă de 30 de ani, că Uniunea Europeană oferă nu doar o perspectivă pentru un viitor mai bun, ci şi prezentul mai bun pe care îl merită – o viaţă decentă, liberă şi demnă”, a pledat şefa statului moldovean în faţa oficialilor europeni. „Deciziile pe care le veţi lua vor rezona dincolo de sălile acestei conferinţe şi chiar dincolo de graniţele actuale ale UE, influenţând peisajul geopolitic al continentului nostru şi vieţile a milioane de oameni care cred în promisiunea Europei unite. Investiţia în pace prin bugetul UE este în cele din urmă o investiţie în prosperitatea tuturor naţiunilor europene. O Europă paşnică este o Europă prosperă, în care companiile pot prospera, economiile pot creşte, iar societăţile pot înflori fără riscul războiului”, a conchis Maia Sandu.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Accident teribil cu cel puțin 23 de morți: un autobuz a plonjat într-o prăpastie, iar apoi într-un râu / Se întâmplă în Peru

Publicat

in

De

Cel puţin 23 de persoane au murit după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-un râu în Munţii Anzi în nordul Peru, a declarat luni o procuroare presei locale, preluate de Reuters, relatează Agerpres.

“Încă adunăm informaţii, întrucât accidentul a survenit pe timp de noapte pe o şosea destul de accidentată, o şosea neasfaltată, unde autobuzul a căzut într-o prăpastie către un râu”, a explicat procurarea provincială a regiunii peruane Cajamarca, Olga Bobadilla.

Potrivit presei locale, autobuzul se îndrepta spre oraşul Sorochuco şi plecase din oraşul Celendin, în apropierea căruia s-a petrecut accidentul, iar administraţia locală a acestei localităţi din urmă a anunţat trei zile de doliu.

Context

Accidentele rutiere sunt frecvente pe şoselele din Peru, multe aflate în stare precară. Cel puţin 24 de persoane au murit în ianuarie anul trecut după căderea unui autobuz într-o prăpastie, ale circa 20 pierzându-şi viaţa şi în septembrie într-un accident asemănător.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend