Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

WTA Ostrava: Anett Kontaveit a câștigat al treilea titlu al carierei

Publicat

in

Anett Kontaveit a câştigat, duminică, turneul de categorie “WTA 500” de la Ostrava, după ce a învins-o în finală pe Maria Sakkari (12 WTA, favorită 4).

Kontaveit (30 WTA) a avut nevoie de o oră și 34 de minute pentru a obține victoria în fața sportivei din Grecia, scor 6-2, 7-5.

Pe parcursul competiției, Anett a mai trecut de Sorana Cîrstea (37 WTA), Paula Badosa (27 WTA), Belinda Bencic (11 WTA) și Petra Kvitova (10 WTA).

Anett Kontaveit și-a trecut în palmares al treilea titlu WTA la simplu, după cele de la ‘s-Hertogenbosch (2017) și Cleveland (2021, a trecut în finală de Irina Begu). Jucătoarea din Estonia a pierdut alte șapte finale.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Care sunt cele trei categorii de angajați ce vor primi o majorare de 20% a salariului. Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani

Publicat

in

Începând cu luna iunie, vor exista anumite creșteri salariale, anume: 20% pentru sistemul sanitar, 20% pentru asistență socială și 7% pentru cadrele didactice.

Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani pentru aceste majorări.

“Recomandarea primită de la Comisie a fost, în primul rând, legată de creșterea pensiilor mici, pentru că avem acel grad de sărăcie, al doilea din Europa. Părerea mea este că atunci când faci un efort bugetar, banii trebuie să fie direcționați astfel încât să dezvolți ceva și în economia românească.

Cred că am dovedit, în anul acesta de prim-ministru, că nu sunt un om iresponsabil. Avem venituri mai mari cu aproape 25 de miliarde. Am stat de vorbă cu ministrul Finanțelor și am analizat fiecare zonă de impozitare. Cifrele nu mint niciodată. Am direcționat 25 de miliarde către investiții.

În primele patru luni ale anului, am avut investiții de 41 de miliarde de lei. Niciodată în România nu au fost investiții de o asemenea anvergură. În ritmul acesta, categoric vom depăși, pentru prima dată, ce am prevăzut în buget și ce am realizat.

Este normal să faci întâi investiția și apoi să vină colectarea. Se dovedește că, în primele patru luni, Ministerul de Finanțe și-a făcut treaba și s-a încasat mai mult cu 25 de miliarde”, a mai spus premierul, conform Antena3, citat de News Week.

Despre impozitarea muncii în România

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, de asemenea, și despre impozitarea muncii în România, în contextul în care Blocul Național Sindical, dar și cei afiliați din mai multe domenii, au anunțat proteste, începând de mâine, pentru că sunt nemulțumiți de taxele foarte mari pe muncă.

“În primul rând, aceste impozite nu sunt de anul acesta. Toată lumea știe că impozitarea muncii este cea mai mare în România, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferența între noi și Europa.

Citeste mai mult

NATIONAL

Comisarul european pentru Agricultură vine luni și marți în România / Janusz Wojciechowski va merge și în Portul Constanța

Publicat

in

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, efectuează o vizită de două zile (luni şi marţi) în România, informează Comisia Europeană, potrivit Agerpres. Luni, comisarul se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Florin Barbu, după care va avea un dialog cu asociaţiile fermierilor şi cu reprezentanţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Comisarul european pentru agricultură Janusz WojciechowskiFoto: Belga / ddp USA / Profimedia

Marţi, 14 mai, comisarul Wojciechowski va vizita portul Constanţa şi îşi va încheia deplasarea în România vizitând Crama Rasova şi proiecte finanţate de UE.

„Aştept cu nerăbdare să sosesc în România pentru o vizită care va oferi o serie de oportunităţi importante. În primul rând, aceasta va fi o ocazie de a participa la reuniuni constructive cu prim-ministrul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Florin Barbu, pentru a discuta cele mai recente evoluţii care au un impact asupra agriculturii atât în România, cât şi în UE, precum şi punerea în aplicare a planului strategic PAC al României, care direcţionează fonduri UE în valoare de aproximativ 15 miliarde euro către fermierii şi comunităţile rurale din România.

România a devenit un producător agroalimentar important în ultimul deceniu, exporturile atingând un excedent net de 2,7 miliarde euro în 2023. Prin urmare, este esenţial să se asigure faptul că fermierii din România pot continua să producă în cantităţi mari şi cu cele mai sustenabile metode, în beneficiul pe termen lung al economiilor regionale, al pieţei UE şi al securităţii alimentare mondiale,” a declarat Janusz Wojciechowski, potrivit comunicatului citat.

Janusz Wojciechowski va merge și în Portul Constanța

Pe de altă parte, acesta a precizat că vizita sa în portul Constanţa va oferi o ocazie excelentă de a evalua situaţia actuală în ceea ce priveşte transportul cerealelor şi al altor produse agricole din Ucraina.

Comisarul european a subliniat, în context, că România a depus eforturi excepţionale pentru a oferi un ajutor vital economiei Ucrainei în timpul celei mai profunde crize, facilitând cea mai mare rută alternativă de export pentru cereale şi pentru alte mărfuri în afara coridorului Mării Negre.

El a amintit că Executivul comunitar a aprobat recent o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 126 de milioane euro, pentru a sprijini investiţiile necesare în porturile care se confruntă cu fluxuri comerciale sporite. România poate beneficia, de asemenea, de finanţare în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei – componenta Transporturi, pentru a sprijini investiţiile în infrastructuri noi şi modernizate.

„În cele din urmă, cel mai important, voi avea ocazia să mă întâlnesc personal cu fermierii din România şi să le mulţumesc pentru activitatea lor vitală. Fermierii români şi-au dovedit rezilienţa şi şi-au demonstrat rolul vital în sistemul alimentar al UE în repetate rânduri în aceşti ani dificili.

Comisia Europeană este conştientă de provocările cu care s-au confruntat şi a răspuns ferm, de exemplu prin consolidarea măsurilor de salvgardare pentru contracararea impactului negativ al importurilor ucrainene, prin furnizarea de sprijin de urgenţă în valoare de aproape 40 de milioane euro din rezerva pentru agricultură şi, cel mai recent, prin pachetul nostru de măsuri de reducere a sarcinilor administrative şi de consolidare a echităţii în cadrul lanţului de aprovizionare.

M-am întâlnit cu fermieri români la Bruxelles în mai multe rânduri în timpul mandatului meu şi aştept cu interes reînnoirea conversaţiei noastre la Bucureşti, pentru a discuta despre modul în care UE îi poate sprijini în legătură cu cele mai presante provocări cu care se confruntă şi cum îi poate ajuta să îşi valorifice la maximum oportunităţile cele mai promiţătoare”, a precizat comisarul european pentru Agricultură.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend