Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

webPR ​Celebrități care au fost interzise în Conacul Playboy

Publicat

in

Petrecerile de la Conacul Playboy au fost legendare pentru mulți ani, iar actori, cântăreți și oameni de afaceri își doreau să participe. Regulile erau stricte, iar cei care le încălcau erau interziși temporar, pentru câteva luni, ani sau chiar pe viață.

Conacul PlayboyFoto: Pixabay

Un exemplu este cunoscutul actor Jason Statham, care a primit interdicție în 2008. El nu a dorit să pozeze alături de modelele din Conac, iar Hugh Hefner a decis să îl interzică. Totuși, cinci ani mai târziu a filmat aici pentru Parker, în care a jucat rolul unui hoț.

Holly Madison a fost și ea interzisă după ce a petrecut mult timp în Conac. Ea a făcut dezvăluiri despre un album foto pe care Hefner îl avea și nu mai fost primită în Conac ulterior. Iar actorul Luke Wilson a primit și el interdicție în trecut după ce a mințit că prietenul cu care venise la o petrecere era fratele său, Owen Wilson. Interdicția sa a durat timp de 18 luni, după care a putut reveni la petreceri.

Modelul Carla Howe a primit și ea interdicție după ce a vorbit public despre regulile din Conac. Ea a spus la acel moment că nu era de acord cu stilul de viață, pe care l-a comparat cu cel dintr-o închisoare, din moment ce restricțiile erau dure și fetele erau nevoite să se întoarcă în Conac înainte de ora 21:00.

Ce s-a întâmplat cu Conacul Playboy după moartea lui Hugh Hefner?

Petrecerile de la Conacul Playboy, recunoscute pentru stilul lor, s-au încheiat după ce Hugh Hefner a murit în 2017, la vârsta de 91 de ani. De altfel, cu scurt timp înainte să moară, el a vândut conacul cu 100 de milioane de dolari miliardarului Daren Metropoulos. Cei doi au avut o înțelegere și Hefner a putut să rămână în conac până când a murit.

În prezent, conacul de 20 de camere este în proces de renovare, însă, potrivit acordului semnat în momentul achiziției, noul proprietar nu va putea face modificări majore.

Conacul rămâne un nume de referință din istoria Playboy și a fost o locație de filmare pentru mai multe filme ca Beverly Hills Cop II și The House Bunny și Hop. De asemenea, unul dintre cele mai tari jocuri din istoria recentă, GTA V, prezintă și el conacul. Iar această clădire este simbol și într-un joc de pacanele, denumit chiar Playboy. Acesta poate fi jucat in majoritatea cazinourilor din Romania și propune o incursiune în istoria acestei reviste, fiind dezvoltat de Gameburger Studios în 2020. Logo-ul cu iepuraș este un simbol important, alături de fete frumoase care oricând ar fi putut poza pentru Playboy.

Povestea Playboy a început în 1953, când Hugh Hefner a lansat această revistă. Anii săi de glorie au fost ’70, când fiecare ediție era vândută în medie în 5.6 milioane de exemplare. Recordul a fost atins în noiembrie 1972, cu 7.161.561 de exemplare vândute. Piața de reviste print a înregistrat însă un declin important în ultimii ani, iar Playboy nu a scăpat neafectată.

Revista a fost tipărită în 47 de țări, inclusiv în România, între 1999 și 2016. Perioada de glorie din țara noastră a fost la începutul anilor 2000, când celebrități din acea perioadă apăreau pe copertă. Totuși, în ultimii ani revista s-a vândut în tot mai puține exemplare și în cele din urmă s-a ajuns la situația în care proiectul a fost abandonat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Educația sexuală a copiilor trebuie făcută, în primul rând, în familie. „Așa cum nu le dăm drumul copiilor mici în stradă, așa trebuie să facem și cu educația sexuală”

Publicat

in

De

Educația sexuală nu este despre a-i învăța pe copii să le placă sexul. Ci este o discuție despre sănătate, responsabilitate, consimțământ, consecințe, etică. Educația sexuală a copiilor trebuie făcută, în primul rând, în familie.

Părinții ar trebui să fie sursa cea mai importanta de informare la capitolul educație sexualăFoto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Iar un părinte informat este cel mai bun dascăl. Cu sau fără educație sexuală, adolescenții fac sex. Vârsta la care încep este tot mai mică, arată studiile. De mulți ani, România are cele mai multe mame minore dintre toate țările UE.

Mai bine mai devreme decât prea târziu

Cu cât educația sexuală este făcută mai devreme, corect și adaptată vârstei, cu atât viața sexuală începe mai târziu, mai arată studiile.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este important să le vorbim copiilor despre sexualitatea lor și despre sănătatea sexuală. Pentru că o astfel de discuție, purtată pe înțelesul lor, îi echipează cu acele cunoștințe, abilități, atitudini și valori care-i ajută să-și protejeze sănătatea. Totodată, contribuie la dezvoltarea unor relații sociale și sexuale bazate pe respect, la alegerile responsabile și la protejarea drepturilor celorlalți.

Cei mai potriviți ghizi în privința educației sexuale și pentru sănătate ai copiilor lor sunt părinții: „Așa cum nu le dăm drumul copiilor mici în stradă urându-le mult noroc şi lăsându-i de izbelişte și îi ţinem de mână, le explicăm care sunt pericolele, așa trebuie să facem și cu educația sexuală”, explică psihologul Miruna Jovin.

Mulți părinți însă nu se simt confortabil cu acest subiect, astfel că nu-l deschid niciodată față de copiii lor. Sau se mărginesc să-i îndemne „să fie cuminți”. Suntem însă și ființe sexuale, la fel și copiii noștri. Iar ascunderea informațiilor referitoare la dezvoltarea sexuală sau rușinea în fața subiectului nu este de niciun folos. Potrivit Mirunei Jovin, educația sexuală se începe atunci când copilul este foarte mic: „Aș spune că încă de la naștere când este indicat să îi vorbim despre părțile corpului atunci când îl schimbăm. Tot de atunci vom limita numărul de persoane care atinge copilul în aceea zonă la familia apropiată și/sau persoanele de îngrijire primară și medici. Nu îi vom săruta pe copii în zona genitală.”

Informații adecvate vârstei

Pe măsură ce copiii cresc și își descoperă corpul, limbajul folosit trebuie să fie cel medical, respectiv penis, vulvă, vagin, labii, testicule. „Masturbarea este un fenomen care apare și la vârste foarte mici, fără să aibă o componentă sexuală, ci mai mult una de explorare sau senzorială. Fără să îi certăm, le vom spune blând că acest lucru nu este permis oriunde sau oricând. Dacă acest lucru devine un subiect de îngrijorare se recomandă o discuție cu un psiholog sau un cadru medical”, recomandă psihologul Miruna Jovin. În fiecare etapă de dezvoltare, adaugă experta, trebuie să-i oferim copilului informații adecvate vârstei lui: „Sunt disponibile mai multe cărți care explică pentru fiecare vârstă tot ce ține de zona intimă.

O componentă esențială a educației sexuale este consimțământul. Ca atare, ne vom concentra pe acest aspect modelând-i copilului ce înseamnă să ceri voie să atingi pe cineva și ce înseamnă să îți fie respectate propriile limite.” Ca părinte, mai spune Miruna Jovin, cel mai dificil obstacol în abordarea acestui subiect vine din modul în care fiecare dintre noi ne raportăm la propria sexualitate și, mai departe, la viața sexuală: „De fapt, propria percepție despre subiect.

„Cei care se simt depășiți sau atunci când simt că le este greu, recomandat este să ceară ajutor, să se informeze și să ia cea mai bună decizie pentru copilul lor, conchide Miruna Jovin.

Ce arată studiile despre programele de educație sexuală în România

Potrivit Asociației Americane de Pediatrie, programele de educație sexuală comprehensivă la adolescenți au demonstrat certe beneficii, ducând la diminuarea comportamentelor sexuale riscante, la reducerea frecvenței sexului neprotejat și a bolilor cu transmitere sexuală, precum și a numărului de sarcini.

Totodată, vârsta de debut a vieții sexuale a crescut, la fel și utilizarea prezervativelor și a contraceptivelor. Școala poate fi, la rândul ei, o sursă de informații corecte și utile în privința educației pentru sănătate. Raportul „Percepții privind introducerea educației sexuale în școli”, publicat în 2022 de Cult Market Research, la comanda Societății pentru Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS), arată că 3 din 4 români sunt de acord cu predarea acestei materii în școli.

Predarea ar trebui să fie adecvată fiecărei vârste, iar familia este principala valoare pe care o împărtășesc. Majoritatea celor care au participat la studiu consideră că materia trebuie să fie concepută pe baze științifice și să adreseze noțiuni precum inteligența emoțională și relațională, riscurile începerii vieții sexuale, protecția în fața bolilor, reproducerea, avortul. Iar materia să fie predată de persoane specializate, medici sau psihologi.

Sursa foto: Dreamstime.com

Citeste mai mult

NATIONAL

Metoda ‘Accidentul, prin care mulți români au fost păcăliți, face ravagii în Spania. Peste 100 de persoane, arestate pentru înşelăciune pe WhatsApp

Publicat

in

De

Peste 100 de persoane au fost arestate în Spania, fiind acuzate că au furat mii de euro de la utilizatori WhatsApp pretinzând că sunt rude aflate în dificultate, relatează BBC, potrivit news.ro.

Poliţia a declarat că persoanele arestate făceau parte dintr-un grup infracţional care a obţinut în mod fraudulos aproape un milion de euro în total prin această metodă de înşelăciune.

Arestările au avut loc în perioada februarie-aprilie, potrivit cotidianului El Pais. Toţi au fost acuzaţi de fraudă, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală, a precizat ziarul.

Garda Civilă, una dintre forţele naţionale de poliţie din Spania, a declarat marţi că transferurile de bani obţinute de escroci de la victime au variat între 800 şi 55.000 de euro.

Cel puţin 238 de victime au fost identificate numai în provincia Alicante

Cel puţin 238 de victime au fost identificate numai în provincia Alicante, potrivit El Pais. Arestările au fost efectuate în etape în Alicante, Barcelona, Girona, Madrid, Malaga şi Valencia.

Cele mai recente arestări au avut loc după ce, în ianuarie, Policia Nacional, cealaltă forţă naţională de poliţie din Spania, a anunţat că a arestat 59 de membri ai unei bande criminale care şi-a înşelat victimele cu peste 460.000 de euro folosind aceeaşi metodă a “fiului cu probleme”.

În cea mai simplă formă a înşelăciunii, escrocii pretind că sunt o rudă care foloseşte un număr nou din cauza unei urgenţe şi cer victimei să le trimită bani. Aceştia pretind adesea că telefonul lor a fost pierdut sau deteriorat şi că nu mai au acces la bancă.

O versiune mai complexă presupune ca escrocul să păcălească o persoană să îi dea codul de autentificare cu doi factori pentru contul său. Acesta se poate da drept o persoană de contact şi poate pretinde că a trimis din greşeală solicitarea codului pe telefonul persoanei respective. Odată ce au acces la contul persoanei respective, pot contacta rude şi prieteni pentru a le cere bani.

Echivalentul a peste 65.000 de lire sterline au fost pierdute din cauza unor mesaje WhatsApp false de tip “membru de familie”.

Rezidenţii din Marea Britanie au căzut, de asemenea, pradă înşelăciunii. În noiembrie, poliţia din Nottinghamshire a emis un avertisment după ce a înregistrat un “vârf” în ceea ce priveşte rapoartele despre infractori care încearcă să obţină controlul conturilor WhatsApp pentru a-şi viza contactele. Action Fraud – un centru britanic de raportare a fraudelor – a declarat că a primit 1.235 de rapoarte despre infractori care s-au dat pe WhatsApp drept persoane dragi aflate în nevoie, între 3 februarie şi 21 iunie 2022. Este aproximativ aceeaşi perioadă în care escrocheria a început să apară în Spania – ajungând la o pierdere financiară totală de 1,5 milioane de lire sterline. Nu se ştie însă dacă escrocheriile din Spania şi din Marea Britanie sunt legate între ele.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend