Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zinedine Zidane lasă să se înțeleagă că revine în fotbal: ‘Mă voi întoarce în curând’

Publicat

in

Zinedine Zidane a oferit un indiciu important conform căruia urmează să se întoarcă în curând în fotbal, la antrenorat, dând loc speculațiilor privind viitorul său, scrie Mediafax. Ultima dată francezul a condus Real Madrid în 2021.

S-a vorbit mult despre posibilitatea de a-l revedea pe Zidane pe banca de rezerve și s-ar putea ca fanii lui să nu mai aibă mult de așteptat pentru un răspuns. El a condus ultima dată Real Madrid, părăsind postul în 2021, și a sugerat că nu va trece mult timp până când va conduce din nou o echipă de fotbal.

Vorbind cu RMC Sport la Muzeul Grevin din Paris, Zidane a lăsat să se înțeleagă că nu este departe de a se întoarce în management. El a spus, citat de Goal: „Mă voi întoarce în curând. Așteptați, mai așteptați puțin. În curând, în curând. Nu sunt departe de a antrena din nou”.

Zidane a câștigat un număr de trei titluri de Liga Campionilor la rând cu Real Madrid în ceea ce a fost o eră dominantă în Europa pentru giganții spanioli. El s-a întors pentru o a doua perioadă la club și, deși nu a mai ridicat trofeul european, a câștigat totuși un titlu de campion.

Mesajul destul de enigmatic lasă loc la multe speculații. Ar putea fi pe cale să preia o echipă de club? Poate fosta sa echipă, Juventus? Sau va face un salt în managementul internațional, având în vedere că lui Didier Deschamps îi va expira contractul cu Franța?

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un milion de euro a plătit o firmă după ce un camion cu remorcă românesc l-a lovit, în Italia, pe un șofer oprit să-și schimbe roata

Publicat

in

De

​Omul a murit și asiguratorul RCA Omniasig a dat banii moștenitorilor victimei.

Accident – camion cu remorcaFoto: Vitpho / Dreamstime.com

În 2022, ”un autocamion cu remorcă a lovit șoferul unui autoturism oprit pe banda de urgențe pentru a schimba o anvelopă, provocând decesul acestuia”, a spus compania de asigurări Omniasig.

”Au fost solicitate daune morale de către moștenitorii victimei, iar dosarul a fost plătit cu peste 5 milioane de lei și închis complet în anul 2023”, potrivit asigurătorului.

Aceasta este cea de-a doua cea mai mare asigurare RCA plătită anul trecut în România. Prima a ajuns la 18 milioane de lei și a venit în urma unui tragic accident cu un TIR românesc în Franța.

Un alt caz, din București, a fost despăgubit cu peste 800.000 de euro

Cea de a treia cea mai mare sumă plătită în 2023 de același asigurător este de peste 4,28 milioane de lei pentru un șofer de 43 de ani din București, care a rămas fără ambele picioare.

„Șoferul autoturismului vinovat nu a acordat prioritate autoturismului care circula pe drumul cu prioritate, provocând astfel vătămarea corporală gravă a șoferului acestuia.”

În acest caz, a fost vorba de un eveniment rutier produs în anul 2017 soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane in varsta de 43 ani care a suferit o infirmitate fizică permanentă.

„Dosarul a fost soluționat în instanță în baza asigurării RCA emise de Omniasig și s-au acordat daune morale, daune materiale (costuri legate de proteze, cheltuieli medicale etc.) și prestație periodică lunară ca urmare a pierderii capacității de muncă”, a mai precizat asigurătorul.

Prin definiția ei legală, asigurarea de răspundere civilă auto (RCA), obligatorie pentru orice propritar de mașină, are două scopuri: protecția financiară a celui vinovat de producerea accidentului precum și protecția financiară a persoanei.persoanelor păgubite, în urma unui accident.

În baza acestui contract, asigurătorul care a emis asigurarea RCA plăteşte despăgubiri terţelor persoane păgubite în urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat asigurarea, pentru daunele materiale şi/sau decesul ori vătămările corporale, inclusiv daunele morale, suferite în acel accident.

În prezent orice asigurare RCA, indiferent de prețul acesteia, poate acoperi plata unor despăgubiri de peste 6,07 milioane de euro pentru vătămări corporale, daune morale și deces, precum și despăgubiri maxime de 1,22 milioane de euro pentru daune materiale.

Sursa foto: Vitpho / Dreamstime.com

Citeste mai mult

NATIONAL

Creștinii ortodocși serbează Floriile: Ce este bine să faci astăzi și ce reprezintă această sărbtătoare

Publicat

in

De

Creştinii serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte. Patriarhul Daniel va participa la Sfânta Liturghie în paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

Cu o săptămână înainte de patimile sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim pe un asin, înconjurat de cei 12 apostoli. Mulţimea, recunoscându-l ca pe adevăratul Mântuitor, l-a întâmpinat cu ramuri de finic şi cântări de bucurie. Iisus şi-a pregătit singur intrarea ca să fie recunoscut ca fiind Mesia, iar când l-au văzut, oamenii au început să strige: „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului.”

Floriile deschid ciclul sărbătorilor de Paşte, care se încheie la Înălţarea Domnului.

În ziua de Florii există obiceiul ca oamenii să meargă la Biserică având în mâini ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfinţite de către preot, obicei care aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulţime cu ramuri de măslin, crenguţe de palmier sau cu flori.

Crenguţele de salcie vor fi împărţite credincioşilor ce au participat la slujba de Florii, care le vor duce acasă şi le vor pune la icoane, la geamuri, la uşi şi la porţi, pentru a le apăra casele de rele şi necazuri.

Sărbătoarea de Florii înseamnă şi a doua “dezlegarea la peşte”, după cea de la Buna Vestire, pentru cei care ţin post.

Ziua de Florii reprezintă şi începutul ultimei săptămâni a Postului Paştelui sau Săptămâna Patimilor.

Din seara de duminică, bisericile încep slujbele speciale ale Săptămânii Mari, numite denii. În aceste slujbe pot fi regăsite toate momentele remarcabile din viaţa Mântuitorului, de la intrarea acestuia în Ierusalim şi până la Învierea Sa din morţi.

Tradiţii şi obiceiuri de Florii

În unele zone ale ţării, oamenii de la sate se încing cu ramurile de salcie, deoarece se spune că acest ritual îi apără de boli şi îi face mai puternici.

De Florii, oamenii merg la mormintele rudelor pentru a le agăţa de cruci crenguţele de salcie, astfel aceştia vor şti că Paştele se apropie

Tot în ziua de Florii, există tradiţia ca şnurul de la mărţisor să fie agăţat într-un copac înmugurit sau înflorit, pentru a avea sănătate şi belşug în anul ce urmează.

Există în unele zone ale ţării şi obiceiul ca fetele singure să-şi pună busuioc sub pernă ca să devină mai frumoase şi mai dorite de flăcăi, pentru a se putea mărita în acel an.

În alte zone, de Florii se scoate zestrea din casă, pentru a fi aerisită.

Un alt obicei întâlnit în unele zone este acela ca părinţii să îi lovească pe copii cu nuieluşa de salcie când vin de la biserică, pentru a creşte sănătoşi şi înţelepţi.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend