Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene

Publicat

in

Candidata Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actuala preşedintă a acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu exclude interzicerea TikTok în Uniunea Europeană dacă va fi realesă pentru un nou mandat după alegerile pentru Parlamentul European din luna iunie, informează EFE, arată Agerpres.

“Nu este exclus”, a spus Von der Leyen în timpul primei dezbateri dinaintea alegerile europene, întrebată dacă, în cazul în care va obţine un nou mandat, va interzice TikTok în UE din cauza legăturilor sale cu China, aşa cum iau în considerare Statele Unite.

Comisia Europeană a fost “prima instituţie din lume” care a interzis instalarea TikTok pe telefoanele corporative şi se cunoaşte “exact pericolul TikTok”, a subliniat candidata PPE.

A evidenţiat, totodată, că, sub conducerea sa, executivul comunitar “a făcut mult” pentru reglementarea serviciilor astfel încât să se asigure că platformele sunt responsabile pentru conţinutul pe care îl furnizează, precum şi pieţele digitale, pentru a se asigura că marile companii nu acţionează ca gardieni ai intrărilor şi pentru ca să existe un acces echitabil la acestea.

Von der Leyen a făcut aceste declaraţii cu doar o săptămână înainte de a se întâlni la Paris cu preşedintele Xi Jinping în cadrul turneului european pe care şeful statului chinez îl va efectua săptămâna viitoare. Un turneu în care va vizita Franţa, Ungaria şi Serbia şi care va fi prima sa călătorie în Europa în ultimii cinci ani.

Posibilitatea interzicerii reţelei de socializare în Statele Unite a marcat şi vizita secretarului de stat american Anthony Blinken la Beijing, după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege ce va obliga compania chineză ByteDance, care a creat TikTok, să vândă populara aplicaţie video dacă nu doreşte ca platforma să fie interzisă în SUA.

În UE, TikTok a suspendat miercurea trecută programul de puncte al versiunii Lite pe care l-a lansat în Spania şi Franţa, după ce Comisia Europeană a avertizat că noua aplicaţie a fost lansată fără să fi fost publicat mai întâi raportul de analiză a riscurilor impus de legislaţia europeană în privinţa serviciilor digitale.

Cu toate acestea, platforma a trimis acest raport executivului european, care urmează acum să o analizeze, evitând astfel amenda de până la 1% din cifra de afaceri globală cu care a ameninţat Bruxelles-ul.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă feminin

Publicat

in

Scrimera Emilia Corbu şi-a adjudecat joi, la Bucureşti, titlul de campioană naţionala a senioarelor la floretă feminin, potrivit news.ro

Emilia Corbu, legitimată la gruparea bucureşteană CS Rapid a învins-o joi, în finala probei individuale feminine a Campionatelor Naţionale de Floretă pentru seniori, pe Rebeca Cândescu, de la CSU Poli Timişoara, cu scorul de 15-8. Locul al treilea şi medaliile de bronz au fost obţinute de Ingrid Miti Bikfalvi, de la CSU Poli Timişoara, şi Anca Săveanu, legitimată la CSA Steaua Bucureşti.

Concursul s-a desfăşurat în Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca), din Bucureşti.

Emilia Corbu şi-a păstrat titlul naţional cucerit anul trecut. Scrimera de la Rapid mai are în palmares, printre alte trofee, titlul naţional la junioare (2021 şi 2022), titlul naţional la tineret (2022, 2023, 2024) şi Cupa României la juniori (2021), toate la floretă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Importurile nimicesc producătorii români de tomate, iar ajutorul de stat e o nimica-toată: ‘Este o invazie de roșii’

Publicat

in

Tomatele de import creează haos printre producătorii români, iar sprijinul guvernamental este minimal: “Nu știm de unde vin, este o invazie de roşii”, se plâng fermierii. Aceste tomate sunt vândute mult sub preţurile practicate de producătorii autohtoni, punând în pericol întreaga industrie. Producătorii subliniază că, în contrast, costurile ridicate pentru tomatele cultivate în spaţii protejate pe timpul iernii se reflectă în preţul final al produselor lor, însă pe piaţă predomină tomatele de import, mult mai ieftine, compromiţând agricultura locală. Fermierii se plâng și de faptul că ajutorul de stat oferit, de doar 1.500 de euro pentru 1.000 mp este extrem de mic.

990 de cultivatori de tomate din judeţul Buzău au depus cereri de ajutor financiar în contextul crizei din Ucraina, atrăgând atenţia asupra unei invazii de tomate care a pătruns în România, legume comercializate la preţuri cu mult sub cele practicate de producătorii locali.

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău a primit până la data de 10 mai 2024 cereri de solicitare aferente Schemei de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cuantumul ajutorului de stat care se acordă per beneficiar este echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro pentru 1.000 mp. Pentru a fi eligibili, legumicultorii trebuie să facă dovada înfiinţării unei suprafeţe cumulate de minimum 1.000 mp, cultivată exclusiv cu tomate în spaţii protejate, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate, în anul 2024, la data depunerii cererii, să nu se afle în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment şi să menţină cultura de tomate în spaţii protejate înfiinţată, până la data efectuării plăţii.

“Au depus cereri de sprijin 990 de legumicultori la nivelul judeţului Buzău, fiecare dintre ei pentru câte 1000 mp. La acest moment DAJ a demarat verificările în teren”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea.

Schema de ajutor este fixă: 1.500 de euro / 1000 mp, indiferent de suprafața totală cultivată

Producătorii atrag atenţia asupra faptului că pentru tomatele cultivate în spaţii protejate pe timpul iernii au fost suportate cheltuieli ridicate generate de încălzire care s-au reflectat în preţul final al produselor iar pe piaţă ar fi ajuns roşii din import mult mai ieftine.

“Ne ajută această schemă dar ajutorul l-au diminuat din ce în ce mai mult. Este singurul pe care îl primim, eu am 14.000 mp de solar dintre care 4000 pe care le pun în iarnă iar în martie încep să se coacă şi este singurul ajutor pe care îl primim. 1500 euro la 1000 mp, chiar dacă am un hectar, mie nu îmi dă decât pentru 1000 mp, indiferent ce suprafaţă am cultivată pe timpul iernii, spre exemplu faţă de cei care pun vara şi nu cheltuie nimic cu încălzirea este aceeaşi sumă de 1500 de euro. Pe noi ne afectează foarte tare importurile. Noi suportăm costuri foarte mari cu încălzirea…Nu ştim de unde vin, este o invazie de roşii, cel puţin din martie de când am ieşit eu cu roşii este o invazie la nişte preţuri mici, pot fi de oriunde… Erau preţuri de 5-6 lei kg în en-gros, în luna martie, cum să rezistăm cu preţurile acestea când noi încălzim toată iarna iar costurile sunt enorme. La noi ieşeau preţurile undeva la 30 de lei kg la nivelul lunii martie. De multe ori nu scoatem banii pe încălzire pentru că vindem cantităţi mici şi lumea face comparaţie. Când vezi pe piaţă kg de roşii cu 8-10 lei şi la noi la producător 30 de lei, la nivelul lunii martie…Acum au mai scăzut preţurile”, a declarat, pentru AGERPRES, legumicultorul Mircea Tatu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend