Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Whisky Fest 2016: De la whisky de 30 de ani, până la whisky afumat sau produs în butoaie IPA

Publicat

in

Whisky Fest va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmură, în perioada 10 – 12 noiembrie 2016, fiind primul eveniment dedicat în întregime uneia dintre cele mai apreciate băuturi ale tuturor timpurilor – whiskyul.

Whisky Fest 2016 dezvăluie o parte din cele peste 100 de etichete ce vor fi prezente în festival şi se mândreşte cu o selecţie aparte de rarităţi şi produse speciale, unele în premieră în România.

Este pentru prima oară în România când o selecţie atât de cuprinzătoare de etichete se reuneşte sub egida unui singur eveniment, dedicat tuturor celor care apreciază calităţile unui whisky adevărat, mai presus de alcool, şi doresc să guste atât o băutură fină, cât şi povestea din spatele acesteia.

“Etichetele prezente în festival sunt cu adevărat extraordinare. De la whisky rar, cu o vechime de peste 30 sau chiar 50 de ani, până la whiskyuri afumate, cu note salmastre sau maturate în diverse tipuri de butoaie neobişnuite, Whisky Fest se prezintă cu un portofoliu impresionant, pentru care suntem deosebit de mândri”, declară cei de la The Whisky Club, co-organizatorii evenimentului.

Printre etichete se vor găsi: Aberlour de 12 ani vechime, An Cnoc de 16 ani vechime, Ardbeg, Balblair, Chivas de 18 ani vechime, Chivas Regal Extra, Glen Moray, Glenfiddich de 26 de ani vechime, Glenmorangie de 18 ani, Grant’s Ale Cask, Grant’s Family Reserve, Highland Park de 30 de ani vechime, Longmorn, Monkey Shoulder, Old Pulteney, Scapa Skiren, The Famous Grouse, The Macallan, Tullamore D.E.W Original.

Ardbeg a fost numit de către cunoscătorii de whisky ca fiind atât de aproape de perfecţiune, încât diferenţa nu mai contează.

Este cel mai afumat single malt, maturat minim 10 ani, de culoarea chihlimbarului, cu accente rubinii. Are gust extrem de echilibrat între fum şi dulceaţă, completat de mirodenii precum ciocolată, caramel, scorţişoară şi note delicate de turbă.

Astfel, Ardbeg îşi merită renumele incredibil, fiind un whisky care e de-a dreptul venerat în întreaga lume. În ultimii şapte ani, Ardbeg a fost numit World Whisky of the Year în nu mai puţin de 4 ocazii.

Chivas Regal Extra este un brand iconic, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu un stil bogat si distinct, este alegerea perfectă pentru un gentleman modern. Chivas Regal Extra este un blend complex şi unic din cele mai speciale single malturi.

Chivas Regal Extra promite experienţa bogată şi generoasă a unui whisky scoţian. Secretul gustului stă în alegerea selectivă a whiskyurilor blendate, maturate în butoaie sherry. Originare din Spania, aceste butoaie Oloroso Sherry garantează calitate de mâna întâi, oferind whiskyurilor o culoare profundă de chihlimbar, pe lângă gustul bogat, dulce şi aromat. Rezultatul este unul remarcabil!

Glen Moray, un single malt este distilat pe malurile râului Lossie încă din 1897, chiar lângă Elgin, unul dintre cele mai vechi oraşe scoţiene.

În lunga sa istorie, Glen Moray a fost distins cu numeroase premii şi întotdeauna a fost distilat respectând tradiţia artizanală. Niciodată grăbit sau forţat, întotdeauna în echilibru, încet şi cu grijă, 24 de ore din zi, şapte zile pe săptămână – aceasta este reţeta caracteristică Glen Moray.

Cunoaşterea profundă a whiskyului, miturile şi secretele meseriei au fost transmise de la o generaţie la alta, pentru a garanta că fiecare picătură de whisky are aceeaşi înaltă calitate.

În lumea whisky-ului, single malt-ul reprezintă apogeul licorii de cea mai bună calitate, atât prin varietatea sortimentelor, cât mai ales prin cea a diversităţii aromelor şi a deplinătăţii gusturilor. Cel mai premiat single malt din lume, Glenfiddich este printre puţinele whisky-uri scoţiene single malt produse într-o distilerie neînstrăinată de-a lungul istoriei.

Glenfiddich IPA este rezultatul unui experiment extraordinar, ce a demostrat că butoaiele tradiţionale de whisky pot fi îmbogăţite cu arome, într-un mod inovativ. În colaborare cu un producător de bere artizanală din zona Speyside, s-a creat o bere IPA (Indian Pale Ale) îndrăzneaţă şi plină de vervă, pentru a conferi butoaielor de stejar o aromă specială de hamei. Acest experiment a avut ca rezultat primul single malt scoţian maturat în butoaie IPA.

Învechit timp de 17 ani în butoaie ex-bourbon şi ex-sherry, Old Pulteney atinge echilibrul perfect între maturare şi nota specifică a distileriei de pe ţărmurile Scoţiei, fiind în topul preferinţelor entuziaştilor de whisky din întreaga lume.

De o culoare roşiatică de chihlimbar, cu o notă puternică de ocru, Old Pulteney prezintă o aromă subtilă de mere şi pere, uşor lemnoasă şi cu o atingere delicată de caramel şi sare.

Whiskyul single malt scoţian The Macallan Rare Cask a fost lansat în 2014 şi cuprinde whiskyuri din 16 stiluri de butoaie de sherry. Majoritatea acestor butoaie sunt folosite pentru prima oară în producţia de whisky, rezultatul fiind un single malt din zona Speyside bogat şi aromat, cu o explozie de stafide şi miere, reminiscenţe de ghimbir şi note decadente de ciocolată.

Sub 1% din butoaiele din distilerie sunt demne pentru acest single malt, majoritatea fiind folosite o singură dată, doar pentru acest whisky special.

Biletele şi abonamentele se pot cumpăra din Reţeaua IaBilet.ro.

Whisky Fest 2016 este un eveniment organizat de The Whisky Club, Live Pro şi Mixtopia.ro, fiind vorba de un eveniment dedicat exclusiv celor de peste 18 ani, ţinuta recomandată fiind smart casual.

Detalii suplimentare se pot găsi pe www.whiskyfest.ro şi pe Facebook: facebook.com/WhiskyFestRomania.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Fetiţă de 4 ani şi bunica ei, moarte după ce ar fi mâncat pește de Florii

Publicat

in

De

Poliția din Călărași a anunțat că o fetiţă de 4 ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei. Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

„La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră şi bunica sa, de 59 de ani, au fost preluate de la domiciliu cu o ambulanţă şi transportate la două unităţi spitaliceşti diferite, unde, ulterior, au decedat. Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situaţiei de fapt”, transmit, marţi, 30 aprilie, oficiali ai Poliţiei judeţene Călăraşi.

Fetiţa a fost preluată de la domiciliul familiei, din comuna Spanţov, luni dimineaţă. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila de patru ani se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

„Când a fost cazul anunţat, a fost anunţat ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar după ce au fost culese informaţii despre tabloul clinic al fetiţei, tabloul clinic al bunicii, informaţii de la celelalte persoane care au consumat produse împreună cu bunica şi fetiţa, cel mai probabil nu toxiinfecţia alimentară a fost cauza decesului celor două persoane. Este greu de spus la fetiţă despre ce este vorba, s-ar putea să fie o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, iar în cazul bunicii, cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat la aflarea veştii că fetiţa a decedat”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.

Cele două au mâncat împreună cu alţi membri ai familiei, fiind vorba în total despre zece persoane, iar ceilalţi nu au acuzat stări de rău.

DSP a prelevat probe de apă, probe biologice, pentru a stabili dacă a existat ceva în mâncare sau apă care să fi provocat starea de rău a copilei.

Ancheta va stabili, în cazul fiecăreia dintre cele două, cauzele decesului.

Citeste mai mult

ACTUAL

Trafic rutier blocat: coloană de 6 kilometri la intrarea în Capitală dinspre Autostrada Bucureşti-Piteşti

Publicat

in

De

O coloană de maşini pe o lungime de aproximativ şase kilometri s-a format la intrarea în Capitală dinspre Autostrada Bucureşti-Piteşti, a informat, marţi, 30 aprilie, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat Politiei Romane, la ora 14:00, situaţia valorilor de trafic şi a condiţiilor meteorologice pe principalele artere rutiere este:

– A 1 Bucureşti-Piteşti: coloană de autovehicule formată la intrarea în Capitală, de aproximativ 6 kilometri, carosabil umed, ploaie uşoară până la kilometrul 49, dar şi pe tronsonul 86 – 94;

– A 2 Bucureşti-Constanţa: valori de trafic în creştere pe sensul de mers către litoral, fără coloane, carosabil umed, ploaie până la kilometrul 35;

– A 3 Bucureşti-Ploieşti: circulaţie fluentă, ploaie uşoară până la kilometrul 11;

– A 4 Ovidiu-Agigea: trafic normal, fără precipitaţii;

– DN 1 Ploieşti-Braşov: coloană de autovehicule de aproximativ 5 kilometri, pe sensul de coborâre către Ploieşti, între Azuga şi Buşteni. În direcţia de urcare se circulă uşor îngreunat în localitatea Comarnic, fără probleme majore, iar condiţiile meteo sunt favorabile, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună;

– DN 7 Piteşti-Sibiu: valori normale, carosabil uscat;

– DN 39 Constanţa-Vama Veche: trafic normal, fără precipitaţii.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend